Yardım LineageOS GSI ROM Bluetooth Düzgün Çalışmıyor

naberjrez

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
galaxy a01
Konular
1
Cihazım Samsung Galaxy A01, Android 12 kullanıyorum. Bluetooth sadece aramalarda ses alıp veriyor, herhangi bir şekilde medya oynatamıyorum.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
Android 12 güncellemesinden sonra bazı Samsung cihazlarında görülmeye başladı. Senin cihazında Bluetooth aramalarda çalışıyor ama medya sesini aktarmıyor diyorsan, muhtemelen bağlantı profili veya codec ayarlarıyla ilgili bir uyumsuzluk yaşanıyor.
  • Bluetooth cihazı unut ve yeniden eşle:
    • Ayarlar > Bağlı cihazlar > Bluetooth > Eşleşmiş cihazı seç > “Unut”
    • Ardından cihazı yeniden eşle ve bağlanırken “Medya sesi” iznini kontrol et.
  • Bluetooth önbelleğini temizle:
    • Ayarlar > Uygulamalar > sağ üstteki üç nokta > Sistem uygulamalarını göster > “Bluetooth” > Depolama > “Veriyi sil” ve “Önbelleği temizle”
  • Geliştirici seçeneklerinden codec ayarlarını kontrol et:
    • Ayarlar > Telefon hakkında > “Yapı numarasına” 7 kez dokun → Geliştirici seçenekleri açılır.
    • Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri > “Bluetooth Ses Codec’i” → AAC, SBC veya LDAC seçmeyi dene.
  • Ağ ayarlarını sıfırla:
    • Ayarlar > Genel yönetim > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla (Wi-Fi ve Bluetooth eşleşmeleri silinir, yeniden bağlanman gerekir.)
  • Farklı bir Bluetooth cihazla dene:
    • Sorun cihazda mı yoksa bağlandığın kulaklıkta mı anlamak için başka bir kulaklık veya hoparlörle test et.

naberjrez

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
galaxy a01
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Android 12 güncellemesinden sonra bazı Samsung cihazlarında görülmeye başladı. Senin cihazında Bluetooth aramalarda çalışıyor ama medya sesini aktarmıyor diyorsan, muhtemelen bağlantı profili veya codec ayarlarıyla ilgili bir uyumsuzluk yaşanıyor.
  • Bluetooth cihazı unut ve yeniden eşle:
    • Ayarlar > Bağlı cihazlar > Bluetooth > Eşleşmiş cihazı seç > “Unut”
    • Ardından cihazı yeniden eşle ve bağlanırken “Medya sesi” iznini kontrol et.
  • Bluetooth önbelleğini temizle:
    • Ayarlar > Uygulamalar > sağ üstteki üç nokta > Sistem uygulamalarını göster > “Bluetooth” > Depolama > “Veriyi sil” ve “Önbelleği temizle”
  • Geliştirici seçeneklerinden codec ayarlarını kontrol et:
    • Ayarlar > Telefon hakkında > “Yapı numarasına” 7 kez dokun → Geliştirici seçenekleri açılır.
    • Ayarlar > Sistem > Geliştirici seçenekleri > “Bluetooth Ses Codec’i” → AAC, SBC veya LDAC seçmeyi dene.
  • Ağ ayarlarını sıfırla:
    • Ayarlar > Genel yönetim > Sıfırla > Ağ ayarlarını sıfırla (Wi-Fi ve Bluetooth eşleşmeleri silinir, yeniden bağlanman gerekir.)
  • Farklı bir Bluetooth cihazla dene:
    • Sorun cihazda mı yoksa bağlandığın kulaklıkta mı anlamak için başka bir kulaklık veya hoparlörle test et.
Hepsini denedim, internette GSI ile alakalı önerilen bütün ayarlar dahil.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
ozamn atıgınız rom sıkıntı var rom tekrar atmanız mümkün mu ?

