Mod Magisk Hakkında herşey - Root & Universal Systemless

Murad Ali

Her şeyi bilmene gerek yok, haddini bil yeter.!!
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murad Ali
Cihazım
Iphone 14 Pro
Meslek
Geliştirici
Yaş
65
Konum
Europa / Deutschland
Katılım
13 Ocak 2018
Konular
180
Mesajlar
1.140
Tepkime puanı
1.883
Puanları
138
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


Kararlı Sihirli Sürüm: v20.0
Beta Sihirli Sürüm: v20.0
Magic Manager Sürüm: v7.3.5

Resmi Magisk Yayın / Duyurular başlığına hoş geldiniz!
Magisk'in kurulumu size ROOT , süper güçlü bir Sistemsiz Arayüz ,
Magisk Modülleri desteği verecek ve SafetyNet !


Magisk'in bir web sitesi yok. Magisk'i resmi olmayan sitelerden indirmeyin.
Resmi Bağlantılar: Önemli



  • Açık Kaynak:
    % 100 açık kaynak ve tüm Google destekli platformlarda kullanımı kolay.
  • Magic Mount:
    Bölümleri değiştirmeden sistemi (satıcıyı) değiştirin.
  • MagiskSU:
    Cihazınızın root erişimini serbest bırakın .
  • MagiskHide:
    Magisk'i tespitlerden gizleyin: Google SafetyNet, kurumsal / banka sistem bütünlüğü kontrolleri, oyun kurcalama kontrolleri.
  • Resetprop: Salt
    okunur aksesuarlar dahil tüm sistem özelliklerini değiştirin veya silin.
  • Çevrimiçi Modül Repo:
    Magisk Modüllerini topluluk tarafından yürütülen yükleyin.
Android Sürüm Desteği
  • Android 4.2+: Yalnızca MagiskSU ve Magisk Modülleri (* 1)
  • Android 4.4+: Mevcut tüm özellikler (* 2)
  • Android 6.0+: MagiskHide garantili destek (* 3)
  • Android 7.0+: MagiskHide tam koruma
  1. Resetprop ve MagiskHide desteklenemez.
  2. 6.0 öncesi çekirdeğin MagiskHide'ın düzgün çalışması için gerekli olan ns procfs desteğine sahip olmaması çok muhtemeldir. Bu Linux çekirdeği özelliği yalnızca Android 6.0'da eklenmesi gerekiyor.
    Çekirdeğinizde bu özellik yoksa, bazı ek yamalar oluşturabilir (veya özel çekirdeğinizden soru sorabilirsiniz). İlgili yamalar: CONFIG_NAMESPACES = y'yi defconfig olarak ayarlayın ve uygulayın . Daha fazla bilgi: (2010 orijinal makalesi)
  3. 7.0 Öncesi hidepid = 2'yi desteklemiyor, bu nedenle tam koruma sağlayamıyor

Talimatlar

  • ( OTA Kurulumu ve MagiskHide İçin En İyi Uygulamalar dahil)
İndirilenler
Notlar ve Sorun Giderme
  • En sık karşılaşılan sorunlar belgelenmiştir (@ ! Sayesinde büyük )
  • Magisk Yöneticisi CAN NOT uyarlanamıyor depolara konulabilir
  • S: MagiskHide
    A'yı etkinleştirdiğimde WebView cihazımda çöküyor : Bu ROM'unuzdaki bir hata, lütfen ROM geliştiricinizden sorunu çözme taahhüdünü içermesini isteyin
Changelog
Magisk

  • v20.0
    - [MagiskBoot] DTB fstab'ta mnt_point değerini enjekte etme / değiştirme desteği
    - [MagiskBoot] QCDT yamasını destekleme
    - [MagiskBoot] DTBH yamasını destekleme
    - [MagiskBoot] PXA-DT'yi destekleme
    - [MagiskInit] [2SI] Destek olmayan A / B kurulumu (Android 10)
    - [MagiskHide] İşlem adlarını ":" ile reddeden hatayı düzeltin
    - [MagicMount] / Ürün aynasının oluşturulmamasına neden olan bir hatayı düzeltin


Magic Manager
  • v7.3.5
    - Kurulu modülleri ada göre sıralayın -
    5.0 öncesi öncesi destek
    - Tar dosyalarını yamalarken olası sorunları düzelt
2016.10.04

Magisk-v7, v6'ya kıyasla oldukça önemli bir güncelleme. Çok şey değişti, yeni özellikler eklendi ve özellikle selinux sorunlarında uyumluluk çok arttı.

Açık kaynak!
Önceki yayınlarımda, beklenmedik niyetlerle kapalı kaynak özelliği dahil ettiğim için bazı tartışmalar var. Açık kaynak araçları oluşturmak / geliştirmek için çok çalıştım, böylece kendi gereksinimlerime uyacaklardı. Magisk şimdi kullandığı ikili dahil% 100 açık kaynak.

