Yardım lcd panelde karanlık mod mu ışık modumu.?

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
endonezya 12.5.2
Telefon Modeli
mi 10t pro
Bootloader Kilidi
Açık
merhaba herkese hayırlı forumlar merak ettim karanlık mod lcd ekranda daha çok mu şarj tüketir yoksa ışık modumu.?

Rgokcay

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ridvan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
19
Benim cihazımda mi 10t pro karanlık mod kullanıyorum sürekli pil optimize ayarındada şarj süresi için karanlık modu aktif etmeni istiyor ki karanlık modda şarjım daha uzun gidiyor

Oyla:

hilal52

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Görkem
Cihazım
Mi 10 t pro
Meslek
Zabıta Memuru
Konular
13
Benim cihazımda mi 10t pro karanlık mod kullanıyorum sürekli pil optimize ayarındada şarj süresi için karanlık modu aktif etmeni istiyor ki karanlık modda şarjım daha uzun gidiyor
teşekkür ederim hocam bende ona takıldım sormak istedim

Oyla:

garmae0671

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat Kaan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
20
Değişen birşey olmayacaktır, lcd ekranda pil tasarrufu için koyu tema veya koyu renkte duvar kağıdı kullanmanın bir artısı olamaz. Bütün panel ekran açık olduğu sürece ışık saçmaya devam eder lcd panellerde. Tamamen psikolojik olarak etkiliyor sizi. Hatta aksine daha açık renkli duvar kağıtları kullanmanız özellikle beyaza yakın sade duvar kağıtları kullanırsanız ekran parlaklığını daha kısık kullanma şansınız olur görüşü engellemeden. Açık temada aynı parlaklıkta daha net gözüken görüntüler elde edersiniz koyu temaya göre. Koyu tema sadece amoled ekranlarda pil tasarrufuna yol açabilir.

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
LCD panelin beyaz rengi üretmek için harcadığı enerji, siyaha oranla çok daha fazla.
Karanlık mod, diğer ekran teknolojileri kadar fayda sağlamasa da yine de fayda eder. Bu fayda hem Amoled için hem de LCD için çok düşük. Yapılan testlerde %3-%5 arası küçük değerler çıkıyor. Bunun için de zevkinizden vazgeçmeyin. Nasıl seviyorsanız öyle kullanın.

Oyla:

garmae0671

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat Kaan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
20
LCD panelin beyaz rengi üretmek için harcadığı enerji, siyaha oranla çok daha fazla.
Karanlık mod, diğer ekran teknolojileri kadar fayda sağlamasa da yine de fayda eder. Bu fayda hem Amoled için hem de LCD için çok düşük. Yapılan testlerde %3-%5 arası küçük değerler çıkıyor. Bunun için de zevkinizden vazgeçmeyin. Nasıl seviyorsanız öyle kullanın.
Beyaz için harcanan enerjinin daha fazla olduğuna emin misiniz hocam, panele arkadan beyaz ışık vuruyor zaten. Htc 10 kullanıyordum ekran açılmıştı ekranda siyahta olsa alttan bembeyaz ışık hep vardı. Daha az işlemden geçip daha şeffaf şekilde ulaşmıyor mu beyaz renk ekrana, öyle biliyorum o yüzden bu şekilde yazdım, ekranın açık renkte olması görmemizi kolaylaştıracağı içinde daha kısık parlaklıkta aynı görüntü mümkün, bu yüzden enerji anlamında fark yoksada ekran parlaklığı genel olarak daha kısık olacağı için tasarruf olabilir.

Oyla:
Üst Alt