Yardım Kızım için telefon tavsiyesi

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Bilmiyorum
Telefon Modeli
Realme c55
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar herkese. Kızım bu sene Orta okula başlıyor. Kendisi için bi telefon bakıyorum.

Şu modelde karar kıldım. Benzer özelliklerde ve aynı fiyatlarda Xiaomi varsa tavsiyelere açığım.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Beğendiğim telefon şu.

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Merhabalar herkese. Kızım bu sene Orta okula başlıyor. Kendisi için bi telefon bakıyorum.

Şu modelde karar kıldım. Benzer özelliklerde ve aynı fiyatlarda Xiaomi varsa tavsiyelere açığım.

Beğendiğim telefon şu.

Hocam bu cihazı bir tanıdığım kullanıyor. Güzel cihaz olduğunu kamerada başarılı olduğunu ama işlemciden kaynaklı çok ısındığını söylüyor ısındığında da arayüzde donmalar yaşadığını söylüyor ama kızınız oyun oynamayıp günlük kullanım için kullancaksa hem performans hemde kamera konusunda başarılı bir cihaz

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Bütçeniz önemli biraz da.
Redmi Note 12 gibi bir şey bakılabilir bütçe biraz artarsa.

1000 lira fazla verirsiniz ama en azından çocuk ekrana bakınca biraz keyif alır.
Suya ve toza dayanıklılık da hayli önemli küçükler için.
Bu faydası epey hayat kurtarır.

Bütçe artarsa çok daha iyi seçenekler var ancak F/P orantısı olarak yurtiçi seçenekler çok sınırlı.

Amazon Prime ile şu an Redmi Note 12 8400 e geliyor.

Oyla:

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bu cihazı bir tanıdığım kullanıyor. Güzel cihaz olduğunu kamerada başarılı olduğunu ama işlemciden kaynaklı çok ısındığını söylüyor ısındığında da arayüzde donmalar yaşadığını söylüyor ama kızınız oyun oynamayıp günlük kullanım için kullancaksa hem performans hemde kamera konusunda başarılı bir cihaz
Özellikle şu ara deli gibi roblox oynuyor. İşlemci bu oyunu kaldırır diye düşünüyorum.
Yorum için teşekkürler.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1000 lira fazla verirsiniz ama en azından çocuk ekrana bakınca biraz keyif alır.

Bütçe artarsa çok daha iyi seçenekler var ancak F/P orantısı olarak yurtiçi seçenekler çok sınırlı.

Aralarında pek fark yok gibi.
İşlemci ram ve hafıza.
Ama 8.256 dan vazgeçip bide üzerine 1000₺ ye yakın fark ödemek? Bilemedim hocam.
Tavsiye için teşekkürler.

Son düzenleme:
Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Özellikle şu ara deli gibi roblox oynuyor. İşlemci bu oyunu kaldırır diye düşünüyorum.
Yorum için teşekkürler.

İşlemci ram ve hafıza.
Ama 8.256 dan vazgeçip bide üzerine 1000₺ ye yakın fark ödemek? Bilemedim hocam.

hocam roblox kaldırır fakat uzun süreli oynarsa cihaz çok ısınır arayüz donmaları sık yaşar. snapdragon işlemciler mediatek işlemcilere kıyasla daha az ısınma donma yaşatıyor

Yorum için teşekkürler.

İşlemci ram ve hafıza.

ayrıca snapdragon 685 mediatek helio g85ten daha iyi ve işlemci frekansı açısından kat ve kat iyi ayrıca c55te 90 hz note 12de 120 hz ekran var hemde realme uı, miuiye göre yavaş bir arayüz yani redmi note 12 kamera dışında her yönden daha iyi ve c55te bulunan helio g85 günümüz şartlarında yetersiz gelmeye başladı 1 sene sonra günlük kullanımda dahi donmalar yaşamaya başlar yani benim de tavsiyem kafeinsiz hocamın dediği gibi biraz daha para ekleyip redmi note 12 almak. hem daha bu sene çıkan bir cihaz olduğu için önümüzdeki bir kaç miui güncellemesini de alacak.

