Sohbet Linux Dağıtım Önerisi

Eraybarca

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray
Cihazım
Redmi 5 Plus
Meslek
Çevirmenlik
Konular
3
Ben direkt Steam yükleyip oynuyorum :)
Manjaro ve Deepin'i sevme sebebim sürücüleri otomatik saptayıp yüklemesi. Mint çok hızlı sistem ama eksikleri de vardı. Bu arada türk yapımı diye pardus yüklemeyin pişman olursunuz.

Mervan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mervan
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
8
Distrowatch listesindeki dağıtımlardan çok azını denememişimdir. Benim için en güzeli, en uzun süre kullandığım dağıtım olan Arch Linux + KDE 4 ikilisiydi. KDE, 5. sürümü ile birlikte benim için bitti. Hâliyle Arch Linux kullanma sebebim de pek kalmadı şimdilik.

Yaklaşık 12 yıldır kullanıyorum yanılmıyorsam. Bana göre, geçen 12 sene içinde çok az gelişim gösterdiler. Önüne gelen dağıtım çıkarır oldu. Sonuna OS takısı ekleyen, dağıtım çıkardım diyor. Deepin OS, Elementary OS, Millî OS'umuz Pardus, Muhittin OS... Rezalet bir durum.

Şimdi sırf alışkanlık olduğu için MX Linux kullanıyorum. Ha seviyor muyum? Gene de seviyorum. Aile ferdi gibi oldu artık Linux dağıtımı. Ne kadar hayırsız da olsa atsan atılmıyor, satsan satılmıyor.

Sireno52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Mi band 4
Konular
21
selam ben bir cok dagıtım denedim bilgisayarım resmen deneme tahtası oldu. ubuntu .fedora. mandriva opensuse.debian .mandriva .(arch )denemedim ama turevi olan manjaro`u denedım. deepin. linux mint .pop os . mx linux. hatta ghost bsd dahi kurup denedim benim gözumde yeni baslıyanlar için hele birde ekran kartı nvidia ise pop os bir numara kotu tarafı ise cift harddısk kullanıyorsan 1. haddiske windows kurduysan 2. hardıskkede pop os kurduysan windowslu hardıske giris yapamıyorsun grup ekranı yok direk pop os acılıyor onun haricınde linux mint deepin ubuntu super birde arch tabanlı manjaro var oda cok güzelkullanıslı tek kötu tarafı ilk kurulumda dahili intel ekran kartını tanıyor harici nvidia ekran kartını görup driverlerini yuklemiyor onun haricinde linux kernelli 5.11`e kadar yukseltebiliyorsun uc birimle komutla ugrastırmıyor (uygulamalar>tüm uygulamalar>Manjaro setting manager>linux cekirdegi )sekmesine girip (kernel :4.4.251 den kernel:5.11 kadar 10 adet yüklenebilir linux cekirdegi var pop.os super de bu grup ekranı işi olmasa super pop os nvidi suruculu 20.10 iso dosyasını indirirsenız kurulumda ekran kartını otomatık tanıyıp kuruyor

ademsahin

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Adem ŞAHİN
Cihazım
Mi Band 4
Konular
40
Yaklaşık 2-3 yıldır bilgisayarımda tek sistem olarak KDE'li Manjaro Linux var gayet de memnunum. Tavsiye ederim.

mevcetin

Mevlüt Çetin
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt Çetin
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Art Director
Konular
162
Ubuntu oneririm fakat sistem ozellikleriniz dusuk ise mint daha iyi olacaktir.
Pardusu atlamamak gerek, bence onuda denemelisiniz :)
Aradan geçen 1 yılda Deepin OS'u denedim. Kendi içerisinde bir uygulama ekosistemine sahip olması gerçekten harika. Deepin OS'a alıştıktan sonra Ubuntuyu sildim. :)

Kaan_M

°¯\_(ツ)_/¯°
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Xiaomi Mi 5
Meslek
Öğrenci
Konular
56
Arch tabanlı denemek istiyosanız Manjaro Kde güzel.

MANUPLE

Ctrl + L
Uzman Üye
MIUI Sever
Adım
Netizen
Cihazım
Poco X3 Nfc
Meslek
Yazılım Uzmanı
Konular
39
Uzun süredir windows ile aynı bilgisayar da Ubuntu Mate kullanıyorum.

Şimdiye kadar farklı linux sürümleri denedim.
Özellikle kurulum aşamasında saç baş yoldurmuyor.

En çok beğendiğim MATE sürümü oldu.

Sireno52

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Turgay
Cihazım
Mi band 4
Konular
21
Yaklaşık 2-3 yıldır bilgisayarımda tek sistem olarak KDE'li Manjaro Linux var gayet de memnunum. Tavsiye ederim.
Manjaroyu denedim dizüstünde 2 ekran kartı olduğu icin kurulumda ilk intel ekran kartı driverleri kuruyor Ubuntu gibi ekran kartı kurulumu basit degil Ubuntu da ek sürücüler kısmında ekran kartının sana uygun olanıni öneriyor sen sadece düğmeye basıyorsun o indiriyor kuruyor

Üst Alt