Çözüldü Kulaklık Alanını Kapatmayın

oYs3

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
2
Yaklaşık iki hafta oldu telefonu alalı ve son 3-4 gündür tuş kilidini açınca "Kulaklık Alanının Kapatmayın" diye uyarı veriyor. Sorun şu ki kulaklık alanını kapatmıyorum. Yakınlık sensörü test kısmına girdiğimde ise ne test yapabiliyorum ne de kalibre edebiliyorum. Her hangi bir darbe, toz vs. de almadı telefon. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir acaba ?

bakivrd44

Offline bir Xiaomici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
Mi 6
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Hocam yeni konu açmadan önce forumda biraz araştırma yapsak? Bu sorunla açılmış onlarca konu var:)

Omerbicerer

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Omer
Cihazım
RedMi 5 Plus
Konular
6
Bu özellik telefon cebinizdeyken yanlış dokunmalari engellemek amacıyla çalışıyor kapatmak isterseniz ayarlar / Kilit ekrani ve parola/ gelişmiş ayarlar yolunun izleyerek Cep modu seçeneğini kapali hale getirmeniz yeterli olacaktır.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

oYs3

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Anıl
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Doğrudur fakat eklemeyi unuttuğum nokta "cepte arama önlemeyi" kapatmama rağmen bu sorunu alıyorum. Ekstra olarak da proximity sensor testi işlemiyor. Test ve kalibre butonu hiç aktif olmuyor, ölçüm yapmıyor

Omerbicerer

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Omer
Cihazım
RedMi 5 Plus
Konular
6
Doğrudur fakat eklemeyi unuttuğum nokta "cepte arama önlemeyi" kapatmama rağmen bu sorunu alıyorum. Ekstra olarak da proximity sensor testi işlemiyor. Test ve kalibre butonu hiç aktif olmuyor, ölçüm yapmıyor
Aciklamaniza göre yakınlık sensoru bozulmuş test menüsünde calismiyorsa zaten donanimsal olarak arizalanmistir .genelde darbe alan telefonlar da ortaya cikan bir sorun format attiktan sonra düzelmez ise kesin çözüm proximity sensor denen yakınlık sensörünu değiştirmeniz gerekebilir .

İyi forumlar

AfterLife

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
6
Redmi note 7 de type cikisindan ses alınabiliyor mu acaba. Type c kulaklik kullanabiliyormuyuz

Sen 123

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Salih Byrktr
Cihazım
Redmi note 7
Konular
101
Aciklamaniza göre yakınlık sensoru bozulmuş test menüsünde calismiyorsa zaten donanimsal olarak arizalanmistir .genelde darbe alan telefonlar da ortaya cikan bir sorun format attiktan sonra düzelmez ise kesin çözüm proximity sensor denen yakınlık sensörünu değiştirmeniz gerekebilir .

İyi forumlar
Yakınlık sensörü testini nerden yapabilirim

Üst Alt