Yardım MAC adresi değiştirme

talhaaersoy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
talha
Cihazım
mi 9
Konular
4
biz abimle aynı kişiden mi9 aldık aynı mac adresleri ile ağa bağlandığımız için birimizi kabul etmiyor ve modem bağlantısını kesiyor çözüm önerisi olan var mı?

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
MAC adresleriniz nasıl aynı oluyor?
IMEI ile bu durumun alakası mı varmış?
Evet nescafe Mevlut hocam açıklamış durumu. Aynı telefoncudan iki adet imei atılmış cihaz alındığında telefoncunun işin erbabı olmasına dikkat etmek gerek

Oyla:

talhaaersoy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
talha
Cihazım
mi 9
Konular
4
O durumda MAC aynı olabilir mi bilmiyorum, yapılan işlemden dolayı bir bilgim yok.
Ancak IMEI numarasının modem tarafından kabul edilmeme durumunu açıklama yaparsanız bilgilenmiş oluruz.
Ayrıca bu cihaz kapalı kutu mu yoksa 2. el mi alındı? talhaaersoy
şöyle ki benim telefonum bağlandığında modem bana bir ip atıyor abim bağlandığında mac adresi aynı olduğu için ona da aynı ipyi atıyor dolayısıyla tek ip ile iki cihaz bağlanamıyor. aynı kopya üzerinden sadece imei değiştirilerek işlem yapıldığı için bu sıkıntıyı yaşıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Forumda konu da bir arkadaş çözümü Mac adresi değiştirme programı ile değiştirip bulmuştu.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
o konuyu bi yakalarsam çok mutlu olacağım

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
şöyle ki benim telefonum bağlandığında modem bana bir ip atıyor abim bağlandığında mac adresi aynı olduğu için ona da aynı ipyi atıyor dolayısıyla tek ip ile iki cihaz bağlanamıyor. aynı kopya üzerinden sadece imei değiştirilerek işlem yapıldığı için bu sıkıntıyı yaşıyorum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

o konuyu bi yakalarsam çok mutlu olacağım

Arama butonunu kullanabilirsiniz :)

Bunlar gibi pek çok konu mevcut. Hepsinde yazılan şey aynı aslında. Sorun aynı qcn kullanılarak imei değiştirilmesi. Bu nedenle cihazların MAC adresi de aynı dolayısı ile aynı modeme bağlanamıyorlar. Kesin çözüm için ise farklı bir qcn kullanarak yeniden IMEI repair yapılmalı. Geçici çözüm olarak ise root yetkisine sahip cihazlarda change my mac uygulaması kullanılabilir.

Oyla:

redminote4kullanicisi

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
RN8
Konular
126
Arama butonunu kullanabilirsiniz :)

Bunlar gibi pek çok konu mevcut. Hepsinde yazılan şey aynı aslında. Sorun aynı qcn kullanılarak imei değiştirilmesi. Bu nedenle cihazların MAC adresi de aynı dolayısı ile aynı modeme bağlanamıyorlar. Kesin çözüm için ise farklı bir qcn kullanarak yeniden IMEI repair yapılmalı. Geçici çözüm olarak ise root yetkisine sahip cihazlarda change my mac uygulaması kullanılabilir.

Öncelikle çok teşekkür ederim hocam bu uygulama ile çözdüm sorunu. Merak ettiğim şey bu rastgele mac adresi kullandım. Bunun bir zararı olur mu bana? Cihaza özgü imiş mac adresleri, bu aldığım mac adresi ile bisey yapılsa ben etkilenir miyim yani demek istiyorum.

Oyla:
Üst Alt