Soru Lineage OS yüklemek istiyorum Note 9 uygun mudur?

Aith3Nn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Yusuf Arda
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
8
Lienage'ın sitesinde veya başka herhangi bir yerde Note 9S için özel bir dosya bulamadım. Acaba Note 9 ile aynı yazılımı kullanıyor olabilir mi?

cmert

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Coşku
Cihazım
S21 8-128
Konular
17
sitesinde yoksa resmi destek verilmiyor demektir. cihaz kod ismi olan "curtana" ile aratirsaniz unofficial yapılara internetten ulaşabilirsiniz

Lahavle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sinan
Cihazım
Note 9 pro
Konular
0
Lineageos note 9s için resmi olarak çıkmadı. Artık eski bir cihaz olduğu için bu saatten sonrada çıkmaz. Ancak telegram gruplarında miatoll olarak aratırsanız hemen hemen aylık güncellenen lineageos romlar var. Tabi geliştiricinin keyfine kalmış güncelleme yapıp yapmamak. Ancak oldukça başarılı örnekler var. Zaten miatoll için yapılan aosp romların en iyi batarya süresi veren lineageos romları.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ayrıca note 9 yazılımı uymaz. 9s için MIATOLL yazan romları kullanabilirsiniz.

bir kullanıcı

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şerif
Cihazım
Mi Note 10 Lite
Konular
4
cihaz india model mi yoksa global model mi?

raqli001

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
ilqar
Cihazım
redmi note 9 pr
Konular
8
var miatol olarak geciyor ismi

Ekli dosyalar

• IMG_20230707_100600.jpg
    IMG_20230707_100600.jpg
    254,5 KB · Görüntüleme: 34

garajack

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
ali
Cihazım
redmi note 9s
Konular
8
Lienage'ın sitesinde veya başka herhangi bir yerde Note 9S için özel bir dosya bulamadım. Acaba Note 9 ile aynı yazılımı kullanıyor olabilir mi?

lineageosdan memnun musunuz? nasıl bir rom? artıları ve eksileri nelerdir?

Lahavle

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sinan
Cihazım
Note 9 pro
Konular
0

lineageosdan memnun musunuz? nasıl bir rom? artıları ve eksileri nelerdir?
Henüz kullanmadım ama gruplardan takip edebildiğim kadarıyla klasik saf android. Resmi rom yeni çıkmış ben dahil birçok kimsenin haberi yok. :) Resmi rom kullanım bilgisine ulaşamadım. Resmi olmayan romları ise AOSP romları içinde bataryası en iyi giden rom. Lineage sadece googlenin resmi dağıtımı saf androidden yapılıyor. Dolayısıyla onu öne çıkaracak herhangi bir extra özelleştirme yok. İçerisinde üreticiye ait driverler dışında hiçbir ek bulunmayan, telemetri, reklam vs barındırmayan saf bir rom oluyor. Resmi olmayan derlemeler olduğundan birçok sürüm aynı tree leri kullanıyor. Yani durduk yere restart, QS gecikmesi, hantallık, derin uykuya geçmeme gibi sorunlar görülebiliyor.
Resmi romda bunlar varmı bilemiyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Resmi rom ve resmi olmayan rom ne demek?
Rom derlemek için bir telefonun device tree denilen kaynak koduna ihtiyaç var. Burda cihazdaki parçaların (ekran, emmc, işlemci vb gibi) bir nevi sürücüleri vardır. Bunu telefon üreticileri genelde kimseye açmaz. Özellikle MTK cihazlarda sık görülür.Resmi olmayan romlar bir gönüllünün bu device tree yi elle romun içerisinden çıkarıp ayıklanması ile elde edilen kaynak kullanılarak yapılır. Burada treeyi ayıklayın yeteneğine kalmıştır her şey.
Resmi olan romlarda ise bu konuda uzman kişiler grup çalışmaları ile çok daha profesyonelce kaynak çıkarırlar buda çoğu zaman resmi destek alan romların daha başarılı olmasını sağlar.
Lineage rom eskiden adı Cyanogen idi ve birçok üretici bu tanınmış gruba device treeleri resmi olarak verirdi.

Son düzenleme:

selam_27

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
orhan
Cihazım
redmi 9s
Konular
1
buraya bir bak derim

Üst Alt