İpucu Kilit Ekranında Çıkan Gıcık Uyarı ve Yakınlık Sensörü Sorunu Çözümü

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14
Merhaba. Konu yanlış yere açıldıysa taşınabilir ben cihazım Mi4 olduğu için buraya açtım.

1) Cihaz kilit ekranındayken yakınlık sensörü kısmı kapalı olmadığı zamanlara dahi cihazın turuncuyla gösterilen bölgesini kapatmayın, bu özelliği kapatmak için geri ve ses açma tuşuna basın uyarısı geliyor ki bunu hepiniz görmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Bu saçma uyarı yüzünden en az 10 arama kaçırmışımdır. Gıcık bir şekilde arama geldiğinde telefonu cebimden çıkarıyorum ve cevaplamak için kaydırıyorum ama uyarı ekranı yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Bunun çözümü varsa nolur yardımcı olun.

2) Yakınlık sensörü aramalar da ekranı kapatıyor. Bu konuda sorun yok fakat örneğin konuşurken hemen ekrana dönüp saate bakmak ya da gelen bir mesajın nereden yada o sırada kimin aradığını görmek için baktığınız da ekran hemen açılmıyor diye üzülürken bugün yanlışlıkla ve gayet etkili bir çözüm buldum. Bir çok kişi bu sorunundan bahsetmiş belki faydası olur.
Çözüm: Arama sırasında ekran kapandı. Sizin hemen saate bakıp aramanıza geri dönmeniz gerekli diyelim. Telefonu kulaktan indirdiniz ve yüzüne tuttunuz ama o da ne ? Ekran açılmak bilmiyor. Fakat çözüm çok basit. Cihazı indirip ekranı karşınıza aldığınızda ekran açılmıyor fakat tuşların ışıkları yanıyor. Bu sırada menü tuşuna bastığınız da ekran hemen açılacaktır. Geri yada Ev tuşuna basınca da açılıyor ekran fakat o zaman ana ekrana döndüğü için tercih etmeyebilirsiniz. Bir de genel olarak sağ el ile tuttuğumuzdan menü tuşuna ulaşmak daha rahat oluyor :) Çözüm etkili arkadaşlar işinizi görür inşallah.

Saygılar efem :)

ertanx

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ertan
Cihazım
Mi 6
Meslek
Teknisyen
Konular
48
Hoparlör de konuşurken ekran karardığında da deneme yapayım bakalım olacak mi. Bir ara telefon gidicii sensor bozuldu sanmistim. İlk fırsatta deneme yapacağı m

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Merhaba. Konu yanlış yere açıldıysa taşınabilir ben cihazım Mi4 olduğu için buraya açtım.

1) Cihaz kilit ekranındayken yakınlık sensörü kısmı kapalı olmadığı zamanlara dahi cihazın turuncuyla gösterilen bölgesini kapatmayın, bu özelliği kapatmak için geri ve ses açma tuşuna basın uyarısı geliyor ki bunu hepiniz görmüşsünüzdür diye tahmin ediyorum. Bu saçma uyarı yüzünden en az 10 arama kaçırmışımdır. Gıcık bir şekilde arama geldiğinde telefonu cebimden çıkarıyorum ve cevaplamak için kaydırıyorum ama uyarı ekranı yüzünden hiçbir şey yapamıyorum. Bunun çözümü varsa nolur yardımcı olun.

2) Yakınlık sensörü aramalar da ekranı kapatıyor. Bu konuda sorun yok fakat örneğin konuşurken hemen ekrana dönüp saate bakmak ya da gelen bir mesajın nereden yada o sırada kimin aradığını görmek için baktığınız da ekran hemen açılmıyor diye üzülürken bugün yanlışlıkla ve gayet etkili bir çözüm buldum. Bir çok kişi bu sorunundan bahsetmiş belki faydası olur.
Çözüm: Arama sırasında ekran kapandı. Sizin hemen saate bakıp aramanıza geri dönmeniz gerekli diyelim. Telefonu kulaktan indirdiniz ve yüzüne tuttunuz ama o da ne ? Ekran açılmak bilmiyor. Fakat çözüm çok basit. Cihazı indirip ekranı karşınıza aldığınızda ekran açılmıyor fakat tuşların ışıkları yanıyor. Bu sırada menü tuşuna bastığınız da ekran hemen açılacaktır. Geri yada Ev tuşuna basınca da açılıyor ekran fakat o zaman ana ekrana döndüğü için tercih etmeyebilirsiniz. Bir de genel olarak sağ el ile tuttuğumuzdan menü tuşuna ulaşmak daha rahat oluyor :) Çözüm etkili arkadaşlar işinizi görür inşallah.

Saygılar efem :)
Cepte taşıma modu açık sanirsam yada ekran koruyucu kullanıyorsanız sensorun önünü kapatmış olabilir bazen sensorun önünde kir olur onuda bir temizlemeyi deneyin

MI NOTE Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cepte taşıma modu açık sanirsam yada ekran koruyucu kullanıyorsanız sensorun önünü kapatmış olabilir bazen sensorun önünde kir olur onuda bir temizlemeyi deneyin

Cepte taşıma modu nedir? Nerede bulunur ayarı?

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

casshern

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mevlut
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
6
Cepte taşıma modu nedir? Nerede bulunur ayarı?

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ayarlar>kilit ekranı > cepte aramayı önle o olmazsa
Ayarlar>sistem uygulamaları>telefon ayarları>gelen arama buradan yakinlik sensorunu deneyin 2sinden biri olması lazım tam aklımda degil

Justcause

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Ahmet
Cihazım
Redmi note 3
Konular
4
Arkadaslar ona gerek yok power tuşu varya aramayi acinca ona basın bi yada iki kere sonra zaten ekran hemen aciliyo

canturk16

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Şentürk
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
5
Aynı sorundan bende çok şikayetçiydim.
Telefonla birini arayınca telefon görüşmesi yaparken ekran kapanıyor.
Görüşme bitse bile karşı taraf kapatmazsa tellefon görüşmesi kapanmıyor.
Sürekli açma düğmesine uzun basarak telefonu tekrar kapayıp açınca görüşme kapanmış oluyordu.
Hatta bu yüzden telefonu satmayı düşündüm.
Bugün telefonu kurcaladım ve oldu.

Ayarlar
Telefon hakkında
Kernel sürümü (ard arda çok basarak bu bölümü açın)
9,11,12,13.14 numarayı test edin
daha sonra buradaki tüm testleri yapmanızı öneririm..
Telefonu açıp kapadığımda arama yaptım.
Ekran açık kulağa götürünce ekran kapanıyor ve tekrar bakınca ekran açılıyor..
Ayrıca şu Ayarları yaptım..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-07-25-12-52-20_com.android.settings.png
    Screenshot_2016-07-25-12-52-20_com.android.settings.png
    166,9 KB · Görüntüleme: 96
Son düzenleme:
Üst Alt