Yardım Klon İmei Mesajı

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
PixelExperience_violet-10.0-20200214-1440-OFFICIAL
Telefon Modeli
Redmi Note 7 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba 6 7 ay kadar önce Redmi Note 7 Pro cihaz almıştım telefoncudan. Yakınlarda imei için gittim ve attı. Yaklaşık 3 hafta olmuştur atılalı. Bugün yasal uyarı mesajı geldi. İmei'niz klonlanmış diye fakat yazan imei telefonumda bulunan imei'den bir rakam eksik. Cihazdaki imei 15 rakam gelen mesajdaki imei 14 rakam. Bu nedir bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum. Mesajı ciddiye almalımıyım yoksa telefoncu işini yapmışmı telefon kapanır mı 1 ay'a ? Teşekkürler şimdiden.

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
Hocam en son rakam eksikse meid numarasıdır. Meid 14 haneden oluşur ve imei nin son rakamı eksik şekildedir.imei gibi cihazınızın kimlik numarasıdır. Genellikle amerikan operatörleri tarafından cihazı tanımada kullanılır. Şu anda aktif kullanılan bir cihaza ait imei sizin cihaza kopyalanmış demek ki.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada Forum Kurallarına göre, başlığın tamamını büyük harflerle yazmak ve yardım gibi ekler kullanmak yasak. Başlığı düzeltir iseniz, kurallara uymuş olursunuz.

Forum Kuralları
  • 3.5. Açılan konuların başlıklarında karakter kullanılması yasaktır.
  • 3.6. Konularda ve mesajlarınızda ideal dışı font boyutuna sahip karakterler kullanmak, tamamı kalın, italik, altı çizili mesajlar yazmak yasaktır.
  • 3.7. Mesajların ve konu başlıklarının tümü büyük ve/veya renkli harfler ile yazılamaz.

Son düzenleme:
Oyla:

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam en son rakam eksikse meid numarasıdır. Meid 14 haneden oluşur ve imei nin son rakamı eksik şekildedir.imei gibi cihazınızın kimlik numarasıdır. Genellikle amerikan operatörleri tarafından cihazı tanımada kullanılır. Şu anda aktif kullanılan bir cihaza ait imei sizin cihaza kopyalanmış demek ki.

İsterseniz özelden foto atabilirim hocam ama meid değil gelen mesajdaki imei numarası. Meid baya farklı imei'mden.

Oyla:

MarcoPasha

NedenİnsanlıkHepBendeKalıyor,BaşkaKimsesiYokMu?
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9 SE
Konular
27
İmei'niz klonlanmış diye fakat yazan imei telefonumda bulunan imei'den bir rakam eksik. Cihazdaki imei 15 rakam gelen mesajdaki imei 14 rakam.
Hocam şu anda sizin telefonuzdaki meid, sizin telefonunuzun orjinal meid numarasıdır. imei repair işleminde imei değiştiğinden, meid numaranızla uymaması normaldir. Mesajdaki 14 hanenin tamamı sizin sonradan kopyalanan imei ile aynı ise, imeinin ait olduğu orjinal telefonun meid numarası size gelen.

Oyla:

Occaut

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Mi 9t pro
Meslek
Tekstil
Konular
11
hocam telefonuna atılan IMEI , şu anda aktif olarak başka bir telefonda kullanılan imei

tekrar IMEI tamir işlemi yaptırmanız gerekiyor ve aynı yere yaptırmayın , büyük ihtimalle size attığı(sizin bulduğunuz imeiyi) başka müşterisine de atacak ...

atmaya da bilir ...

bilemiyorum fakat tamircinizi degistirmeni oneririm

Oyla:

Snayperska

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi Note P6o
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anladım teşekkürler hocam

hocam telefonuna atılan IMEI , şu anda aktif olarak başka bir telefonda kullanılan imei

tekrar IMEI tamir işlemi yaptırmanız gerekiyor ve aynı yere yaptırmayın , büyük ihtimalle size attığı(sizin bulduğunuz imeiyi) başka müşterisine de atacak ...

atmaya da bilir ...

bilemiyorum fakat tamircinizi degistirmeni oneririm

Anladım hocam elimde eski cihaz var hurda imeisine güveniyorum kendi eski telefonum onu attırsam daha sağlıklı olur mu sizce ? LG g5 cihaz

Oyla:

Nescafe656

Mevlüt
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlüt
Cihazım
S24 Ultra
Meslek
Kombi Tamiri
Konular
72
Anladım teşekkürler hocam

Anladım hocam elimde eski cihaz var hurda imeisine güveniyorum kendi eski telefonum onu attırsam daha sağlıklı olur mu sizce ? LG g5 cihaz
Eski kullanılmayan cihazın numarasını repair ettirin. Kafanız rahat olur hocam.

Oyla:
Üst Alt