Soru Kernel Ve Performans amaçlı tavsiyeler?

Enes Gökcegöz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
Merhaba uzun zamandır bir çok rom denedim ve en sonunda Pixel Experince'da karar kıldım. CorvusOS ve EvolutionOS izlediğim karşılaştırma testlerinde Pixel Experince'ı açık ara geride bıraksada bana bir türlü akıcı gelmediler. Şu anda Pixel Experince + Predotor Stormbreaker Kernel kullanıyorum ve performanstan oldukça memnunum. Ama izlediğim bazı videolarda ekran yenileme hızlarını'da aşırtan kernellar olduğunu görüyorum. Ne kadar doğrudur bilemem, donanım olarak 60hz olan ekranı nasıl aşırtabilirsin. Sizin önereceğiniz daha yüksek performans alırsın diyeceğiniz kernel var mı? Ayrıca iş dönüşlerinde Pubg Mobile oynayan birisiyim. Öyle ciddi oynamıyorum ama oyunumun da yağ gibi akmasını istiyorum ve King Tweaks kullanıyorum yapabilceğim başka bir modifikasyon var mıdır? Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Cihaz Bilgileri;

Cihaz : Redmi Note 7 | lavender
Ram : 4gb
Rom : Pixel Experince
Kernel : Predotor Stormbreaker Kernel

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
65 hz oc için Mi 8 lite'da konu var hocam, Mi 8 lite işlemci ve ekran anlamında aynı cihazlar ama nasıl bir tepki verir bilmem, yine de RN 7 kullanıcıları cevaplarsa daha doğru gibi olur. Ben deneyimlere göz atmak istersiniz belki diye yine de linki bırakayım, dikkatli olun. Tekrar belirtmekte fayda var, yüklemeniz için değil; deneyimleri gözlemlemeniz için bırakıyorum konu linkini:

Oyla:

Enes Gökcegöz

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Enes
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
65 hz oc için Mi 8 lite'da konu var hocam, Mi 8 lite işlemci ve ekran anlamında aynı cihazlar ama nasıl bir tepki verir bilmem, yine de RN 7 kullanıcıları cevaplarsa daha doğru gibi olur. Ben deneyimlere göz atmak istersiniz belki diye yine de linki bırakayım, dikkatli olun. Tekrar belirtmekte fayda var, yüklemeniz için değil; deneyimleri gözlemlemeniz için bırakıyorum konu linkini:
Hocam nasıl mümkün olabiliyor bir bilginiz var mı acaba? Yazılımsal bir şekilde refresh rate nasıl artar?

Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Hocam nasıl mümkün olabiliyor bir bilginiz var mı acaba? Yazılımsal bir şekilde refresh rate nasıl artar?
Hocam bu biraz da üreticinin sınırlamasıyla ilgili. İsteseler bu cihazları 65-66 hz olarak çıkartabilirlerdi ama üreticilerin insiyatifinde, aslında bizim yaptığımız tam performans almak için bazı güvenli sınırları aşmak gibi desek daha doğru olur sanki. 60 hz sunarlarsa ekranları stock şekilde hem pil sorunu hem de ghosting sorunları da maydana gelme karşısında kalabilirdi ama kullanıp aylarca sorun yaşamayan çok kişi var. İsterseniz deneyebilirsiniz ama pil durumunu etkisi fark edilir derecede olur. Pubg gibi bir oyunda işinizi görebilir ama SD 660 eskisi gibi 60 fps GFX Tool ile veriyor mu bilmiyorum, vermiyorsa bence gereği de yok. Akıcılık arıyorsanız şahsen OneOS MIUI kurun, en stabil ROM MIUI olarak bence Mi 8 lite'da.

Oyla:

ozantankus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
deep2kTV
Cihazım
Redmi Note 7PRO
Meslek
Ağ işletmenliği BT
Konular
2
66hz modunda kullanıyorum suan telefonu .60 dan 75 hz ye alsak telefonu fark yapar fakat 60 ile 66 arasında neredeyse hıc fark yok.fark etmenız mantıken zaten cok zor.Predator kernel kullanıyorum son sürüm.Android 11 değil 10 olan kerneli kuracaksınız.

Oyla:

ismailozses

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
yok
Cihazım
Redmi Note 7
Konular
26
Hocam bu biraz da üreticinin sınırlamasıyla ilgili. İsteseler bu cihazları 65-66 hz olarak çıkartabilirlerdi ama üreticilerin insiyatifinde, aslında bizim yaptığımız tam performans almak için bazı güvenli sınırları aşmak gibi desek daha doğru olur sanki. 60 hz sunarlarsa ekranları stock şekilde hem pil sorunu hem de ghosting sorunları da maydana gelme karşısında kalabilirdi ama kullanıp aylarca sorun yaşamayan çok kişi var. İsterseniz deneyebilirsiniz ama pil durumunu etkisi fark edilir derecede olur. Pubg gibi bir oyunda işinizi görebilir ama SD 660 eskisi gibi 60 fps GFX Tool ile veriyor mu bilmiyorum, vermiyorsa bence gereği de yok. Akıcılık arıyorsanız şahsen OneOS MIUI kurun, en stabil ROM MIUI olarak bence Mi 8 lite'da.
OneOS MIUI indirme bağlantısı var mı bulamadım da

Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T