Karşınızda MIUI v6

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

[youtube]He9YaWwUcPs[/youtube]

[youtube]QOQtHRDJJms[/youtube]

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Cvp: Karşınızda MIUI v6

Tony Starkk pid=7667 dateline=1408187481' Alıntı:
Panel arayüzü demek istedim. Hocam bak ben çevremdeki herkese android tavsiye eden birisiyim burda beni bilen arkadaşlar var kaç senedir birlikteyiz cevremdekiler ilgim olduğunu bilir ve even ios değil android alın derim. Bir gün @baywuntov Hocamın tavsiyesi ve ısrarı üzerine miuiv5 kurdum ios kullanan arkadaş benim cihazı eline alınca hani ne oldu ios u kotuluyordun onun cakmasini kurmussun dedi düşünün V5 bende ios a benzemiyordu android aldirdigum arkadaşlar da sordu hayırdır filan diye adamlara android alırım ios a  benzer bir sistem kullanıyorum onlara göre.

Anlatmaya çalıştığım sen ben biliyoruz bunun ios a benzemedigini tam olarak ama insanlar ios diyor buna Çakma filan laf ediyor. 1.500 tl verdiğim bir telefona çakma denilmesini istemem benim demek istediğim o.

miui cidden çok hızlı ama hiç sevmediğim ios a benziyor bana göre özgür bir ülkede yaşıyoruz isteyen kurar tabiki bende kuracağım deneme için ama miui launcher ile asla kullanmam
İşte benim anlatmak istediğim de bu. Aslında hiç benzememesine rağmen benziyor denilmesine göz yumuyoruz. Yanlışı düzeltmek yerine niçin doğrudan boş yere vazgeçiyoruz?

O zamanlardan olan arkadaşlar bilirler, forumlarda Galaxy S için Iphone killer denildiği zaman IOS'çular çakma Iphone diye dalga geçtiklerini zannederlerdi. Ben de her seferinde yanyana Iphone ve Galaxy S resimlerini gösterir sustururdum. Yani şimdi siz de arkadaşlarınıza IOS 7'yi de MIUI 6'yı da yanyana gösterin. Nasıl benziyormuş bir anlatsınlar. Buyrun ben buraya ekleyeyim. Buradan telefonunuza kopyalayıp, hangi arkadaş benziyor derse çıkarıp resmi gösterin. 

[attachment=295][attachment=294]

@hiddenking Hasan hocam, ekteki dosyaları silemiyorum. Konuda olmayan diğer resimleri silebilirmiyiz?

MGM Barut

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Premium Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
MUHARREM
Cihazım
Mi9T Pro 128gb
Meslek
Emekli
Konular
78

Çok teşekkürler.V6 bence yenilikleri ve alt yapısı ile aranan beğenilen ve kullananı çok olan bir sürüm olacaktır.

By.TRabZonLu™

[☾★ ] ɑվվılժıՀ
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Oflu
Cihazım
iPhone 15 Pro M
Konular
498

neye benzediği beni çok alakadar etmiyor yeterki ram kullanımı düzeltsinler, kamera stabilite şarj vs. önemli olan bunlar. diğer kısımları yüzlerce temalarla değiştirebiliriz.

proton252

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Cihazım
Xiaomi Mi2S
Konular
42
Paylaşım için teşekkürler.

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24
Çok  güzel... Ama mi2 ve redmi s www r www mleri için yıl sonunda testlere başlayacaklar ve kim bilir ne zaman bizede gelecekki kullanlim. Haydi haayirlisi... Allah bize sabır versin...

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Bu iOS ve MIUI konusunda söylemek istediğim bir kaç şey var... 

Öncelikle kişisel olarak iOS'u sevmesem de pek çoğumuzun yapmadığı şekilde çevremde soranlara iOS'u tavsiye edebiliyorum. Nedeni ise son derece basit... Çok daha kolay bir kullanıma sahip ve stabilitesi çok daha yüksek. Yani telefonunu sadece telefon görüşmesi yapmak, mesajlaşmak, bir kaç basit oyun oynayıp facebook ve twitter kullanmak için alan kişi için -fiyat bağımsız- en ideal sistem iOS'tur. (Bir de masanın üzerine koyabilirsiniz. Dünyanın en zengin adamı da, günlük 20 lira yevmiyeyle amelelik yapan delikanlı da aynı telefonu kullanıyor.) iOS pek çok android'den farklı olarak kendi güvenliğine, veri kullanımı ayarlarına, pil tüketim ayarlarına vs. sahip. Yani kullanıcı mükemmel sonuç almasa da bunlara hiç çaba sarf etmeden --sistem sayesinde- sahip oluyor. Son kullanıcıların büyük bir çoğunluğu bu ayarları kendisi yapabilecek bilgiye sahip değil ve bu bilgiye sahip olmasını beklememeliyiz de. Aslında bizler kendi adımıza pek çok ayarı optimize ederek cihazlarımızda bize en uygun verimi alabiliyoruz ve buna kişiselleştirme diyoruz. iOS'un kişiselleştirilememesi ise bizi rahatsız ediyor ama kabul edelim ki bu durum pek çok açıdan son derece kullanışlı.