Yepyeni Magisk Yöneticisi
Magisk Yöneticisi, önceki berbat uygulamaya kıyasla tamamen farklı bir uygulamadır. Şimdi özelliklerle doludur ve şimdi Magisk'in temel deneyiminin bir parçasıdır. Yeni özellikler ve iyileştirmeler hala planlanmaktadır, bu yüzden bu uygulamanın geliştirilmesinde bizi izlemeye devam edin!

Repo Sistemi, Modül Yönetimi
Bu repo sistemini oluşturmak için büyük çaba harcadık. Bu değişiklik Magisk Modüllerinin kurulumunu çok daha kolay hale getirmektir. Hedeflediğim Magisk'i Xposed, arayüz ve geliştiricilerin üzerinde çalışabileceği bir platform yapmak. Bir repo sistemi sağlamak, yeni şeyler yüklemeyi ve güncellemeleri almayı çok basit hale getirdiğinden hedefe doğru atılacak iyi bir adımdır. Ayrıca Magisk Modülü şablonunu büyük ölçüde basitleştirdim. Şu anda, temel bilgileri olan herkesin kolayca kendi Magisk Modüllerini oluşturabileceğine inanıyorum. Bir yapılandırma dosyasında birkaç değerin değiştirilmesi, mevcut modların Magisk'e taşınmasını çok daha kolay hale getirmelidir.

Emniyet ağı
Kök yönetimini Magisk'ten çıkarma kararım bazı tartışmalara yol açıyor gibi görünüyor. İnsanlar neden Magisk'i bu kadar popüler yapan bu özelliği kaldıracağımı merak edebilirler. Yine vurgulamak zorundayım, Magisk asla Güvenlik Ağı'nı atlamak için kullanılmaz. Xposed ve kök baypaslar, Magisk'in yapabilecekleri ile uğraştığım eğlenceli projeler. Bu özelliği Magisk'te düşürdüğüm iki ana nedenden biri

1'dir. Xposed artık Güvenlik Ağı etkinken çalışmamaktadır. Bazı montaj hileleri ve süreç öldürme ile atlamaya çalıştım, ancak hepsi sorunu çözemediler. Yakında suhide mevcut ve atlamak mümkün Xposed, "tam olmayan bir çözüm" üzerinde çalışmaya devam etmek istemediğim için beni gerçekten sinirlendirmişti.
2. Açık kaynak tarafında, phh ayrıca kendi "suhide" ini de geliştiriyor. phh, sadece kökü gizlemek için bir test derlemesi yayınladı ( ), bir göz atacağım ve onu phh root'un Magisk versiyonuna ekleyeceğim.

Bu iki yöntem kullandığımdan çok daha iyi. Bir geçişe ihtiyacı yok, uygulama bazında ve daha pek çok şey için. Ayrıca, bir kök çözümü yaratmıyorum, kök çözümlerinin güvenebileceği bir arayüz oluşturuyorum. Bu yüzden, gizleme köküne, "Magisk" arayüzü tarafından yönetilmeyen kök çözümlerine "sorumluluk" vermeye karar verdim.

Hepinize haber vermek için, Magisk Manager'ın gelecekteki özelliklerinden biri bu iki kök gizleme çözümünü yöneten bir GUI olacaktır. Geliştirilmesi biraz zamana ihtiyaç duyacak ve ayrıca bu desteği yerel olarak eklemek için çekirdek Magisk tarafında bazı şeyler yapmak istedim. Bu yüzden, tüm kök yönetimi işini bıraktığım için lütfen kızma. Daha büyük bir plan için
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


2016.10.19 Magisk v8
Bu sürüm, hata düzeltmeleri ve daha da önemlisi kendisini Güvenlik Ağı algılamasından gizleme becerisine yöneliktir.

Şablon Önbellek Modülü Onarma
Şablon komut dosyasındaki bir hata nedeniyle, modülünüz bir önbellek modülü ise, komut dosyalarınız doğru şekilde yürütülmeyebilir, ayrıca Magisk Manager'da yanıp sönme UI'nın kırılmasına neden olur.
Bu işlem düzeltmedir, yalnızca önbellek modülleri güncellenmesi gerekir , diğer modüller iyi çalışır.

İndirme Bölümündeki Arama Çubuğu
Magisk Manager 2.1, arama çubuğunu "İndirilenler Bölümüne" getirir, böylece liste çok uzadığında bir modül bulmak daha kolaydır.

