Çözüldü M2 SSD Tavsiyesi

HakanCOSKUN

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
HaKaN
Cihazım
RedmiNote10Pro
Meslek
Ar-Ge Uzmanı
Konular
31
ADATA 240 GB SSD aldım.Aradan geçen 1 hafta sonunda SSD bozuldu.Ürünü alışveriş yaptığım firmaya gönderdim.Allah tan geri ödemesini yaptılar.

ibrahimiyice

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İbrahim
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Öğrenci
Konular
38
Hazır burada pc ile ilgili konu varken şunu sormak istiyorum.
Power boost kasalar neden tercih edilmiyor yani bazıları iyi bazıları çok kötü diyor kasa toplamayı düşünüyorum power boost ların fiyatı biraz daha makul geldi
C4, Power boost'tan daha güvenilirdir.

gaslans06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1905
Cihazım
Yok
Konular
2
Hazır burada pc ile ilgili konu varken şunu sormak istiyorum.
Power boost kasalar neden tercih edilmiyor yani bazıları iyi bazıları çok kötü diyor kasa toplamayı düşünüyorum power boost ların fiyatı biraz daha makul geldi

Fason çin malı etiket basım ürünler çünkü, bir marka bilinci yok. Kasaların dizaynından mütevellit iç hacmi oldukça dar ve kullanılan plastik parça kalitesi elde kalacak cinsten. Kasada kullanılan sac materyalin kalitesi düşük seviyede. Kasada görselden önce havalandırmanın ve kullanılan materyalin iyi olması gerekiyor bunlara verilecek parayı çöpe atmak olarak nitelendiriyorum. Xigmatek'in ürünlerine de göz atabilirsiniz tavsiye olarak iç hacmi oldukça geniş ve kaliteli materyal kullanıyorlar kasalarında. Ben ise oldum olası Corsair den yılladır şaşmıyorum.

Eğer dilersen ofisteki bilgisayar kasası Power boost iç hacminden temper camda kullanılan vida sistemine kadar ki berbatlığı fotoğraflar ile müsait bir vaktimde gösterebilirim, uzak dur derim hocam.

Serkanz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
serqan
Cihazım
redmi note 8 pr
Konular
0
samsung ssd konusunda wd den bile iyi şaşırtıcı derecede.samsung dan şaşmayın. tabi wd de iyi pişman etmez.

Reaxionreis

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Web Geliştiricisi
Konular
9
C4, Power boost'tan daha güvenilirdir.
Mesela ne anlamda.
Hava akışı için diyorsanız 3 önde 2 üstte 1 arkada fanlı buldum bence iş görür gibi ama tercih eden yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Fason çin malı etiket basım ürünler çünkü, bir marka bilinci yok. Kasaların dizaynından mütevellit iç hacmi oldukça dar ve kullanılan plastik parça kalitesi elde kalacak cinsten. Kasada kullanılan sac materyalin kalitesi düşük seviyede. Kasada görselden önce havalandırmanın ve kullanılan materyalin iyi olması gerekiyor bunlara verilecek parayı çöpe atmak olarak nitelendiriyorum. Xigmatek'in ürünlerine de göz atabilirsiniz tavsiye olarak iç hacmi oldukça geniş ve kaliteli materyal kullanıyorlar kasalarında. Ben ise oldum olası Corsair den yılladır şaşmıyorum.

Eğer dilersen ofisteki bilgisayar kasası Power boost iç hacminden temper camda kullanılan vida sistemine kadar ki berbatlığı fotoğraflar ile müsait bir vaktimde gösterebilirim, uzak dur derim hocam.
Valla hocam çok detaylı anlattınız teşekkür ederim.
Açıkçası bu konuyu görmesen power boost alacaktım farkını bilmiyordum...
Corsair Ve Xigmateklere bakacağım şimdi

