Yardım Kernel Hakkında

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Havoc OS 3.6
Telefon Modeli
Mi 9T
Bootloader Kilidi
Açık
Merhabalar,

Öncelikle herkese iyi forumlar benim yardım talebim kernel hakkında olacak, Cihazım Mi 9T Havoc OS 3.6 Kullanıyorum, AOSP romlarda yaşadığım bir sorun var aktif oynadığım mobile legends oyununda fps kalıcı olarak maçın ortasında 30 civarına düşüyor. Miui tabanlı romlarda ve AOSP olarak Pixel Experience romda bu sorunu yaşamıyorum stabil şekilde oynuyorum. PE rom Hasty kernel kullanıyor benimde aklıma kernel değiştirmek geldi daha önce hiç değiştirmedim Havoc 3.6 üzerine twrpden hasty kerneli direk olarak flaşlayabilir miyim? Xda da hasty kernelin uyumluluk kısmında

Compatability
  • MIUI
  • ROMs using the MIUI vendor
bu şekilde yazıyor, Roms using the miui vendor kısmına göre havoc ile uyumlu olur mu 1.0.5.0 vendor üzerine kurulu rom.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyun içi ayarlardan hfr modunuz açık mı?
Evet açık ilk 15 dakika 60 fps sonra 30 civarına düşüyor,sıcaklık normal miui romlarda ve pixel experience romda da aynı sıcaklıkta oynuyorum 60fps den düşmüyor yinede zaten cihaz için çerez bir oyun o yüzden aklıma kernel geldi :)

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Ben bu sorunu fde ai uygulaması ile çözmüştüm . Uygulamanın zararı vs. tartışılır ama içerisinde fps kilit ayarı var. Oyun açıldıktan sonra aynı fps oranında tutmaya zorluyor. Tabi daha fazla ısındırıyor ancak oyun zevkli geçiyor.

Oyla:

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Havoc os romunu önermiyorum zaman kaybı bence çok fazla cihaza rom çıkartıyolar ve kaba taslak iş yapıyolar sanki romu yapıp cihazın boot ettiğini görünce tamam paylaş gitsin tarzında.
Arada bir gerçekten emek verilmiş aosp romlar oluyo onlarıda zaten 1 hafta deneyimleyince anlıyosunuz kusursuz yada kusursuza yakın ama havoc os çok kusurlu.

Oyla:

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
Ben bu sorunu fde ai uygulaması ile çözmüştüm . Uygulamanın zararı vs. tartışılır ama içerisinde fps kilit ayarı var. Oyun açıldıktan sonra aynı fps oranında tutmaya zorluyor. Tabi daha fazla ısındırıyor ancak oyun zevkli geçiyor.
Hemen deneyeceğim böyle bir uygulama olması güzel bende gfx tool vs arıyordum bulamadım mobile legends için

Oyla:

ProYasinn

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Hemen deneyeceğim böyle bir uygulama olması güzel bende gfx tool vs arıyordum bulamadım mobile legends için
Play store de fde ai lite sürümü ücretsiz . Kullanabilmek için cihazda root olması gerekiyor.

Oyla:

ekinox122

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eko
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Harekat Memuru
Konular
10
Son durum olarak ekleyeyim ben forumda arama kısmını kullanarak kontrol ettiğimde bu tarz bir sorunla karşılaşan görmedim olurda karşılaşan olur ve yardım konuma ulaşırsa çözüm şu şekilde;

FDE.AI uygulamasıyla fps kilitlemeyi deniyedektim Havocun kullandığı VantomKernel optimizer programlarını engellemiş o yüzden kuramadım bende mecburen kernel değiştirdim Hasty kernel kurdum kasma sorunuda düzeldi uygulama indirme hatasıda. Ek olarak hasty kernel ile batarya performansı harika oldu bilginize.

Oyla:
Üst Alt