Yardım Kameram mı bozuk

Cezasoft

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akin
Cihazım
Lg G3
Konular
5
Merhaba dostlar. Ben elektronikciyim ve bana yakın çekim fotograf fazlasiyla lazim ediyor. Ama bir türlü istedigim gibi fotograf çekemiyorum. Merkez on numara çıkıyor ama köşeler silik çıkıyor. Tüm kameralar ve tüm zoom oranlariyla ayri ayri denedim. Mi 10T pro 12.0.4 global kullaniyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20211120_121412.jpg
    IMG_20211120_121412.jpg
    7,4 MB · Görüntüleme: 57
  • IMG_20211120_120853.jpg
    IMG_20211120_120853.jpg
    6,9 MB · Görüntüleme: 53
  • IMG_20211111_102259.jpg
    IMG_20211111_102259.jpg
    8,9 MB · Görüntüleme: 53

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Merhaba dostlar. Ben elektronikciyim ve bana yakın çekim fotograf fazlasiyla lazim ediyor. Ama bir türlü istedigim gibi fotograf çekemiyorum. Merkez on numara çıkıyor ama köşeler silik çıkıyor. Tüm kameralar ve tüm zoom oranlariyla ayri ayri denedim. Mi 10T pro 12.0.4 global kullaniyorum.
Merhaba
Macro lens ile denedinizmi

Ekli dosyalar

• Screenshot_2021-11-20-12-40-09-349_com.android.camera.jpg
    Screenshot_2021-11-20-12-40-09-349_com.android.camera.jpg
    2,1 MB · Görüntüleme: 49

kutsay

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kutsay
Cihazım
Mi9t
Konular
9
Macro lens bir su damlası gibi çalışıyor. Merkezi nokta net çıkarken kenarlarda bozulma olması normal maalesef. Mercek oranı yüksek yani büyüteç gibi düşünün, bu nedenle lens bombeli bir yapıda bu da görüntünün kenarlarda bozulmasına neden oluyor.

İ_acrr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail
Cihazım
Mi 10T Pro 256G
Konular
23
Bende bu konuya gelicektim :) yakın çekimde yani makro çekimlerinde orta kısmın net olması ve kenarlarının bulanık olması gayet normal o yüzden size önerim kameranın 108 mp lini kullanarak yakinlasabildiginiz ve netleyebildiginiz kadar yaklaşıp fotoğraf çekmek sonrasında ise fotoğraf üzerinden manuel zoom yaparak bakmanızda fayda olabilir
Macro lens bir su damlası gibi çalışıyor. Merkezi nokta net çıkarken kenarlarda bozulma olması normal maalesef. Mercek oranı yüksek yani büyüteç gibi düşünün, bu nedenle lens bombeli bir yapıda bu da görüntünün kenarlarda bozulmasına neden oluyor.

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
Bunun nedeni sensörün boyutunun büyük olması. sen Ana kamerada ne kadar yakın çekersen köşeler bulanık çıkar. Ya macro kamerada çekim yapacaksın ya da geniş açıya alıp hafif nesneye yaklaşıp çekeceksin o zaman kenarlarda bozulma olmuyor. tavsiyem geniş açı kamerası ile çekim yapman. Onun sensör boyutu daha düşük olduğu için bozulma yapmıyor. Macroda da çekim yapabilirsin ama onunda sensör boyutu çok küçük oda net çıkarmayabilir fotoğrafları. Bu senin yaşadığın sorunu yaklaşık 1,5 yıl önce burada paylaşmıştım aradığım cevabı bulamayınca araştıra araştıra kendim buldum.

Cezasoft

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Akin
Cihazım
Lg G3
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bunun nedeni sensörün boyutunun büyük olması. sen Ana kamerada ne kadar yakın çekersen köşeler bulanık çıkar. Ya macro kamerada çekim yapacaksın ya da geniş açıya alıp hafif nesneye yaklaşıp çekeceksin o zaman kenarlarda bozulma olmuyor. tavsiyem geniş açı kamerası ile çekim yapman. Onun sensör boyutu daha düşük olduğu için bozulma yapmıyor. Macroda da çekim yapabilirsin ama onunda sensör boyutu çok küçük oda net çıkarmayabilir fotoğrafları. Bu senin yaşadığın sorunu yaklaşık 1,5 yıl önce burada paylaşmıştım aradığım cevabı bulamayınca araştıra araştıra kendim buldum.

Demek ki kronikmia. Peki bunu duzeltebilecek bi uygulama falan yokmudur? Yani panaroma gibi dokuman v.s ler icin kaydira kaydira ilerletip hepsini net cikartmak icin

Melankolik13

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Poco f3 - poco
Konular
1
Bende f3 de istedigim netligi alamiyorum. Yillarin w810 u ile cok cok daha net makro cekiyorum sahsen

webumut

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
w
Cihazım
w
Konular
34
Size Nikon smz745 lazım kullanıyorum memnunum

Yuzarsif41

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
YUSUF
Cihazım
13 ULTRA
Meslek
LOJİSTİK -SEVKİYAT
Konular
72
a
Demek ki kronikmia. Peki bunu duzeltebilecek bi uygulama falan yokmudur? Yani panaroma gibi dokuman v.s ler icin kaydira kaydira ilerletip hepsini net cikartmak icin
Aslında bir sorun değil bu. Sensör büyüklüğünden sebep. yani yakın çekim yapacaksan diğer kameraları deneyeceksin uzak çekimlerde ana kamera ile çekim yapacaksın

Üst Alt