Yardım Kızım için telefon tavsiyesi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Realme c55
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar herkese. Kızım bu sene Orta okula başlıyor. Kendisi için bi telefon bakıyorum.

Şu modelde karar kıldım. Benzer özelliklerde ve aynı fiyatlarda Xiaomi varsa tavsiyelere açığım.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Beğendiğim telefon şu.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Dostlar benmi yanlış biliyorum acaba?
Zamanında Xiaomi ile tanıştığımda, Cepport dan Redmi Note 4X mido almıştım. İthalatçı garantili idi. İmei kontrol ettiğimde ithalat yolu ile kaydedilen imei yazıyordu. Yani sorun yoktu. Şimdi bu Redmi Note 12 pro 5G için satıcı soru cevaplarına baktım. Kafam karıştı. Bazıları BTK kayıtlı demiş. Bazıları tek sim demiş. Kimisi imei kontrol ettiğimde birinci sim de rakamlar varken ikinci sim 0 yazıyor demiş. Satıcılar imei klonlu satıp BTK kayıtlı diyebilirmi? Satış platformları Hepsiburada ve Trendyol gibi siteler. Acaba kapalı kutu geldiğinde kutu üstündeki imei leri kontrol edip iade etme imkanı olurmu ki?

Maalesef ki ülkemiz dolandırıcı dolu.
İnternetten dürüst ticaret yapan insanlar var ancak bir o kadar da dolandırıcı var.
Repair yapılmış cihazı kutulayıp ithalatçı garantili diye satanlar var.
Daha önce bir komşumuzda rastlandı böyle bir olaya ürünü erken teslim aldığı için para daha havuzdayken itiraz edip 10 iş günü gibi süreç sonunda parasını aldı ama 2 haftası gitti. Telefonsuz hem de.

Şimdilerde para satıcıya çok hızlı geçiyor ve satıcı parayı aldıktan sonra işler daha da yavaş işliyor. Olumsuz bir alışveriş durumunda iade süreci 15-20 güne uzayabilir.
Hatta başarısız bile olabilir.

Sizi şüpheye düşüren güvencesi olmayan bir satıcıdan değeri yüksek alışveriş yapmayın özetle. Özellikle fiyatı çok makulse daha da uzak durun.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Maalesef ki ülkemiz dolandırıcı dolu.
İnternetten dürüst ticaret yapan insanlar var ancak bir o kadar da dolandırıcı var.
Repair yapılmış cihazı kutulayıp ithalatçı garantili diye satanlar var.
Daha önce bir komşumuzda rastlandı böyle bir olaya ürünü erken teslim aldığı için para daha havuzdayken itiraz edip 10 iş günü gibi süreç sonunda parasını aldı ama 2 haftası gitti. Telefonsuz hem de.

Şimdilerde para satıcıya çok hızlı geçiyor ve satıcı parayı aldıktan sonra işler daha da yavaş işliyor. Olumsuz bir alışveriş durumunda iade süreci 15-20 güne uzayabilir.
Hatta başarısız bile olabilir.

Sizi şüpheye düşüren güvencesi olmayan bir satıcıdan değeri yüksek alışveriş yapmayın özetle. Özellikle fiyatı çok makulse daha da uzak durun.
Cihazı Cepport getirmiş olsa gözü kapalı alırım. Ama satıcılar çok çeşitli ve hiç tanınmış değil. Fiyatlar ise birbirine oldukça yakın. Ortalama 10.500₺ seviyesinde.

Oyla:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Cihazı Cepport getirmiş olsa gözü kapalı alırım. Ama satıcılar çok çeşitli ve hiç tanınmış değil. Fiyatlar ise birbirine oldukça yakın. Ortalama 10.500₺ seviyesinde.

Sohbet bölümünde ayrıntısını yazdım hocam ama işin özü her halükarda kaçak ve oynanmış cihaz iteliyorlar. Hem kaçak hem dolandırıcılardan değil de azından kaçak olduğunu bildiğiniz yerden sade kaçakçıdan alın bence :D

Bir de resmi satıcı olayı var tabii de onlar da durumu bildikleri için 2 liralık malı 4 liraya satıyor, onlarınki de ayrı fırsatçılık, onlara da paranızı kaptırmayın.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Sohbet bölümünde ayrıntısını yazdım hocam ama işin özü her halükarda kaçak ve oynanmış cihaz iteliyorlar. Hem kaçak hem dolandırıcılardan değil de azından kaçak olduğunu bildiğiniz yerden sade kaçakçıdan alın bence :D

Bir de resmi satıcı olayı var tabii de onlar da durumu bildikleri için 2 liralık malı 4 liraya satıyor, onlarınki de ayrı fırsatçılık, onlara da paranızı kaptırmayın.

Eskiden kaçak gelen telefonlar bile dürüstce satılırdı. Nelere kaldık be 🙂

Oyla:
Ü

Üye silindi 265308

Guest
Merhabalar herkese. Kızım bu sene Orta okula başlıyor. Kendisi için bi telefon bakıyorum.

Şu modelde karar kıldım. Benzer özelliklerde ve aynı fiyatlarda Xiaomi varsa tavsiyelere açığım.

Beğendiğim telefon şu.

Redmi note 12 almak en mantıklı şey bence ama rn10s gibi cihaz iş gorecektir roblox için

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Doğru hocam zaten çok deli gibi oyun oynatan telefon bu bütçede çok yok zaten 10s i kendim kullandığım ve idare edecek bir telefon olduğu için yazdım.
hocam note 11 serisinden almayın yeter. note 11 pro zaten başlı başına sorunlu

Oyla:

PROSSK12

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
IrResistibLe
Cihazım
Redmi10 2022
Konular
48

Beğendiğim telefon şu.

Redmi Note 12 Pro 5G alınabilir.Yada Samsung Galaxy A33 yada Honor X9A alınanbilir

Oyla:
Üst Alt