naberjrez

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
galaxy a01
Konular
1
ozamn atıgınız rom sıkıntı var rom tekrar atmanız mümkün mu ?
romda sorun olmadığına eminim, android 11 stock romu atıp onun üzerine gsi atabilirim belki. anlık çözüm arıyorum şuan elde olmayan bazı şeylerden mütevellit rom atmam tekrardan şuan mümkün değil.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
  • APTX veya HD Ses’i devre dışı bırak
    Bluetooth ayarlarında “HD Audio” veya “APTX” seçeneğini kapat. Bu codec’ler bazı cihazlarda uyumsuzluk yaratabiliyor.
  • Güncel Sürüm Yükle
    Eğer mümkünse LineageOS 19.1’in en son güncellemesini yükle. Bazı sürümlerde Bluetooth ses ve çağrı sorunları düzeltilmiş.
  • LDAC kullanmayı dene
    Bazı kullanıcılar LDAC codec’i ile daha stabil bağlantı sağladığını bildirmiş.
  • Bluetooth eşleşmesini sıfırla
    Ayarlardan tüm eşleşmiş cihazları silip yeniden eşleştirmeyi dene.
  • Magisk modülleriyle sistem düzeltmeleri
    Eğer root erişimin varsa, Magisk üzerinden bazı sistem düzeltme modülleriyle Bluetooth davranışını iyileştirebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bunlar yaptığınız hallde olmuyorsa bıldırınız

naberjrez

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
galaxy a01
Konular
1
  • APTX veya HD Ses’i devre dışı bırak
    Bluetooth ayarlarında “HD Audio” veya “APTX” seçeneğini kapat. Bu codec’ler bazı cihazlarda uyumsuzluk yaratabiliyor.
  • Güncel Sürüm Yükle
    Eğer mümkünse LineageOS 19.1’in en son güncellemesini yükle. Bazı sürümlerde Bluetooth ses ve çağrı sorunları düzeltilmiş.
  • LDAC kullanmayı dene
    Bazı kullanıcılar LDAC codec’i ile daha stabil bağlantı sağladığını bildirmiş.
  • Bluetooth eşleşmesini sıfırla
    Ayarlardan tüm eşleşmiş cihazları silip yeniden eşleştirmeyi dene.
  • Magisk modülleriyle sistem düzeltmeleri
    Eğer root erişimin varsa, Magisk üzerinden bazı sistem düzeltme modülleriyle Bluetooth davranışını iyileştirebilirsin.

Bunlar yaptığınız hallde olmuyorsa bıldırınız
kullandığım kulaklık SBC codec'i destekliyor telefon diğerlerini desteklese bile, magisk yüklü telefon rootlu zaten ama spesifik olarak hangi modüllerden bahsediyorsunuz?

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
    • SBC XQ Codec Modülü: SBC codec kullanan kulaklıklarda ses kalitesini artırır.
    • BluetoothLibraryPatcher: Samsung tabanlı ROM’larda eşleşme sorunlarını düzeltir.
    • Bitrate Changer Modülü: SBC ve aptX codec’lerin bit hızını yükseltir.
    • DRC Deactivator: Dinamik aralık sıkıştırmasını kapatarak daha doğal ses sağlar.

naberjrez

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Berkay
Cihazım
galaxy a01
Konular
1
    • SBC XQ Codec Modülü: SBC codec kullanan kulaklıklarda ses kalitesini artırır.
    • BluetoothLibraryPatcher: Samsung tabanlı ROM’larda eşleşme sorunlarını düzeltir.
    • Bitrate Changer Modülü: SBC ve aptX codec’lerin bit hızını yükseltir.
    • DRC Deactivator: Dinamik aralık sıkıştırmasını kapatarak daha doğal ses sağlar.
BluetoothLibraryPatcher zaten var, aptx desteği için de var diğerlerinin soruna etki edeceğini zannetmiyorum zira ses gelmiyor direkt aramalar dışında.

burak25863

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
burak
Cihazım
note 10 pro
Konular
23
    • Bluetooth Stack’i sıfırla
      Root erişimin varsa, adb shell üzerinden pm disable com.android.bluetooth komutuyla Bluetooth servislerini durdurup yeniden başlatmak bazen işe yarar.
    • Bluetooth.conf dosyasını düzenle
      /data/misc/bluetooth klasöründe yer alan bt_config.conf dosyasını silmek veya düzenlemek, eşleşme sorunlarını çözebilir. (Root gerektirir.)
    • SELinux modunu değiştir
      LineageOS 19.1 genellikle “Permissive” modda çalışır. “Enforcing” moda geçmek bazı donanım uyumsuzluklarını çözebilir ama dikkatli olunmalı.
    • Bluetooth Fix ZIP dosyaları
      XDA gibi forumlarda bazı cihazlar için özel olarak hazırlanmış Bluetooth düzeltme ZIP’leri bulunabiliyor. TWRP üzerinden yüklenebilir.
    • Bluetooth loglarını incele
      logcat | grep bluetooth komutuyla hata mesajlarını yakalayabiliriz. Bu, sorunun tam kaynağını bulmamıza yardımcı olur.

Boyle gideceğımıze sizden logcat kayıt ıle çözmemız daha kolay olur yapabılmenız mumkun mu ?

Son düzenleme:
Üst Alt