Yardım Lag sorunu

qwasderf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
Merhaba telefonu daha yeni aldım elime geçeli 11 saat kadar oluyor, büyük bir sevinç ve beklenti ile almıştım telefonu ancak epey bir lag (hafif kasma) yapıyor telefon.

Örneğin hearthstone gibi basit bir oyunda bile kartları seçerken kullanırken sürekli lag yapıyor veya google play'de gezerken aynı şekilde lag yapıyor bir çok inceleme izleyerek, okuyarak aldım telefonu tasarım olarak çok hoş ancak daha ilk günden iade düşünür durumdayım bu sorundan kimse neden bahsetmemiş benzer bir konuda okuduğum bir yorumda mui 9.6 da bu sorunun olduğu güncelleme ile düzeleceğini söylemişler sizlerin görüşü nedir lütfen yardımcı olun.

Bana özel bir durum değil oyun test videolarında görüyorum onlarda da lag yapıyor telefon.

Peocawe

Bilgi paylaştıkça güzel.
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
OnePlus 6T 128
Konular
115
Sonuç olarak SD 625 kullanan bir cihaz. SD 845 performansi bekliyorsanız büyük hata. 625 performanstan ziyade batarya ve ısınmayışı ile ünlü bir işlemci. Ayrica arayüz ve ağır olmayan oyunlarda da gayet akıcı çalışması lazım. Kendim uzun süre kullandım. 835 veya 845 kullanan bir cihaz alin diyeceğim, bütçe diyeceksiniz. Ben de ne kadar ekmek o kadar köfte diyeceğim. :)

625 dediğimiz orta seviye işlemci 60-70k arasi benchmark skoru alirken diğer bahsettiklerim 300k yakin aliyorlar. Oradan farki anlayabilirsiniz.

Oyla:

qwasderf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sonuç olarak SD 625 kullanan bir cihaz. SD 845 performansi bekliyorsanız büyük hata. 625 performanstan ziyade batarya ve ısınmayışı ile ünlü bir işlemci. Ayrica arayüz ve ağır olmayan oyunlarda da gayet akıcı çalışması lazım. Kendim uzun süre kullandım. 835 veya 845 kullanan bir cihaz alin diyeceğim, bütçe diyeceksiniz. Ben de ne kadar ekmek o kadar köfte diyeceğim. :)

625 dediğimiz orta seviye işlemci 60-70k arasi benchmark skoru alirken diğer bahsettiklerim 300k yakin aliyorlar. Oradan farki anlayabilirsiniz.
İlginiz için teşekkür ederim ancak ortada bir sorun var diye düşünüyorum bundan önce GM 5 plus kullanıyordum onda bu tip kasılmalar olmuyordu ki işlemcisi daha düşük bir işlemci redmi 5 plus için beklentim tüm oyunları en iyi kalitede vermesi değil zaten ama dediğim gibi google play bile kasılma yapıyor hatta bir kaç uygulama indirmeye başlamıştım google play durdu hatası aldım daha önce hiç amiral gemisi tabir edilen segmentte telefon kullanmadım giriş ve orta segment telefonlara aşinayım ancak bu telefonda gerçekten bir sorun var 10 dakika kurcalasanız belki 10 kere kasılma yapıyor anlayamadım.

Oyla:

qwasderf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
mıuı10 beta yuklemeyı dene
15 gün beklemem gerekiyor yüklemeyi yapabilmem için değil mi yani root ve rom işlemleri yapmam gerekiyor sanırım ?

Forumda epey konu açılmış güncelleme kaynaklı bir durum olduğu söyleniyor telefonu fabrika ayarlarına döndürsem yada güvenli başka bir yolla telefonu eski sürüme çevirme şansım var mı ?

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
15 gun beklemeyı bılmıyorum, ilk defa unlock yapaacaksan 2-3 gun bekletmıstı benı, unlock yap ve twrp yukle root gerekmıyor, mı flashla m10 beta global flashla temız kurulum yap.

Oyla:

qwasderf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
15 gun beklemeyı bılmıyorum, ilk defa unlock yapaacaksan 2-3 gun bekletmıstı benı, unlock yap ve twrp yukle root gerekmıyor, mı flashla m10 beta global flashla temız kurulum yap.
Herhangi bir riski var mı m10 kurmamın ve bu m10 ile ileride telefona gelecek m10 arasında bir fark var mı ikisi de xiaomi tarafından mı geliştiriliyor

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
15 gün beklemem gerekiyor yüklemeyi yapabilmem için değil mi yani root ve rom işlemleri yapmam gerekiyor sanırım ?

Forumda epey konu açılmış güncelleme kaynaklı bir durum olduğu söyleniyor telefonu fabrika ayarlarına döndürsem yada güvenli başka bir yolla telefonu eski sürüme çevirme şansım var mı ?
xda dan veya baska sitelerden miui 8.5 falan bul onu yukle belki sorun cozulur m10 kararliya kadar

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

lucarth

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
lucarth
Cihazım
xiaomi 13
Konular
13
su anda xiami nin yayinladigi m10 global beta var , haftalik guncelleniyor otadan yani telefona ayarlar kismindan guncelleme geliyor, normal kararli cikinca da fastboottan flaslaman lazim, betadan kararliya otadan gecilmiyor
Herhangi bir riski var mı m10 kurmamın ve bu m10 ile ileride telefona gelecek m10 arasında bir fark var mı ikisi de xiaomi tarafından mı geliştiriliyor

Oyla:

qwasderf

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Haluk
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
5
su anda xiami nin yayinladigi m10 global beta var , haftalik guncelleniyor otadan yani telefona ayarlar kismindan guncelleme geliyor, normal kararli cikinca da fastboottan flaslaman lazim, betadan kararliya otadan gecilmiyor

m10 dediğin miui 10 değil mi eğer öyle bir önceki mesajında miui 8.5 yükle demişsin hangisini yüklemeliyim ?

Bu konuları detaylıca okuyabileceğim bir konu varsa linkini atar mısın sorularımın cevapları oralarda vardır belki şimdiden teşekkür ederim :D

Oyla:
Üst Alt