Re: RE: Cvp: LOG dergisi Xaomi Mİ Pad
siranusta' Alıntı:
Haber içeriği ile ilgili çok fazla detay yok dergiyi alıp okumak gerek, ama şirket yetkililerinden biri ile görüşmüş olsalardı öncelikle Xaomi bu haberin ipuçlarını verirdi.
Yani bizim gibi teknolojiyi ve Xaomiyi takip eden bir dergi olması sebebi ile kendi yaptıkları çalışmadır diye tahmin ediyorum.
Günümüzde teknoloji haberleri verdiğini sanan yada bize öyle hissettirmeye çalışan o kadar çok blog, site, dergi, v.s. var ki. Adamlar bir haber yapıyor ve twitterdan,facebooktan v.s. paylaşıyorlar. Aslında bunda bir sorun yok. Ama doğru düzgününü bulmak biraz zor.
Mesela kendini Türkiye'nin 1 numarası sanan ve ünlü bir holdingimize ait mağazalar zincirinin bir kolu olan SDN diye bir blog, dergi var. Şu anda dünya kupası da hazır gündemdeyken TV'lerimizi nasıl daha canlı ve verimli kullanabileceğimiz, ayarlarını nasıl yapacağımız ile ilgili bir haberi gözüme çarptı öğlenleyin. Tamam bir bakalım nasıl daha net, canlı, gözü yormayacak şekilde ayarlıyormuşuz diye linke gidiyorsunuz. Tatatataaaaa. Toshiba'nın bir reklamı olduğu o kadar açık ve net ki. Anlatılan hiçbir şey de yok. Tamamen tvyi ve menüsünü anlatıyor.
Aslında uzun zamandır haberlerine itibar etmiyordum. 1650TL'yi hiç geçmeyen S2 fiyatını 2200 gibi rakamlara çıkartan haberleri daha doğrusu haber adı altında gizli reklamları gibi bizi salak yerine koyan bazı haberleri için yöneticileriyle biraz tartışmalarım da olmuştu. Ama reklam olmadan tek bir tane teknoloji haberi yapmamak üzere kurulmuş bir düzenden bahsediyoruz. Tartışsan ne olacak. Zaten bilerek yapılıyor. Yazılan her yazı mutlaka birşeyin reklamı olmak zorunda.
Ne bileyim, gözüme çarptı, uzun zamandır bakmadığım için biraz da meraktan bir bakmak istedim. Bakmaz olaydım, sinirlerim yine zıpladı.
Log öyle değil sanıyorum. Evet mutlaka reklamları da var ama onlar zaten reklam olarak belirtiliyor. Günümüzdeki teknolojik gelişmeleri takip ederek markanın değil teknolojinin reklamını yapıyor diye düşünüyorum. Çok fazla tanımadığım için sormuştum.
Sent from my Nexus 7 using TapatalkPro