SuperSU Entegrasyonu
Önceki sürümde (v7), Magisk'i kurarken SuperSU'yu otomatik olarak Magisk modülüne dönüştürmeye karar verdim. Bu sürümde (v8), SuperSU'nun nasıl çalıştığını değiştirmek için gerekli olmadığından Magisk'i SuperSU ile% 100 uyumlu hale getiriyorum. V8 ve gelecekteki sürümler için Magisk, SuperSU yamalı önyükleme görüntüsünü algılar ve yalnızca gerekli ek yamaları önyükleme görüntüsüne ekler.
Ayrıca, Magisk ve SuperSU için daha fazla entegrasyon oluşturdum: Magisk, SuperSU algılandığında /data/custom_ramdisk_patch.sh içine yerleştirilmiş bir script yaratacak. Bunun anlamı, SuperSU'yu özel kurtarma işleminde SuperSU zip'i yanıp sönerek bir daha yükseltirken, Magisk'in otomatik olarak enjekte edileceğidir. Ayrıca OF güncellemelerini FlashFire ile uygulayabilir ve hareket halindeyken Magisk'i de enjekte edecek olan SuperSU enjeksiyonunu etkinleştirebilirsiniz !

Yardımcı Modül ile birlikte SuperSU'lu v7 kullanan kullanıcılar için, lütfen önyükleme resminizi manuel olarak geri yükleyin (/data/stock_boot.img içinde saklanmalıdır) ve en son SuperSU'yu yanıp sönün, ardından Magisk-v8'i yanıp sönün.

Magisk Hide
Bu özellik birkaç hafta önce piyasaya sürülmüş olmalıydı, ancak üniversite beni son zamanlarda öldürüyor; ezici okul çalışması aracı sonlandırmamı engelliyor, bu yüzden lütfen yokluğumu ve destek eksikliğimi affet. Ama yine de hiç yoktan iyidir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
.
Etkin olmadığım haftalarda, Güvenlik Ağı birkaç güncelleme aldı, her biri daha fazla zorluk atlattı. Magisk v8 , Magisk'in Güvenlik Ağı özelliklerini kırmasını önleyen, Magisk'i düzgün bir şekilde gizleyen bir araç olan "Magisk Hide" i tanıtır . Yapabilecekleri tüm Magisk modüllerinin dosyalarını ve bağlarını gizlemektirHedef süreçlerden (örn. Güvenlik Ağı), kendim tarafından tutulan Magisk uyumlu phh kökü dahil olmak üzere .
SuperSU'yu gizleyemez, Xposed'yı gizleyemez. Bunlardan herhangi birini gizlemek istiyorsanız, lütfen Chainfire tarafından geliştirilen suhide kullanın.

Uzun süredir test ettiğim için sorunlara neden olmamalı, ancak bazı dosyaları Magisk ile değiştirirseniz (bilinen: /system/etc/customize/ACC/default.xml), Google Play Hizmeti sürekli çökecektir. Bu nedenle, bu özellik varsayılan olarak etkin değildir. Magisk v8'e yükselttikten sonra Magisk Manager v2.1 ayarlarında manuel olarak etkinleştirmeniz ve ayarları uygulamak için yeniden başlatmanız gerekir.
Şu anda, kendi gizleme listenizi suhide'ye benzer yöntemlerle yönetebilirsiniz, GUI yok:
Kod:
(Tüm komutlar bir kök kabuğunda çalıştırılmalıdır)
# Mevcut listeyi göster
/magisk/.core/magiskhide/list

# Yeni işlem ekle (paket adı iyi çalışmalı)
/magisk/.core/magiskhide/add <işlem adı veya paket adı>

# Bir işlemi kaldırın (bir etki yaratmak için yeniden başlatılması gerekebilir)
/magisk/.core/magiskhide/rm <işlem adı veya paket adı>
Süreç com.google.android.gms.unstable Magisk Hide etkinse sadece Safety Net atlamak istiyorsanız, sadece Magisk Yöneticisi etkinleştirmek ve iyi olduğuna çok (Güvenlik Ağı) her zaman otomatik olarak listeye eklenecektir Git.

Güvenlik Ağı - Zaten Kayıp Kedi ve Fare Oyunu
Unutmayın, birkaç saat içinde meydana gelen Güvenlik Ağı'nın en son güncellemesinde Google oyunu hızlandırıyor gibi görünüyor ve herhangi bir değişiklik olmadığı noktaya gelebilir. izin verilir ve atlamak imkansız olabilir.
Şu anda HTC 10 cihazımda önyükleme görüntüsüne ne yaptığım önemli değil, sadece% 100 hisse senedi önyükleme görüntüsünün yeniden paketlenmesi bile, Güvenlik Ağı hiçbir koşulda geçemez. Öte yandan, Nexus 9 çalışan stoğum Nougat sorunsuz çalışıyor ve kök ve modüllerin hepsi etkin ve çalışıyor. Önyükleme doğrulaması bir OEM ürününden diğerine değişebilir, HTC'nin uygulaması yalnızca Güvenlik Ağı'na dahil edilen ilk uygulamalardan biri olabilir, ancak sonunda tüm büyük OEM'lerin yöntemi dahil edilecek ve o zamanlar özel işlemler de dahil olmak üzere herhangi bir Android "mod" olduğunu düşünüyorum çekirdekleri, neredeyse Güvenlik Ağını kıracak. Bu doğrulama, yükleyicinin derinliklerinde kodlanmalıdır; bu, kırılması kolay değildir. Sonuç olarak, gelecekte Güvenlik Ağı'nı geçerek bu kadar fazla zaman harcamamıştım.

