Rom Lineage OS 16 Xiaomi Cihazlar İçin [Offical-Unoffical]

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Yedek alırken hepsini seç. Full yedek al bence. Yüklerken de 4 wipe sonrası format data yapman gerekiyor sonra twrp yeniden başlat ve romu kur.
4 wipe sonrası neden format data yapıyoruz ?

Redmi Note 4X cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Stock romdan döneceksen yap ypksa dosyayı görmüyor twrp makine şifreli kalıyor. Custom rom dan lineageos a döneceksen yapmana gerek yok

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
Stock romdan döneceksen yap ypksa dosyayı görmüyor twrp makine şifreli kalıyor. Custom rom dan lineageos a döneceksen yapmana gerek yok
4wipe sonrası format data yapmaya gerek yok hocam. Wipe işleminden sonra dosya görünüyor. Aksi durumlar"da oluşan sorunlar twrp sürümü kaynaklıdır.

Hellios Darkline

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
5
Mi A1 en geç bu ay alacak Lineage 15.1 ile Almama ihtimali fazla yok Redmi Note 4 ile aynı gün başlayacaktı normalde.

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
4wipe sonrası format data yapmaya gerek yok hocam. Wipe işleminden sonra dosya görünüyor. Aksi durumlar"da oluşan sorunlar twrp sürümü kaynaklıdır.

Twrp 3.2.1-1 kurulu bende. Bi dahakine öyle deneyim.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Yedek alırken hepsini seç. Full yedek al bence. Yüklerken de 4 wipe sonrası format data yapman gerekiyor sonra twrp yeniden başlat ve romu kur.

yedek alırken stabil romu yedek alacağım hepsini seçeceğim.
sonra line age yada yine stabil alt sürüm yüklemek için twrp de telefonun hangi bölümlerini formatlamam lazım?
eğer lineage yükleyip beğenmeyip stabil olana dönmem gerekirse farklı bir işlemmi yapmak gerekiyor? o kısmını anlamadım (Yüklerken de 4 wipe sonrası format data yapman gerekiyor) kısmını anlamadım

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
yedek alırken stabil romu yedek alacağım hepsini seçeceğim.
sonra line age yada yine stabil alt sürüm yüklemek için twrp de telefonun hangi bölümlerini formatlamam lazım?
eğer lineage yükleyip beğenmeyip stabil olana dönmem gerekirse farklı bir işlemmi yapmak gerekiyor? o kısmını anlamadım (Yüklerken de 4 wipe sonrası format data yapman gerekiyor) kısmını anlamadım

System-data-boot yedeklemeniz yeterlidir.

Temiz kurulum yapmak istediğinizde wipe-advanced wipe kısmından system-data-cache-dalvik seçeneklerine tik atıp butonu kaydırarak wipe yapın ardından romu kurun.

Format data sadece stock ve custom arasında geçiş yaparken install sekmesinde yükleyeceğiniz rom görünmediği takdirde yapıyorsunuz.

Son düzenleme:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
System-data-boot yedeklemeniz yeterlidir.

Temiz kurulum yapmak istediğinizde wipe-advanced wipe kısmından system-data-cache-dalvik seçeneklerine tik atıp butonu kaydırarak wipe yapın ardından romu kurun.

Format data sadece stock ve custom arasında geçiş yaparken install sekmesinde yükleyeceğiniz rom görünmediği takdirde yapıyorsunuz.

anladım
format data işlemini sadece stock ve custom rom arası geçiş yaparken uygulayacağım.
Kendi stock rom lar arası geçişte format data yapmama gerek yok ve system data boot yedek almam yeterli.
doğru anlamışmıyım?

birde her ne kadar gerek yok densede twrp yükledikten sonra her ihtimale karşı lazyflash yüklenmesini de yaptım.
gereklimiydi?

son olarak yeni güncelleme geldiğinde OTA olarak alamayacağım sanırım.
full rom indirip twrp den yükleyebilecekmiyim?
yükleyebilirsem twrp siliniyor mu?

TheByALeX

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi Not 4X
Meslek
PLC Mekanik Bakım
Konular
25
anladım
format data işlemini sadece stock ve custom rom arası geçiş yaparken uygulayacağım.
Kendi stock rom lar arası geçişte format data yapmama gerek yok ve system data boot yedek almam yeterli.
doğru anlamışmıyım?

birde her ne kadar gerek yok densede twrp yükledikten sonra her ihtimale karşı lazyflash yüklenmesini de yaptım.
gereklimiydi?

son olarak yeni güncelleme geldiğinde OTA olarak alamayacağım sanırım.
full rom indirip twrp den yükleyebilecekmiyim?
yükleyebilirsem twrp siliniyor mu?

Yükleyeceğiniz rom dosyası install sekmesinde görünmediği takdirde format data yapıyoruz.
Evet hocam doğru.

lazyflash.zip dosyasını genelde global stock romlara twrp yüklendikten sonra mı logosu nda kalma sorununu çözmek için yükleriz.

Gelen güncellemeyi manüel olarak indirdikten sonra, twrp menüsünde wipe işlemi yapmadan install sekmesinden direkt olarak yükleyebilirsiniz. Hayır twrp silinmez.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Yükleyeceğiniz rom dosyası install sekmesinde görünmediği takdirde format data yapıyoruz.
Evet hocam doğru.

lazyflash.zip dosyasını genelde global stock romlara twrp yüklendikten sonra mı logosu nda kalma sorununu çözmek için yükleriz.

Gelen güncellemeyi manüel olarak indirdikten sonra, twrp menüsünde wipe işlemi yapmadan install sekmesinden direkt olarak yükleyebilirsiniz. Hayır twrp silinmez.

Teşekkürler.

Üst Alt