Çözüldü Klavye Altındaki Boşluk Sorunu

Aliimran710

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco F8 Ultra
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
24
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Merhaba arkadaşlar,

Cihaza yeni geçiş yaptım. Cihazla ilgili merak ettiğiniz konular olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Şu anda yaşadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Klavye açıkken klavyenin altında boş bir alan kalıyor. Ayrıca ekranın en alt kısmında tam ekran hareket çubuğu / göstergesi görünüyor. Bu iki durumun giderilip giderilemeyeceğini merak ediyorum.

Gboard veya SwiftKey kullanmam fark etmiyor; iki klavyede de aynı boşluk mevcut. İnternette yaptığım araştırmalarda bazı kullanıcılar, tam ekran göstergesini gizleyince klavye altındaki boşluğun da kaybolduğunu belirtmiş. Ancak benim cihazımda Ayarlar > Ana ekran / Sistem navigasyonu bölümünde “Tam Ekran Göstergesi” seçeneği görünmüyor.

Cihaz Türkiye cihazı ve garanti kapsamında olduğu için bootloader kilidi açma, root atma veya farklı ROM yükleme gibi işlemlere sıcak bakmıyorum. Bu nedenle mümkünse garanti kapsamını etkilemeyecek, sistem bütünlüğünü bozmayacak çözümler arıyorum.

ADB ile com.android.systemui.gesture.line.overlay paketini kaldırmanın birçok HyperOS cihazda bu sorunu çözdüğüne dair bilgiler mevcut. Ancak bu cihazda bu işlemi denediğimizde cihaz 3 tuşlu navigasyon moduna geçiyor, sistem arayüzü sürekli hata veriyor ve tekrar hareketler moduna geçiş yapılamıyor. Bu yüzden bu yöntemin bu model için sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum.

Özetle sormak istediğim şunlar:
  1. Klavye altında oluşan bu boşluğu root veya bootloader işlemi yapmadan kaldırmak mümkün mü?
  2. Tam ekran hareket göstergesini gizlemek için bu cihazda farklı bir ayar veya güvenli bir ADB komutu var mı?
  3. com.android.systemui.gesture.line.overlay paketine müdahale etmeden bu sorunu çözebilen oldu mu?
Cihaz garanti kapsamında olduğu için özellikle ADB ile güvenli şekilde uygulanabilecek, geri alınabilir çözümler varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:

paylent

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ramo
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
16

Merhaba arkadaşlar,

Cihaza yeni geçiş yaptım. Cihazla ilgili merak ettiğiniz konular olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım.

Şu anda yaşadığım bir konu hakkında bilgi almak istiyorum. Klavye açıkken klavyenin altında boş bir alan kalıyor. Ayrıca ekranın en alt kısmında tam ekran hareket çubuğu / göstergesi görünüyor. Bu iki durumun giderilip giderilemeyeceğini merak ediyorum.

Gboard veya SwiftKey kullanmam fark etmiyor; iki klavyede de aynı boşluk mevcut. İnternette yaptığım araştırmalarda bazı kullanıcılar, tam ekran göstergesini gizleyince klavye altındaki boşluğun da kaybolduğunu belirtmiş. Ancak benim cihazımda Ayarlar > Ana ekran / Sistem navigasyonu bölümünde “Tam Ekran Göstergesi” seçeneği görünmüyor.

Cihaz Türkiye cihazı ve garanti kapsamında olduğu için bootloader kilidi açma, root atma veya farklı ROM yükleme gibi işlemlere sıcak bakmıyorum. Bu nedenle mümkünse garanti kapsamını etkilemeyecek, sistem bütünlüğünü bozmayacak çözümler arıyorum.

ADB ile com.android.systemui.gesture.line.overlay paketini kaldırmanın birçok HyperOS cihazda bu sorunu çözdüğüne dair bilgiler mevcut. Ancak bu cihazda bu işlemi denediğimizde cihaz 3 tuşlu navigasyon moduna geçiyor, sistem arayüzü sürekli hata veriyor ve tekrar hareketler moduna geçiş yapılamıyor. Bu yüzden bu yöntemin bu model için sağlıklı çalışmadığını düşünüyorum.

Özetle sormak istediğim şunlar:
  1. Klavye altında oluşan bu boşluğu root veya bootloader işlemi yapmadan kaldırmak mümkün mü?
  2. Tam ekran hareket göstergesini gizlemek için bu cihazda farklı bir ayar veya güvenli bir ADB komutu var mı?
  3. com.android.systemui.gesture.line.overlay paketine müdahale etmeden bu sorunu çözebilen oldu mu?
Cihaz garanti kapsamında olduğu için özellikle ADB ile güvenli şekilde uygulanabilecek, geri alınabilir çözümler varsa paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.
Cihaz ayarlarından > Ek ayarlar> Dil ve Giriş>Klavyeleri Geliştir şeçenegi varmı varsa attığım resimdeki yeri şeçerseniz işlem tamamdır!

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-05-22-23-11-58-314_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-05-22-23-11-58-314_com.android.settings.jpg
    205,5 KB · Görüntüleme: 34

Aliimran710

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ali
Cihazım
Poco F8 Ultra
Meslek
BT Öğretmeni
Konular
24
Cihaz ayarlarından > Ek ayarlar> Dil ve Giriş>Klavyeleri Geliştir şeçenegi varmı varsa attığım resimdeki yeri şeçerseniz işlem tamamdır!
Global romda o seçenek yok hocam maalesef. Shortcut maker, hidden settings gibi uygulamalar ile de çıkmıyor o menü

paylent

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Ramo
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
16
O zaman yapacak pek bişey yok bootloader açmanız gerekiyor ve ne yazıkki ana ekran çizgisi gizleme işini kaldırdı xiaomide de
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kilidi açın garantiye gideceği zaman tekrardan kilitlersiniz inşallah garantilik bir durumda olmaz

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Global romda o seçenek yok hocam maalesef. Shortcut maker, hidden settings gibi uygulamalar ile de çıkmıyor o menü
Var hocam. Buyur.

İnmezse yada bulamazsan mail yaz göndereyim.
geaturelineover.apk

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Feylesoff

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Oppo Reno 2 Z
Konular
2

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3

Sent from my PLK110 using Tapatalk

ckarakaya

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Canan
Cihazım
İPhone SE
Konular
3
Paket geçersiz göründüğünden uygulama yüklenemedi hatası veriyor hocam
Ben yükledim paket çalışıyordu. Şu an ihiyaçım yok ama muhtemelen oyanandığı için içindir. İmza doğrulama yada sürüm kontrolunu devre dışı bırakmak gerekiyor olabilir. :(

Sent from my PLK110 using Tapatalk

Enes6777710

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Xiaomi 15 Pro
Konular
15
Konudan bağımsız ama bu telefon ( poco f8 ultra ) ile mi 15 pro arasında kaldım hangisini kullanmalıyım

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-05-25-09-56-41-230_com.android.settings.jpg
    Screenshot_2026-05-25-09-56-41-230_com.android.settings.jpg
    243,1 KB · Görüntüleme: 24
Üst Alt