- Adım
- Ali
- Cihazım
- Poco F8 Ultra
- Meslek
- BT Öğretmeni
- Konular
- 24
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Merhaba arkadaşlar,
Cihaza yeni geçiş yaptım. Cihazla ilgili merak ettiğiniz konular olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.
Şu anda yaşadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Klavye açıkken klavyenin altında boş bir alan kalıyor. Ayrıca ekranın en alt kısmında tam ekran hareket çubuğu / göstergesi görünüyor. Bu iki durumun giderilip giderilemeyeceğini merak ediyorum.
Gboard veya SwiftKey kullanmam fark etmiyor; iki klavyede de aynı boşluk mevcut. İnternette yaptığım araştırmalarda bazı kullanıcılar, tam ekran göstergesini gizleyince klavye altındaki boşluğun da kaybolduğunu belirtmiş. Ancak benim cihazımda Ayarlar > Ana ekran / Sistem navigasyonu bölümünde “Tam Ekran Göstergesi” seçeneği görünmüyor.
Cihaz Türkiye cihazı ve garanti kapsamında olduğu için bootloader kilidi açma, root atma veya farklı ROM yükleme gibi işlemlere sıcak bakmıyorum. Bu nedenle mümkünse garanti kapsamını etkilemeyecek, sistem bütünlüğünü bozmayacak çözümler arıyorum.
ADB ile com.android.systemui.gesture.line.overlay paketini kaldırmanın birçok HyperOS cihazda bu sorunu çözdüğüne dair bilgiler mevcut. Ancak bu cihazda bu işlemi denediğimizde cihaz 3 tuşlu navigasyon moduna geçiyor, sistem arayüzü sürekli hata veriyor ve tekrar hareketler moduna geçiş yapılamıyor. Bu yüzden bu yöntemin bu model için sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum.
Özetle sormak istediğim şunlar:
- Klavye altında oluşan bu boşluğu root veya bootloader işlemi yapmadan kaldırmak mümkün mü?
- Tam ekran hareket göstergesini gizlemek için bu cihazda farklı bir ayar veya güvenli bir ADB komutu var mı?
- com.android.systemui.gesture.line.overlay paketine müdahale etmeden bu sorunu çözebilen oldu mu?
Şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleme: