Çözüldü KernelSU nasıl yüklenir ?

CPU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cpu
Cihazım
POCO X6 Pro
Konular
3
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
HyperOS 2 Hindistan
Telefon Modeli
POCO X6 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba, Apatch yerine KernelSU yüklemek istedim ve belirtilen adımlarda olduğu gibi önce KernelSU apk kurdum daha sonra rom içindeki images klasöründe bulunan boot.img'yi KernelSU apk içinden kur diyip yamaladım daha sonra da yamaladığım img dosyasını fastboot modda
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot
komutları ile yükledim fakat cihazı açtığımda ve KernelSU uygulamasına girdiğimde kurulu değil diyor. Yanlış yaptığım bir şey mi var ? Çünkü herhangi bir kernel değiştirmeden cihazın orjinal ayarlarıyla tıpkı Apatch'da olduğu gibi bu şekilde yüklemem öneriliyordu fakat ben kuramadım.

Çözüm
Buradan da twrp recovery dosyasını indire bilirsin.

Telefonu fastboot moda al.

Tüm özel kurtarmalar bir IMG dosyası biçiminde gelir (bazıları OrangeFox gibi flashlanabilir bir ZIP olarak yayınlanır, ancak içinde hala bir IMG bulunur).
Ancak, kurtarma ramdiskinin cihazınızda özellikle nerede bulunduğuna bağlı olarak kurulum yöntemi farklılık gösterecektir.
Özel kurtarmanın doğru şekilde kurulmaması, sistem/kurtarma önyükleme hatasına/arızasına veya fastboot modunda takılıp kalmasına neden olur.
Genellikle cihazınız için özel bir kurtarma programını BURADAN bulabilirsiniz.

Notlar:
* Asla eski bir fastboot aracı kullanmayın. En son sürümü BURADAN...

Enes67777

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi K60
Konular
13
Merhaba, Apatch yerine KernelSU yüklemek istedim ve belirtilen adımlarda olduğu gibi önce KernelSU apk kurdum daha sonra rom içindeki images klasöründe bulunan boot.img'yi KernelSU apk içinden kur diyip yamaladım daha sonra da yamaladığım img dosyasını fastboot modda
fastboot flash boot boot.img
fastboot reboot
komutları ile yükledim fakat cihazı açtığımda ve KernelSU uygulamasına girdiğimde kurulu değil diyor. Yanlış yaptığım bir şey mi var ? Çünkü herhangi bir kernel değiştirmeden cihazın orjinal ayarlarıyla tıpkı Apatch'da olduğu gibi bu şekilde yüklemem öneriliyordu fakat ben kuramadım.
Boot.img yapmicaksin dosya sana hangi ismi verdiyse onun gibi flashlicaksin ben kernelsu next kullaniyorum bak bana böyle dosya ismi verdi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2026-03-19-05-33-45-718_com.android.fileexplorer.jpg
    Screenshot_2026-03-19-05-33-45-718_com.android.fileexplorer.jpg
    358,9 KB · Görüntüleme: 16
Oyla:

CPU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cpu
Cihazım
POCO X6 Pro
Konular
3
Boot.img yapmicaksin dosya sana hangi ismi verdiyse onun gibi flashlicaksin ben kernelsu next kullaniyorum bak bana böyle dosya ismi verdi
İsim değiştirmek bir şeyi değiştirmez. KernelSU Next farklı çalışıyor olabilir mi ?

Oyla:

Enes67777

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi K60
Konular
13
İsim değiştirmek bir şeyi değiştirmez. KernelSU Next farklı çalışıyor olabilir mi ?
Hayır flash için şöyle yazdım fastboot flash boot kernelsu_next_patched_20260318_052309.img
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama isterseniz deneyin nexti aynı zaten

Kerlesu da ben ya init boot ya da vendor boot diye biliyorum boot istemiyor ki onerilenler öyle

Oyla:

CPU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cpu
Cihazım
POCO X6 Pro
Konular
3
KernelSU Next için adımları yazarsanız bir de onu deneyeyim.

Oyla:

Enes67777

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi K60
Konular
13
KernelSU Next için adımları yazarsanız bir de onu deneyeyim.
Kernelsu next diye aratın githuba girin yükleyin kurun sonra uygulamayi açtığınız da karşınızda yüklemek için dokunun der tıklayın sonra da hangi dosyayı istiyorsa onu seçin dosyalardan sonra dosya olurstaracak bilgisayara atın ya da twrp varsa oradan da yapabilirsin sonra telefonu fastboot moda alıp bilgisayara bağlayın adb fastboot ekranına gelin ben kendi bilgisayarimda olusturdugum dosyayı c kısmından adb fastboot dosyasinin içine atıp halletmistim ekrana fastboot devices deyip telefonu görüyor mu ona bak hocam görüyorsa adımları yap fastboot flash hangi bootu onerdiyse bana boot.img önermişti fastboot flash boot ismi kopyala yapıştır sende hangi dosyayı flasliyacaksan sonuna .img koymayı unutma

Oyla:

TechnoBiciriq

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf
Cihazım
Poco X6 Pro 5G
Konular
5
ilk, ben kernelsunext kullanıyorum benden init_boot.img istiyor. komut olarak fastboota alıcan telefonu sonra "fastboot flash init_boot patchlenmiş_imgnin_yolu". sonra reboot.
not: benim telefonda x6 pro o yüzden sen bunları denemelisin.

x6 pro da vendor boot recovery için diye biliyorum(doğru olnayabilir)

Oyla:

suleyman_yunus32

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
26
Burada telefonunun çekirdek sürümüne ait olanı bul. Zip li dosyayı TWRP ile flashla. Sonra apkyı kur.

Buradan da apk yı indir.

Ayarlar cihaz bilgisinden çekirdek sürümüne bakabilirsin

Son düzenleme:
Oyla:

suleyman_yunus32

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Süleyman
Cihazım
Xiaomi 15 Ultra
Konular
26
Buradan da twrp recovery dosyasını indire bilirsin.

Telefonu fastboot moda al.

Tüm özel kurtarmalar bir IMG dosyası biçiminde gelir (bazıları OrangeFox gibi flashlanabilir bir ZIP olarak yayınlanır, ancak içinde hala bir IMG bulunur).
Ancak, kurtarma ramdiskinin cihazınızda özellikle nerede bulunduğuna bağlı olarak kurulum yöntemi farklılık gösterecektir.
Özel kurtarmanın doğru şekilde kurulmaması, sistem/kurtarma önyükleme hatasına/arızasına veya fastboot modunda takılıp kalmasına neden olur.
Genellikle cihazınız için özel bir kurtarma programını BURADAN bulabilirsiniz.

Notlar:
* Asla eski bir fastboot aracı kullanmayın. En son sürümü BURADAN alabilirsiniz.
* Başına ".\" (PowerShell) veya ".\" eklemeyi unutmayın.
/" (Linux/macOS) Komut İstemi'ni kullanmanız dışında tüm fastboot komutlarına.
* Özel kurtarma görüntü dosyanız bu kılavuzda "recovery.img" olarak anılmaktadır, ancak dosya adı herhangi bir şey olabilir.

Özel Kurtarma Bölümlerine (A/B) sahip cihazlar:
Bu cihazlarda özel "recovery_a" ve "recovery_b" bölümleri bulunur.
Özel kurtarma görüntüsü doğrudan "recovery_a" ve "recovery_b" bölümlerine aktarılabilir.
"Recovery_ab" seçeneğinin yanıp sönmesi, eğer cihaz destekliyorsa, tek bir komutla hem "recovery_a" hem de "recovery_b" seçeneğine yanıp sönecektir.
Özel kurtarma, Android 13 veya daha eski sürümlerle piyasaya sürülen cihazlara yönelik ROM güncellemelerinde devam edecektir.

Platformlar: Snapdragon 685,
4 2. Nesil, 7/7s/7+/8/8s/8+ 1/2/3, 8 Elit/8s Nesil 4/5
Cihazlar: amethyst, annibale, aurora, creek, cupid, dada, diting, fuxi, garnet, haotian, houji, ingres, ishtar, manet, marble(in), mayfly, miro, mondrian, myron, nuwa, onyx, pandora, peridot, popsicle, pudding, sapphire(n), shennong, sky/river, socrates, tapas/topaz, thor, unicorn, vermeer, xuanyuan, zeus, ziyi, zorn
Resim boyutu: 100 MiB (104.857.600 bayt)

Kurulum:
Kod:
fastboot flash Recovery_ab Recovery.img
fastboot yeniden başlatma kurtarma
Bu görüntüleri asla "fastboot boot" etmeye çalışmayın. Bunu yaptığınız takdirde "Kötü Arabellek Boyutu" hatası alırsınız ve cihazınız fastboot modunda takılı kalır.