hocam roblox kaldırır fakat uzun süreli oynarsa cihaz çok ısınır arayüz donmaları sık yaşar. snapdragon işlemciler mediatek işlemcilere kıyasla daha az ısınma donma yaşatıyor

ayrıca snapdragon 685 mediatek helio g85ten daha iyi ve işlemci frekansı açısından kat ve kat iyi ayrıca c55te 90 hz note 12de 120 hz ekran var hemde realme uı, miuiye göre yavaş bir arayüz yani redmi note 12 kamera dışında her yönden daha iyi ve c55te bulunan helio g85 günümüz şartlarında yetersiz gelmeye başladı 1 sene sonra günlük kullanımda dahi donmalar yaşamaya başlar yani benim de tavsiyem kafeinsiz hocamın dediği gibi biraz daha para ekleyip redmi note 12 almak. hem daha bu sene çıkan bir cihaz olduğu için önümüzdeki bir kaç miui güncellemesini de alacak.
g88 işlemci yanlış yazmışım düzeltiyim

Son düzenleme:
Oyla:

PROSSK12

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
IrResistibLe
Cihazım
Redmi10 2022
Konular
48

Beğendiğim telefon şu.

Birazdaha para koyup Samsung Galaxy A52 alınabilir yada diğer hocalarımın dediği gibi Redmi Note 12 daha iyi bir seçenek.Benim tel Redmi 10,Mediatek Helio G88 işlemcisi var ve gercekden az buz oyun oynasam bile ısınıyor.2 haftadır serviste :(.Anakart yandı,bazı lehimlerde eridi.Bide sizin kızınız deli gibi roblox oynuyorsa Realme C55 de aynı Redmi 10 gibi erir.Ya biraz daha para koyup Redmi Note 12, Galaxy A52,A33 modellerine bakacaksınız.Yada başka çözüm yok.A bide şey var 6300 bantlarında gezen Samsung Galaxy M14 5G var ona bakabilirsiniz F/P olarak bir telefon.İçinde Exynos 1330 işlemcisi var ve segmetine göre çok iyi bir işlemcidir.Karar sizin

Oyla:

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Xiaomi 14T Pro
Konular
12
Yorum için teşekkürler.

İşlemci ram ve hafıza.

Her şey hafıza ve ram rakamından ibaret değil maalesef. Arkadaşlar aradaki farkı anlatmaya çalışmış Amoled ve IPS farkı bile +1000 e değer aslında.

Oyla:

Yolcu34

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Aykut
Cihazım
Note 8 pro
Konular
36
Reis az daha para koy başka bir şey al bence. Şunu bilirim ben çocukken bana bilgisayar alındı. o zamanlar telefon yok bilgisayar alınıyor. O kadar dandikti ki işlem yaptırmıyordu. Kasıyor ve donuyordu. Ama o zaman için 500tl daha fazla verilip farklı bir cihaz alınsaydı o pc yi ben 1 sene değil 3-4 sene kullanacaktım. 7.5 zaten vermişsin üstüne 3-4k daha koymaya çalış en azından kullanırken daha iyi olur. Tutulan bir model alırsan ilerde satarken daha kolay satarsın. Teknoloji ucuz değil evet maddi durumlarda ülkemizde sıkıntılı evet ama şöyle düşün 7.5 vermişsin biraz daha verebilirsin. Birisinin sözü vardı ucuz ürün alacak kadar zengin değilim diye. Alacak olduğun cihaza da sen karar ver. Dün bir video izlemiştim onun linkini de bırakıyorum. Konu hakkında sana umarım yardımcı olur.
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
Her şey hafıza ve ram rakamından ibaret değil maalesef. Arkadaşlar aradaki farkı anlatmaya çalışmış Amoled ve IPS farkı bile +1000 e değer aslında.
Ekran türüne dikkat etmemiştim gerçekten sadece ekran türü ve yenileme hızı için bile verilir fazla para

Oyla:

emirhanyaglici

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emir
Cihazım
Redmi Note 11
Konular
92
hocam başka konu açtım yazan olmadı buradan yazıyorum. miui 13 eu kullanıyorum fastboot ile windows_fastboot_update_rom.bat dosyasıyla veri kaybı olmadan miui 14 euya geçebilir miyim. brick olmasından tırstım biraz

Oyla:
Üst Alt