Bu yazdıklarım genel anlamda android-iOS karşılaştırması bağlamındaydı. Özel olarak MIUI'den bahsedersek; MIUI iOS'un bütün bu özelliklerine sahip olmakla beraber son derece üst düzey kişiselleştirilebilme yeteneklerine sahip. Bu durumu MIUI'yi hem iOS'tan hem de diğer android'lerden bir kaç adım öne çıkartıyor ve bana göre tartışmasız sektörün lideri yapıyor. Yani ben teknolojiden hiç anlamayan 72 yaşındaki anneme de (kendisi televizyon kumandasını bile rahat kullanamaz) hayatını iOS ve Android için uygulama yazarak kazanan arkadaşıma da MIUI'yi gönül rahatlığıyla önerebiliyorum. Memnun kalacaklarından adım gibi eminim.

Asıl soru MIUI iPhone çakması mı galiba... Benim cevabım evet. Ama sadece iOS çakması değil. Touchwiz, AOSP, AOSP, CM vs. hepsinin de çakması. Peki marka olarak? Evet Apple çakması. Çünkü dizaynı güzel. Evet Sony çakması çünkü kamerası güzel. Evet HTC çakması çünkü malzeme kalitesi çok üst düzeyde. Evet LG çakması çünkü hem kaliteli hem de fiyat olarak makul. Ve en önemlisi bunların hepsini "çakması" olarak nitelendirildiği şirketlerden daha iyi yapıyor. iPhone'dan daha iyi bir dizaynla, HTC'den daha iyi malzeme kalitesiyle ve LG'den daha ucuz vs. satıyor. 

Sadece cihaz da değil... En iyi sunumu kim yapıyor(du)? Steve Jobs... O zaman Bin Lin de aynen onun gibi giyinip onun gibi konuşarak sunacak ürünlerini. Şaşırmamak lazım... En iyi yazılımı kim yaptı? Google. Madem daha iyisi yok o zaman Android'in babası Hugo Barra'yı aldılar... Ya da en iyi fabrika neresi? Foxconn? Orada üretiliyor bu cihazlar. Gibi örnekler çoğaltılabilir. En iyisi neyse onu sunuyor bu adamlar.

Bu durumun neden İphone, Samsung, Sony vs. kullanıcılarını rahatsız ettiğini çok iyi anlıyorum. Çünkü kimse "salak" yerine konulduğunu kabul etmek istemez. 10 lira maliyeti olan şeyi 15 liraya alırsınız normaldir. Ama siz bu 10 liralık malı 100 liraya aldıktan sonra daha iyisini 15 liraya görürseniz sinirleriniz bozulur. İlk tepkiniz kendi "salak"lığınızı kabul etmek yerine ucuz ürünü kötülemek olacaktır... Onlar da aynısını yapıyor. Gülümseyip geçmek en mantıklısı. Zaten salaklık etmiş ve bunun farkında olan arkadaşınıza kendi salaklığını bir defa daha kabul ettirmeye çalışmanın ne anlamı var... Bizler biraz mecburiyetten bu salaklığı yaptık ama hatadan dönmeye çalışıyoruz tek farkımız da bu zaten :)

Biraz uzun oldu, kusuruma bakmayın ama uzun zamandır bunları yazmak istiyordum. Yeri gelmişken yazayım dedim.

@Tony Starkk @chatin_62

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
@cantara Hocam değişik bir bakışla herşeyi farklı bir yönden çok güzel özetlemişsiniz. Ağzınıza sağlık.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Tony Starkk

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
2
@cantara hocam benzerlik olarak onu demek istemiştim teşekürler

mv_9522

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Mürvet
Cihazım
Mi 9, Mi 2
Meslek
Mat. hocası
Konular
24

@cantara hocam çok güzel bir yazı olmuş... 
Sizi tebrik ediyorum... Ellerinize sağlık...

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427

Sağolun arkadaşlar, açıkçası daha farklı tepkiler bekliyordum çok memnun oldum aynı şekilde düşündüğümüze :)

Üst Alt