Magisk MultiROM - POC

Biraz zaman harcamak için Universal MultiROM olasılığını sadece Magisk kullanarak harcıyorum.
Şaşırtıcı bir şekilde, hiç de zor değil! İşte HTC 10 çift önyükleme hisse senedimi ve CM 13'ü gösteren küçük bir POC videosu.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
Başka bir bağımlılık gerekmez (örneğin, değiştirilmiş TWRP kurtarma, kext çekirdek yaması vb.). Magisk'in önyükleme görüntüsüne enjekte edilmesi yeterlidir ve uygun ayarların yanı sıra, önyükleme görüntüsünü değiştirerek sistemsiz herhangi bir rom yükleyebilirsiniz.
Bunun anlamı, Magisk destekli tüm cihazların MultiROM özelliklerinden yararlanabileceğidir! Flashaholics LOL için ne harika bir haber.

NOT! Süreç, bu videoda nihayetinde olacağının uzağında gösterdi. Süreci güzel ve pürüzsüz hale getireceğim
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir


2016.11.14 Magisk v9
Bu sürüm, bir sonraki önemli v10 güncellemesinin yolunu açmak için ayarlamalar yapan önemli güncellemeler ve değişikliklerle birlikte geliyor: Multirom destekli güncelleme!
Lütfen bu uzun sürüm notunu okumak için biraz zaman harcayın, en önemli bilgiler tırnak işaretleri arasında veya koyu beyaz ve KIRMIZI renktedir.
Ayrıca, burada bahsedilmeyen diğer birçok düzeltmeler değişiklik listesinde listelenmiştir.

Önbellek Sonu (fs post) Modülleri
Bu, bu güncelleme için en büyük değişiklik olacaktır. Magisk'in en güzel özelliklerinden biri, data ve build.prop yüklenmeden önce dosyaları bağlayabilmesidir (post-fs). Çoğu modül, bu avantajı, build.prop'u değiştirmeden salt okunur destekleri (örneğin DPI, sahte aygıt modeli vb.) Değiştirmek için kullanır; ancak bu sürümde yer alan yeni bir araçla (bir sonraki bölümde tanıtılacaktır), fs sonrası artık gerekli değildir.
Hem "Önbellek Modülleri" hem de "Normal Modüller" in aynı anda yapılması, hem geliştiricilerin hem de kullanıcıların kafasını karıştırmak, modül yönetiminde karmaşıklık yaratmak yerine, bu güncellemeden sonra "Önbellek Modüllerinin" artık desteklenmediğine karar verildi .
Fs post-mode modunda montaj gerektiren bazı özelliklere ne dersiniz (bilinen: Boot Animasyonunu Değiştirme)? Endişeye gerek yok, fs post modu hala orada (Multirom buna bağlı olarak), sadece modüller için arayüzü kaldırdım.
Quote:
Magisk artık önbellek modülleri kurmanıza izin vermez, değiştirmek istediğiniz dosyaları manuel olarak eklemeniz gerekir, ki bu gerçekten çok kolaydır.
Yeni dosyalarınızı / cache / magisk_mount altındaki ilgili konuma yerleştirebilirsiniz , Magisk selinux bağlamlarını, izinlerini ve sizin için montajı otomatik olarak yönetir.
Örneğin, /system/media/bootanimation.zip yerine yeni açılış animasyonu zip'inizi /cache/magisk_mount/system/media/bootanimation.zip dizinine kopyalamak istediğinizde , herhangi bir kök gezgini varsa, Magisk dosyalarınızı bir sonraki yeniden başlatmaya bağlar.

Magisk v9, önbellek modüllerinin bulunduğu önceki yol olan / cache / magisk altındaki tüm yüklü önbellek modüllerini kaldırır .
Dahası, geliştiricilerin önbellek modüllerini yükseltmeye zorlamak için en son Magisk Yöneticisi (v2.5), önbellek modüllerini filtreleyecektir; bu , Magisk deposunda bulunan önbellek modüllerinin Magisk Yöneticisi'ndeki "İndir" bölümünde gösterilmediğini gösterir .
Önbellek Modülü geliştiricileri, mevcut modülünüzü güncellemek için lütfen aşağıdaki talimatlara bakın:
  1. değişikliklere bir göz atın (git'e alışkınsanız, yalnızca bu taahhüdü seçebilir ve bazı küçük birleştirme çatışmalarıyla başa çıkabilirsiniz)
  2. Önbellek modülünü kullanmadan sahne malzemelerinin nasıl değiştirileceğini anlamak için "resetprop" bölümünü kontrol edin ve modüllerinizi buna göre güncelleyin. Örneğin, build.prop dosyasını değiştirmek istiyorsanız, "automount" özelliğini etkinleştirmeniz veya dosyayı bir daha yüklemeyeceğinden, betiğinize elle bağlamanız gerekmez .; bunun yerine, post-fs-data komut dosyasını etkinleştirmeli ve yeni build.prop dosyanızı uygun komutlarla okumalısınız. Belirli pervane değerlerini değiştirmek istiyorsanız, sadece fs post betiğinden post-fs-data betiğine geçin ve "setprop" u çağırmak yerine, aksesuarlarınızı ayarlamak için lütfen "/ data / magisk / resetprop" u arayın .
  3. Unutmayın module.prop dosyasında false "cacheModule" girdisini veya set kaldırmak veya başka modül Magisk Yöneticisi Magisk İndirme bölümünde görünür asla!


