Yardım Kablosuz kulaklık bağlayınca wifi hızı düşüyor

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
12.5.7 hindistan
Telefon Modeli
poco x3 nfc
Bootloader Kilidi
Açık
Haylou w1 kulaklık aldım. Kualklığı ne zaman telefona bağlasam internet hızım ciddi mana da çok düşüyor. Test yaptım nperf üzerinden kulaklık takılı değilken ve evde kimse bağlı değilken internet hızım 30-32mbps iken kulaklık takılı şekilde test yaptığımda maxımum 4-5 mbps hız alıyorum. Bunun bir yöntemi çözümü falan varmıdır acaba daha önce gt1 pro modelinde hiç böyle bir sorun ile karşılaşmamıştım

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Hayır eskiden kastım bundan önce rn 8 pro kullanıyordum aynı sorun vardı mi 9t de yok bu genel olarak xioami sorunu galiba
Aslında 2 cihaz arasında wifi özellikleri olarak hiçbir fark yok. Mi9t de sorun yok diyorsunuz testi şu şekilde denermisiniz önce kulaklık bağlı değilken hız testi yapın ping jitter ve hız değerlerinin ekran görüntüsünü alın daha sonra kulaklığı bağlayıp telefondan bir müzik açın ve tekrar hız testi yapın arada bariz bir fark göreceksiniz tabi bunu 2.4ghz bir wifiye bağlıyken denemeniz lazım 5ghzde hiç fark olmaz

Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Aslında 2 cihaz arasında wifi özellikleri olarak hiçbir fark yok. Mi9t de sorun yok diyorsunuz testi şu şekilde denermisiniz önce kulaklık bağlı değilken hız testi yapın ping jitter ve hız değerlerinin ekran görüntüsünü alın daha sonra kulaklığı bağlayıp telefondan bir müzik açın ve tekrar hız testi yapın arada bariz bir fark göreceksiniz tabi bunu 2.4ghz bir wifiye bağlıyken denemeniz lazım 5ghzde hiç fark olmaz
Bi fark yok baktım

Oyla:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Oyla:

osmann01

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Osman
Cihazım
mi note10 lite
Konular
3
Aynı sorun bende de olmaya başladı. Henüz çözüm bulamadım

Oyla:

Umut Gurec

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Umut
Cihazım
Poco x3 nfc
Konular
15
Modem değiştirmeye gerek yok bence 5ghz wifi için router almak daha mantıklı ve daha ekonomik olacaktır.

Xiaomi Mi AIoT Router AC2350 Router
Tp-Link Archer C7

Bu iki üründe gayet kalitelidir. Modemin yanına koyarsınız ve ufak bir ethernet kablosuyla modemden routera internet verirsinzi. Modeminizde wifi yi komple kapatır routerdan hem 2.4 hemde 5ghz wifi kullanırsınız
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

5Ghz ile bağlanırken bluetooth ile çakışma ihtimali sıfır hocam. Sizin sorununuz bence farklı birşeyden olabilir. 2.4 ve 5ghz arasındaki fark zaten attığım fotoğraflarda da görünüyor.
Poco f2 pro
Note 9 pro
Redmi 9a
Mi 8
Mi 6
Ben bu cihazlarda denedim hepsinde 2.4ghz de bluetooth ile çakışıyor daha sonra acaba sorun xiaomide mi diye düşünerek arkadaşımın iphone 8 cihazında denedik ondada aynı sorun yaşandı
Farkettim hocam 5ghz destekli modem ile denedigim zaman kayıp en fazla 0.40mbps oldu. Oda anlık kullanılan bir internetti olabilirdi. Hocam router yerine direk modem sipariş verdim. Zaten değiştirmeyi düşünüyordum iyi denk geldi bu sorunda. Zaten kulaklıklar da bir garip benim telefonda bazı müziklerde sanki yırtık varmış gibi ses çıkarırken bazı telefonlarda da benim telefondaki ses kadar yüksek ses vermiyor ama o cızırtılı sesi kalkıyor

Oyla:

gkhntsdmr

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
gökhan
Cihazım
Poco F2 Pro
Konular
33
Farkettim hocam 5ghz destekli modem ile denedigim zaman kayıp en fazla 0.40mbps oldu. Oda anlık kullanılan bir internetti olabilirdi. Hocam router yerine direk modem sipariş verdim. Zaten değiştirmeyi düşünüyordum iyi denk geldi bu sorunda. Zaten kulaklıklar da bir garip benim telefonda bazı müziklerde sanki yırtık varmış gibi ses çıkarırken bazı telefonlarda da benim telefondaki ses kadar yüksek ses vermiyor ama o cızırtılı sesi kalkıyor
Hangi modemi aldınız marka model olarak

Oyla:
Üst Alt