blackeagle1903

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğan Yılmaz
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
23
M2 Slotu olarak Key B+M ve M desteklemekte yani linkini paylaştığım NVMe (Non-Volatile Memory Express) teknolojisinden yararlanabilirsiniz NAND belleklerin gerçek gücünü ortaya çıkarabilmesini sağlayan yeni bellek türü teknolojisi ve daha fazla veri aktarım hızına olanak sağlıyor SSD alacaksınız hele ki M2 SSD tercihinizi Samsung dan yana kullanın derim hocam. Bu arada konuda sizin paylaştığınız M2 SSD leri de destekliyor yani laptobunuz yeni teknolojiye uyumlu doğal olarak bu geriye dönük uyumlulukta sağlıyor.
Hocam kusura bakmayın tekrar konuyu açtım ama laptopun az önce kapağını söktüm ve m2 SSD yuvasını bulamadım galiba yok ya da ben göremiyorum. Boşuna mı verdim siparişi acaba?
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Mi 9 SE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Son düzenleme:

gaslans06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1905
Cihazım
Yok
Konular
2
Hocam kusura bakmayın tekrar konuyu açtım ama laptopun az önce kapağını söktüm ve m2 SSD yuvasını bulamadım galiba yok ya da ben göremiyorum. Boşuna mı verdim siparişi acaba?

Hayır hocam cihazınız m2 ssd desteğine sahip sadece bazı laptoplarda yer fark gösteriyor. Bios pili altındaki kısımdaki şerit yer sizin m2 ssd slotunuz, sol tarafında resimde de göreceğiniz üzere bir vida var bu vidayı gevşetip m2 ssdnizi bu slota oturtacaksınız bu slotun önüne denk gelen kısımda ki şerit içinde de belirttim bir vida var buda ssd nin arka tarafının da kilitlenip oturmasını ve sallantı yapmamasını sağlıyor siz bios pilinin altındaki şeritin sol tarafındaki vidayı gevşetin ssd yi takın zaten ssd nin alt tarafında oturmasını sağlayan bir nokta açıklık yaparlar o vida da ssd nizin altındaki sabitleme noktasına girecek daha sonra ssd yi takmak için gevşettiğiniz bios pilinin altındaki slotun sol tarafına denk gelen vidayı geri sıkacaksınız.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

blackeagle1903

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Doğan Yılmaz
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
23
Hayır hocam cihazınız m2 ssd desteğine sahip sadece bazı laptoplarda yer fark gösteriyor. Bios pili altındaki kısımdaki şerit yer sizin m2 ssd slotunuz, sol tarafında resimde de göreceğiniz üzere bir vida var bu vidayı gevşetip m2 ssdnizi bu slota oturtacaksınız bu slotun önüne denk gelen kısımda ki şerit içinde de belirttim bir vida var buda ssd nin arka tarafının da kilitlenip oturmasını ve sallantı yapmamasını sağlıyor siz bios pilinin altındaki şeritin sol tarafındaki vidayı gevşetin ssd yi takın zaten ssd nin alt tarafında oturmasını sağlayan bir nokta açıklık yaparlar o vida da ssd nizin altındaki sabitleme noktasına girecek daha sonra ssd yi takmak için gevşettiğiniz bios pilinin altındaki slotun sol tarafına denk gelen vidayı geri sıkacaksınız.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Bi an boşa sipariş ettim sandım. Ürün geldiği zaman kendim monte etmek istedim ondan dolayı. Zahmet edip uzun uzun anlattınız çok teşekkür ederim

gaslans06

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
1905
Cihazım
Yok
Konular
2
Bi an boşa sipariş ettim sandım. Ürün geldiği zaman kendim monte etmek istedim ondan dolayı. Zahmet edip uzun uzun anlattınız çok teşekkür ederim

Rica ederim hocam bazı laptoplarda farklı yerlerde oluyor m2 slotlarının yeri bu nedenle genelde alışık olduğumuz tasarıma gidiyor aklımız ve buda kafa karışıklığı yaratabiliyor benim kullandığım eski lenovo laptopta fan kısmının yanına koyulmuştu mesela ve metal tabaka çıkartıldan sonra vidalama yapılıyordu. İlk zamanlar bende bulamadığım için bi soğuk ter döküyordum :D

cappa_tr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Mi6 6/64gb
Meslek
Öğretmen
Konular
4

Arkadaş m2 yuvasını doğru söylemiş sadece vida yeri farklı. Şu videoya bakıp yapabilirsiniz. Bir de fanları temizlemenizi öneririm açmışken.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Üst Alt