Yeni Badass Aracı - resetprop
Dürüst olmak gerekirse, bu araç XDA'da süper güçlü ve süper havalı olduğu için yeni bir iş parçacığını hak ediyor.
Başlangıçta "xsetprop" adlı "resetprop", ilk olarak @ tarafındanSafety Net için atlamak geliştirilmiştir. , ihtiyacı karşılayan çekirdek kaynak kodunu değiştirerek kontrolü atlamanın , ancak çözüm kaynak kodunun hazır olmasını ve çekirdek derlemesini gerektirdiğinden çok mükemmel değildir.
Araç başlangıçta doğrudan sistem prop veritabanını değiştirmek için yapıldı. Bu aracın potansiyelini görünce, @ bağlantıya ve orijinal basit aracı tam teşekküllü, hepsi bir arada ürün yönetimi aracı haline getiren birlikte çalışmaya başlayın.
İşte bazı teknik detaylar:
Sistem destekleri, çekirdek yüklendikten hemen sonra başlayan, radiskte bulunan bir ikili olan "init" tarafından ele alınır. "sahne" nin yalnızca tek bir yazara ve birden fazla okura sahip olması gerekirBu, yalnızca "init" işleminin prop veritabanında tam kontrol sahibi olduğu anlamına gelir. Propsiyonu (setprop'u çağırarak) property_service adlı bir arabirim aracılığıyla değiştiriyoruz, bu isteği isteği init'e iletecek; property_service ayrıca bir prop değişikliği tarafından tetiklenmesi gereken "olayların" tetiklenmesini de yönetir. Salt okunur olan aksesuarlar, property_service öğesinin "ro" ile başlayan sahne değişikliklerinin tüm isteklerini engelleyeceği anlamına gelir; Bu zorluğun üstesinden gelmek için, yapılandırılmış veritabanını doğrudan değiştirerek initin nasıl davrandığını taklit edebiliriz. Ancak property_service bölümünü tamamen atladığımızdan, olayları tetikleyemeyiz. Bu, SN bypassları için ideal olabilir, ancak herhangi bir pervane yüklemek istediğim için Magisk için geçerli olmayabilir. bazı değişiklikler yapmak için bazı olayları tetiklemelidir. Bu yüzden bir adım daha ileri gittik ve bir özellik ekledikBir sistem prop "silmek" ! Sonuç olarak, veritabanındaki prop girişini doğrudan silerek ardından property_service'e bir istek göndererek, property_service isteği kabul edecek ve gerekirse olayları tetikleyecektir.

Quote:
Yeni araç - resetprop salt okunur aksesuarlar dahil olmak üzere herhangi bir sistem propini değiştirebilir / silebilir ("ro." İle başlayan prop adları)
Ayrıca, mevcut bir ürünün tamamının üzerine bütün bir build.prop okuyabilirsiniz. İkili / data / magisk / resetprop dizinine yüklenecektir.
Önbellek modülü geliştiricilerin yeni değişikliklere uyum sağlamaları için bazı örnekler:
Kod:
# Bir pervane (tetik) ile ayarlama
ro.sf.lcd_density 480 / veri / magisk / resetprop
# (tetikleyici olmayan) herhangi bir pervane ayarlama
/ veri / magisk / resetprop -n ro.crypto.state şifrelenmiş
# herhangi bir pervane silme
/ veri / magisk / resetprop --delete magisk.version
# Bir pervane dosyasından okuma
/ data / magisk / resetprop --file /magisk/somemod/new_build.prop


Bu araç aslında AOSP kaynağı ile üretildi, daha taşınabilir hale getirmek için biraz zaman harcadım.
Magisk'te kullanılan resetprop'un NDK ile oluşturulabilen kaynağının bağlantısı:

