- Adım
- Cihan
- Cihazım
- Xiaomi 14 Ultra
- Konular
- 103
Evet hocam çok haklısınız. Güzel tespit. İyi araştırmak gerekiyor.
Malesef durum böyle artık.
Konuyla pek alakalı değil ama bir haftadır yazıcı arıyordum, onumu alayım bunumu alayım derken araştırmayı okadar derinleştirmişim ki bir ara kendime dedim "-ulan altı üstü bir yazıcı alacaksın ne uzattın ama" fakat araştırmam sonucunda edindiğim bilgilerin bunun saçma bir delilik olmadığını öğrendim.
Mesela üretilen her yazıcının ömrünün üretici tarafında detaylıca ayarlandığını öğrendim. Kimi yazıcılar resmen tek kullanımlık üretiliyor ve yapay olarak zamanı geldiğinde servis moduna geçiyor, servise verirseniz servisin çıkartığı ücret genelde yazıcının parasını geçiyor ve size yeni bir model almak kalıyor yada kimileride kullanım sürelerinde belli aralıklarla servise gitmeleri ve bakım görmeleri gerekiyor, bozulmasalar bile böyle bir zorunluluk var.
Örneğin temizlemek yada tıkanıklık açmak için söküldüğünde tekrar yerine takılamayan ve yenisinin alınması gereken yazdırma kafaları, atık mürekküp sayaçları yada sayfa yazdırma sayaçları, boya dolduranlar için sarı jell tuzakları vs. daha bir çok şey öğrenmiş oldum. Uzun lafın kısası "Düştük bir alamete, gidiyok kıyamete. "