Fastboot modunda sıkışıp kalmaktan kurtulmak için,
şu komutları çalıştırın:

Kod:
fastboot silme çeşitli
fastboot set_active a
Ardından kurtarmayı doğru şekilde yükleyin.

Kurtarma Olarak Önyükleme (A/B) özelliğine sahip cihazlar:
Bu cihazların kurtarma için özel bir bölümü yoktur.
Kurtarma ramdiski "boot_a" ve "boot_b" bölümlerinde bulunur.
Hem sistem hem de kurtarma için paylaşılan bir çekirdek kullanılır.
Bundan dolayı,
Özel bir kurtarma görüntüsünü hiçbir zaman doğrudan "boot_a" ve/veya "boot_b" bölümlerine flashlamamalısınız. Bunu yaparsanız sistem önyükleme yapamayacaktır.

Platformlar: Snapdragon 678/680/695/778G/778G+/780G/870/888/888+, 4. Nesil 1
Cihazlar: alioth, haydn, lisa, moonstone, munch, odin, psyche, redwood(in), renoir, spes(n), star/mars, sunny, sunstone, taoyao, thyme, venus, veux/peux, vili
Görüntü boyutu: Düşük-orta seviye cihazlar için 192 MiB (201,326,592 bayt) veya 96/128 MiB (100,663,296/134,217,728 bayt)

Kurulum:
Kod:
fastboot önyükleme kurtarma.img
Kurtarma arayüzünde: Gelişmiş -> Kurtarma Ramdiskini Yükle

Kurtarma Olarak Satıcı Önyüklemeli Cihazlar (A/B):
Bu cihazların kurtarma için özel bir bölümü yoktur.
Kurtarma ramdiski "vendor_boot_a" ve "vendor_boot_b" bölümlerinde bulunur.
Kurtarma ramdiski, "boot_a" ve "boot_b" bölümlerinde bulunan belirli çekirdek için derlenmiş çekirdek modüllerini içerir.
Bundan dolayı,
Farklı bir çekirdek sürümü için oluşturulmuş özel bir kurtarma görüntüsünü asla flaşlamamalısınız. Bunu yaparsanız kurtarma işlemi başlatılamaz veya arızalanır.
Tesadüfen, bu cihazlar "fastboot boot" komutunu desteklemediğinden, özel kurtarma görüntüleri doğrudan "vendor_boot_a" ve "vendor_boot_b" bölümlerine aktarılacak şekilde oluşturulmuştur.
"vendor_boot_ab" olarak yanıp sönme, eğer cihaz destekliyorsa, tek bir komutla hem "vendor_boot_a" hem de "vendor_boot_b" için yanıp sönecektir.

Platformlar: Boyut 8100/8100-Ultra/9000/9000+
Cihazlar: daumier, matisse, rubens, xaga(pro/in)
Resim boyutu: 64 MiB (67,108,864 bayt)

Kurulum:
Kod:
fastboot flaş satıcı_boot_ab Recovery.img

Özel Kurtarma Bölümüne sahip cihazlar (A/B olmayan):
Bu cihazların özel bir "kurtarma" bölümü vardır.
Özel kurtarma görüntüsü doğrudan "kurtarma" bölümüne aktarılabilir.
Özel kurtarma, ROM güncellemelerinde devam edecektir.

Platformlar: Snapdragon 662/720G/730/730G/732G/750G/765G/768G/860/865
Cihazlar:apollo, cas, citrus, cmi, courbet, gauguin(pro), lime/lemon/pomelo, lmi(pro), monet, phoenix, picasso, surya/karna, sweet, umi, vangogh, vayu/bhima
Görüntü boyutu: 128 MiB (134,217,728 bayt) veya eski cihazlar için 64 MiB (67,108,864 bayt)

Kurulum:
Kod:
fastboot flash kurtarma kurtarma.img
Özel kurtarmayı yüklemek istemiyorsanız bu görüntüleri "hızlı önyükleme" de yapabilirsiniz.

* Bunlardan daha eski cihazlar "Özel Kurtarma Bölümüne Sahip Cihazlar (A/B olmayan)" kategorisine uygundur ancak görüntü boyutu tutarsızdır.

• Beğen
Tepkiler: CPU
Oyla: Çözüm

slymnguner

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
süleyman
Cihazım
poco x6 pro
Konular
3
Boot image değil init_boot yamalı fasboot üzerinden yamalı dosyayı atacaksınız
fastboot flash init_boot (yamalı dosya) seklinde sorun çözülmüş ama yinede yazayım dedim

Oyla:
Üst Alt