Magisk Hide - Greatly Geliştirilmiş
SN geçmek için başka bir güncelleme, lütfen lol sona ermeden önce yakala
İnsanlar paniklemeye başladı önyükleyici / önyükleme vb. durumları kontrol etmek için Google cihazı. Önceki bölümde belirtildiği gibi resetprop, tüm tespit alanlarını geçerli değerlere ayarlayarak sorunu kolayca düzeltir. Ancak, daha fazla algılama eklendi. Bunlardan biri, PATH içine Magisk dizinlerinin eklenmesinin Safety Net'i kıracağı . "Magisk" kelimesi resmen teknoloji devinin kara listesinde ...
Bu yüzden, kökü gizlemek için (burada sadece Magisk phh superuser'a atıfta bulunuyorum, çünkü SuperSU kullanıcıları her zaman CF'nin MagidHide'e değil Suhide'ye güvenecekler), işlerin işleyiş şeklini değiştirmek zorunda kaldım.
Quote:
PATH'i DEĞİŞTİRMEME gereken yeni değişiklikler için, phh'nin süper kullanıcısı yükseltilmelidir.
Lütfen phh superuser'inin r266-2'ye (veya daha yeni bir versiyona) yükseltildiğinden emin olun.
Eski sürüm Magisk v9 ile çalışmayacak, lütfen yükseltme yapmadan önce phh sesini yükseltin.
Ayrıca, yeni Magisk Manager v2.5 ile birlikte, MagiskHide listesine uygulama eklemek / kaldırmak için bir GUI'ye sahip olduk!

Geliştirme

ana magisk deposuna build.sh'i ekledim, betiği çağırabilirsin ve yardım mesajlarında sana rehberlik eder.
Özel sürüm adları hem Magisk'te hem de Magisk Manager'da desteklenir (özel ad kullanıyorsanız güncelleme devre dışı
kalır)Bu nedenle repoyu klonlamaktan ve Magisk'i kendiniz geliştirmek için çekinmeyin! Çekme istekleri takdir edilir!
Magisk Yöneticisi için, uygulamanın çevirilerini sağlayabilir, sadece dizeleri çevirebilir, bir çekme isteği oluşturabilirsin, ve bunu ana uygulamaya birleştireceğim, çok teşekkürler! Önceden belirttiğim

Pikseller
, yeni Google Pixel cihazlarının, ramdisk şimdi sistem bölümüyle birlikte depolandığından ve bir çekirdek modifikasyonu kaçınılmaz olduğundan, tamamen farklı bir bölüm yapısı kullandığını belirtti.
Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, güçlü geliştiricimiz Chainfire, Pixel cihazları için sistemsiz bir kök salmıştı. Özetle yaptığı şey, ramdisk'i önyükleme görüntüsüne geri getirmek ve hala ramdisk'te (rootfs) değişiklikler yapmak. Ancak yine de 1. özel init binary 2. gerektirir . Sağlanan kapalı kaynaklı çözümü kullanmaya karar verirsem, Magisk'i Piksellere yerleştirmek ve tüm sistemsiz çılgınlığı başlatmak zor olmayacak ancak yine de test etmek ve hata ayıklamak için bir aygıta ihtiyacım var. Ek olarak, Magisk'i çalıştıran Pixel'i (belki de gelecekteki tüm cihazlar anlamına gelir) yapmak için benzer sonuçlar elde etmek için açık kaynaklı bir araç oluşturabilir miyim, görmek isterim.
Ancak asıl mesele şudur:Tayvan'da yaşıyorum ve Piksellerin burada satın alınabileceğine dair bir işaret yok, en azından 2016'da mümkün değil
. ABD'de okuyan dostumdan Noel tatillerinde bana geldiğinde bir tane getirmesini isteyebilirim ( Bu, şu an için oldukça uzun bir zaman, ancak yine de hiç olmamasından daha iyidir…), ancak sorun Pixel XL’lerin (tercih ettiğim model) şu anda çevrimiçi Google Mağazasında stokta kalmaması ve asla Şimdi sipariş vermek, Tayvan’a geri dönmeden önce paketi arkadaşımın yerinde görecek mi?
Quote:
Bu gönderiyi gören herkes, yeni Pixel XL'lere erişebilir / satın alabilirse (her yerde tamam olmalıdır) ve bunları Tayvan'a makul bir sürede ve makul bir nakliye ücretiyle teslim etmek mümkün ise, lütfen benimle iletişime geçin, çok mutlu olacağım.
Son olarak, yeni HTC 10 cihazımı bir yıl içinde satın aldım. Ben sadece bir üniversite öğrencisiyim, öğrenimden elde ettiğim para süper pahalı Pixel cihazını karşılayabiliyordu, ancak açık kaynak geliştirmemi desteklemek için yapılan ilave bağışlar büyük beğeni topluyor
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
. Birçok insanın işimi sevdiği için çok mutlu olurum!

