Uygulama Kan Aranıyor - sosyal sorumluluk projesi

• Konbuyu başlatan dgkgn
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 10
  • Görüntüleme 509

dgkgn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kagan
Cihazım
redmi 4x
Konular
2
Merhaba

Arkadaşımın fikri ve benim geliştirmem ile ortaya çıkan bir Kan Aranıyor uygulaması. Uygulama kan arayan insanları kan vermek isteyenlere ulaştıran bir acil durum uygulamasıdır.

Ücretsiz ve reklamsızdır. Hiçbir ticari veya başka amacı yoktur. (masrafları cebimizden karşılıyoruz)

Sade basit bir uygulamadır. Arka planda çalışmaz, batarya tüketmez (bildirimler bile) sizin bizzat verdiğiniz (eposta, il, ilçe ve kan grubu) ve vermediğiniz hiçbir bilgiyi arka planda çalmaz, hiçbir kişi ya da kuruma göndermez. Veriler google firebase tabanında şifreli olarak saklanır.

Android:

iOS:

dgkgn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kagan
Cihazım
redmi 4x
Konular
2
Güzel düşünce elinize sağlık

24129PN74G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok teşekkürler. Sadece bir kişinin bile hayatta kalmasına aracı olabilirsek bize yeter.. Uygulamayı açık kaynak yapmak istedim ama insanların bilgilerini korumak için vazgeçtim. Uygulama güvenliği bankacılık seviyesinde diyebilirim. Bu yüzden maalesef bootloader kilidi açık olan cihazlara yüklenmiyor..

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Emeğinize sağlık.

CPU

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Cpu
Cihazım
POCO X6 Pro
Konular
4
Emeğinize ve düşüncenize sağlık 👏🏻

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Çok teşekkürler. Sadece bir kişinin bile hayatta kalmasına aracı olabilirsek bize yeter.. Uygulamayı açık kaynak yapmak istedim ama insanların bilgilerini korumak için vazgeçtim. Uygulama güvenliği bankacılık seviyesinde diyebilirim. Bu yüzden maalesef bootloader kilidi açık olan cihazlara yüklenmiyor..
Peki miui gibi bir forumda bootloader kilidi kapalı kaç kişi vardır ve bootloder kilidi engeli ne gibi bir güvenlik sağlıyor uygulamaya? Napıcaz yani sınırsız kan hilesi mi açıcaz? Madem böyle güzel bir uygulama düşündünüz bu tür gereksiz gereksinimleri kaldırın ki herkes faydalanabilsin sonuçta bootloader kiidi açık olan insanlarında kana ihtiyacı olabilir onu geçtim bootloder spoofer zor birşey değil zaten, indirmeye çalıştım Android 16 yüklü cihazımda cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası aldım.

dgkgn

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
kagan
Cihazım
redmi 4x
Konular
2
Peki miui gibi bir forumda bootloader kilidi kapalı kaç kişi vardır ve bootloder kilidi engeli ne gibi bir güvenlik sağlıyor uygulamaya? Napıcaz yani sınırsız kan hilesi mi açıcaz? Madem böyle güzel bir uygulama düşündünüz bu tür gereksiz gereksinimleri kaldırın ki herkes faydalanabilsin sonuçta bootloader kiidi açık olan insanlarında kana ihtiyacı olabilir onu geçtim bootloder spoofer zor birşey değil zaten, indirmeye çalıştım Android 16 yüklü cihazımda cihazınız bu sürümle uyumlu değil hatası aldım.
Geri bildiriminiz için samimiyetle teşekkür ederim. Benim 3 ü xiaomi 4 telefonum var. İkisinin bootloaderı açık ve custom rom yüklü. Diğerlerinden biri googledan arındırılmış bir android. Bunu söyleme sebebim ben de özgür yazılım fikrini benimseyen biriyim.

Uygulamamızın bootloader kilidi açık cihazlarda çalışmaması maalesef benim tercihim değil. Google play integrity ve firebase app check güvenlik katmanlarının gereklilikleri.

Her ne kadar sadece eposta, il, ilçe ve kan grubundan ibaret olsa da, insanların verilerini koruma yükümlülüğümüz, hem bizim felsefemizin hem de PlayStore ve Appstore un tıbbi uygulama gereklilikleri kapsamında.

Bootloader kilidi açık ve rootlu cihazlarda uygulamaların kodları değiştirillip yeniden derlenerek, uygulamaların veritabanlarına müdahale ve sızmalara açık hale gelebiliyor. Burada kendi arzularıma çok ters bir şekilde, insanların güvenliği için bu güvenlik katmanlarını kullanmak zorunda kaldık. Basit gibi görünse de bu tür uygulamalar çok ciddi yasal sorumlulukları beraberinde getiriyor..

activex06

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
A32
Konular
0
Sosyal farkındalık sahibi kişileri görmek güzel.Emeğine yüreğine sağlık

Hitmantextil

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kaan
Cihazım
Zortphone
Konular
15
Geri bildiriminiz için samimiyetle teşekkür ederim. Benim 3 ü xiaomi 4 telefonum var. İkisinin bootloaderı açık ve custom rom yüklü. Diğerlerinden biri googledan arındırılmış bir android. Bunu söyleme sebebim ben de özgür yazılım fikrini benimseyen biriyim.

Uygulamamızın bootloader kilidi açık cihazlarda çalışmaması maalesef benim tercihim değil. Google play integrity ve firebase app check güvenlik katmanlarının gereklilikleri.

Her ne kadar sadece eposta, il, ilçe ve kan grubundan ibaret olsa da, insanların verilerini koruma yükümlülüğümüz, hem bizim felsefemizin hem de PlayStore ve Appstore un tıbbi uygulama gereklilikleri kapsamında.

Bootloader kilidi açık ve rootlu cihazlarda uygulamaların kodları değiştirillip yeniden derlenerek, uygulamaların veritabanlarına müdahale ve sızmalara açık hale gelebiliyor. Burada kendi arzularıma çok ters bir şekilde, insanların güvenliği için bu güvenlik katmanlarını kullanmak zorunda kaldık. Basit gibi görünse de bu tür uygulamalar çok ciddi yasal sorumlulukları beraberinde getiriyor..
Anladığım kadarıyla yazılımınız zaten açık kaynak değil nasıl bir kod değişikliği veya sızıntı yapılabilir? 2. Olarak kişisel bilgileri tam olarak toplamanız gerekmez örnek tam isim soyisim yerine Ahmet.A gibi olursa açık adres içermezse semt bilgisinden kimsenin kişisel verisi ifşa olmaz diye düşünüyorum ekstra olarak şifreli olarak sunucuda muhafaza edilirse bilgiler asıl güvenlik önlemi bu olur onun haricinde başta da dediğim gibi bu tür sızıntınları yapabilecek biri zaten root ve bootloader kilidinide çok basit bir şekilde spoof ederek gizleyebilir olan yine özgür yazılım kullanmak isteyen sıradan insanlara olur her neyse kendi fikriniz saygı duyarım, sadece yapıcı eleştiride bulunmak istemiştim uygulama ve amaç güzel ama abartı güvenlik önlemleri ve kısıtlamalar bir tık saçma olmuş.

Üst Alt