Destek
Okulu eksikliği son zamanlarda çok meşguldü (hemen hemen her gün eve en son metroya binmek…), Android geliştirme için harcayacak zamanım olmadı. Bir diğer büyük faktör de dizüstü bilgisayarımın tamir edilmesini hala beklemem.
Gelen kutuma gönderilen tüm özel iletiler için üzgünüm, onlarca ve düzinelerce okumak için havamda olmadığım çok fazla PM'im var, çünkü bunların büyük bir kısmı yalnızca yükleme talimatlarını istiyor Magisk cihazlarında. Zaman zaman onları kontrol ederken Github'da açılacak GERÇEK meseleleri
tercih ediyorum ve henüz çözülmemiş olanları takip edebiliyorum. Dostça Yap


Unix benzeri sistemler (Linux ve macOS) ve ayrıca Windows için derleme betiği ekledim. Her üç platformda da test ettim ve hepsi beklendiği gibi çalışıyor. Magisk’e eklenen ancak henüz resmi bir yayına dahil edilmemiş en yeni özelliklerle ilgilenen kişiler için, kendiniz oluşturmaktan çekinmeyin. NDK veya komut dosyası oluşturma konusunda tecrübesi olmayan kişilerin bile kolayca oluşturabildiği süreci otomatikleştirdim.
Ayrıca, hataları bildirmek isteyen insanlar için, lütfen Github'da sorunları açmadan önce en son işleyişine göre oluşturulan Magisk'i test edin, çok teşekkürler!

Magisk Modülü Repo?
Magisk Modül Repo'yu en son güncellediğimden bu yana bir süre geçti. Depoya kendi modüllerini eklemek için birkaç istek olduğunu biliyorum. Şimdiki "XDA'da bir istek iş parçacığında gönderimden", isteklerin büyük olasılıkla Github aracılığıyla ele alınması için taleplerin yönünü değiştireceğim. İstekler için yeni yönteme karar verildiğinde, mevcut istekleri bir kerede ekleyeceğim ve mevcut konuyu kapatacağım.
Magisk Modülü yapmak isteyen ve onu başkalarıyla paylaşmaya istekli olan herkese gerçekten minnettarım, yeni yöntem kararlaştırıldığında, taleplerin zamanında yerine getirilmesi gerekiyor.

Multirom? Güncellemeler?
Mevcut Magisk sorunlarını çözmek için son derece sınırlı zamanımı harcadım ve şimdiye kadar (Github'taki en son taahhüt) mevcut v9 sürümüyle karşılaştırıldığında çok gelişti.
Multirom özelliğinde fazla zaman harcamamıştım, ancak buldum .
Bir süredir var ve Multirom Tasssadar'ın yarattığı gibi etkileyici. DualBootPatcher'ın nasıl çalıştığına bakmadım, bu yüzden sistemler arasında Magisk aracılığıyla çok basit bir şekilde değiştirdiğim benzer bir taktik yöntem kullanıp kullanmadığından emin değilim.

2017.1.2 Magisk V10
Yeni Yılınız Kutlu Olsun ! 2017'yi kutlamanın Magisk güncellemesinden daha iyi bir yolu
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Başka bir büyük güncelleme!

Resmi Simge
Çevrimiçi çekilen resmi kullanmak yerine, Magisk'in resmi Simgesi yayında!

Magisk Sahnede Gizlemeyi Gizle
Bu en çok beklenen düzeltme değil mi?
Kök kaybetme sorunu, Magisk Hide'in ilk gününden bu yana akıl almaz, bir yeniden başlatma ile geçici olarak kurtarılabilmesine rağmen, hala oldukça can sıkıcıdır. Sebebini tanımlamaya çalışırken çok zaman harcıyorum ve yakında sorunun MagiskHide'ın "çok hızlı" tepki göstermesinden kaynaklandığını öğrendim. Çoğu süreç Zygote'tan başlar ve mount ad alanını Zygote'tan ayırmak için küçük bir süre gerekir. MagiskHide çok hızlı tepki verdiğinde, Zygote ad alanındaki tüm bağları sökecek, bu da tam anlamıyla tüm işlemlerin bağları kaybedeceği anlamına gelir (kök dahil).
Ad alanlarını değiştirmeden önce kontroller ve tekrar denemeler yapıldıktan sonra başka bir soruna yol açar: MagiskHide "çok yavaş" olarak tepki veriyor. Çerçeve gibi kritik dosyalar Magic Mounted ise ve sökme işlemi zaman içerisinde gerçekleşmezse, Güvenlik Ağı kontrol işlemini (Google Play Service FC) bozacak ve yeniden başlatılıncaya (veya Google Play Hizmetinin tamamen yeniden başlatılmasına kadar) asla iyileşemez. Tonlarca güvenlik önlemi ekledim (buradaki ayrıntılara girmeyeceğim, birkaç yüz kelime daha olacak) ve olası tüm bozulmaları "neredeyse" ortadan kaldırabilirim.
Magisk Hide gizlenmez çünkü app_process (Zygote) kaçırma, sadece pasif tepki verebilir, bu yüzden etkinliği sınırlıdır.
En iyi uygulama, MagiskHide'ın (Magisk Yöneticisi'nde yönetilen) kara listeye pek çok uygulama eklememektir, böylece MagiskHide arka planında tepki vermek için zaman vardır.

Şahsen sadece SafetyNet'i (ön ayar) gizlerim ve tüm aşırı testleri herhangi bir sorun olmadan geçer. Bununla birlikte, test cihazım 6 ek uygulama eklerken birkaç kez kırmayı başardı ve arka planda her zaman 10+ hesabın senkronize edilmesini sağladı. Bu yüzden çoğu kullanıcı için iyi olduğunu tahmin ediyorum lol

Sınırsız Magic Mount
Bu güncellemeden başlayarak, Magic Mount HERHANGİ yapabileceğini açıklamaktan mutluluk duyuyorumYeni yansıtma uygulaması ve algoritmadaki bazı geçici çözümler sayesinde, artık / system root'a (ve / eğer ayrı bölüm ise / vendor root) dosya eklemeyi kaldırabilir. Ayrıca yeni MagiskHide sayesinde tüm montaj kombinasyonları SafetyNet!

Magisk Powered Özel ROM: Özel ROM'a Bir Tıkla, Başka Bir Tıklama Stokta Geri Döndüm
Bir HTC özel ROM geliştirici ekibinin üyesiyim - Team Venom ve çok fazla çaba harcamadan, doğdu!
Geleneksel paketlenmiş özel paketlere göre avantaj, ROM geliştiricilerin artık ROM'larımıza taşıyıcı özellikleri (Wi-Fi araması, VOLTE vb.) Aktarmasına gerek kalmamasıdır. Kullanıcılar Magisk'i stok cihazlarına kurabilir, Özel ROM modülünü yükleyebilir,% 100 tamamen çalışan taşıyıcı özellikleriyle birlikte hepsini yeniden başlatıp BOOM yapabilir. Ayrıca, tamamen sistemsiz özel bir ROM'u yüklemek de harika, değil mi?
HTC 10 topluluğundaki geliştiriciler yakında "Magisk'in gücünü" anladı ve şu anda giderek daha fazla Magisk Özel ROM Modülü çıkarmaya çalışıyor.
Umarım tüm geliştiriciler heyecanını hisseder ve Magisk ile uygulanacak tüm hisse senedi değiştirilmiş özel ROM'larını barındırır!
İlgilenen ROM geliştiricileri için, lütfen kendi Magisk Özel ROM Modülünüzü nasıl oluşturacağınız hakkında fikir edinmek için bağlantıyı kontrol edin ve zip dosyasını indirin!

Magisk Cihazınızı Şimdi Köklendirebilir phh Superuser'ı
çatallamaya ve değişiklikler yapmaya başladım. Magisk v10 ve sonrasında, Magisk cihazınızı
a. Kök kurulmamış b. Sistemsiz SuperSU veya daha eski Magisk phh sürümleri olmayan bir kök yüklü
Şu anda hala phh Superuser uygulamasını yüklemeniz gerekir, ancak kök yönetimi yakında Magisk Manager'a taşınmalıdır, lütfen bizi izlemeye devam edin.
Şu anda neredeyse sadece birkaç tweaks ile resmi phh root aynıdır, ancak gelecekte daha fazla ekleyebilirim.

Magisk Manager Now Play Store'da Bazıları Magisk Manager'in Play Store'da
bulunduğunu öğrendi bile! Gelecekteki tüm güncellemeler Google Play Store üzerinden yayınlanacak.
Play Store'un kullanılamadığı yerler olduğu için indirme linkleri burada yayınlanmaya devam edecek.

Güncellenen Belgeler, Modül Şablonu Güncellenmiştir, Yeni Repo İstekleri
Buradaki XDA'daki belgeler oldukça eskidir, geliştiricilere ve kullanıcılara kendi modüllerini oluşturmalarına yardımcı olmak için daha fazla bilgi ile güncellendi.
Bir pervane dosyasını yüklemek için bir ek seçeneği için modül şablonu güncellenir.
Repo talepleri de güncellendi, lütfen yeni talimatları kontrol edin!
 

tahircegil

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
tahir
Cihazım
mi 5
Yaş
49
Konum
kocaeli
Katılım
23 Aralık 2016
Konular
0
Mesajlar
4
Tepkime puanı
0
Puanları
3
Merhaba, acaba magisk hide gizlme başarısız oldu hatası çözümü nedir teşekkürler
 

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Yaş
18
Konum
İstanbul
Katılım
20 Mayıs 2020
Konular
56
Mesajlar
1.377
Tepkime puanı
1.783
Puanları
138
Okuyana madalya verilmesi gerek. giggle~~
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam biraz daha kısaltmak için konunusu bölümlere ayırıp spoyler haline getirebilirsiniz.
Ör:
AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
AaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaAaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
.
.
.
.
 
Üst Alt