Yardım K60 Pro (Socrates) Direçli+IMEI atılmış

saliih.aliis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih Alış
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
7
K60 Pro (Socrates) direçli cihaza sahibim ve hyperos sürümüne geçiş yapmak istiyorum. mevcut sürümüm MIUI 14.0.17.0 EU Stabil. Hyperos SOCRATES_OS1.0.5.0.UMKCNXM Stabil yayınlanmış durumda ve ona geçiş yapmak istiyorum.

1- İndirdiğim rom'u bilgisayara çıkarıp içindeki "windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat" ile temiz kurulum yaparsam IMEI gider mi?
2- Yada TWRP ile kurulum yaptıktan sonra WİPE ile temizleme yapsam IMEI gider mi?

MIUI dan Hyperos a geçişte temiz kurulum öneriliyor. IMEI gider diye daha geçiş yapmadım. TWRP sürümü Hyperos kurulumunda sorun yaratır mı ? yoksa TWRPyi de güncelleyeyim mi.

TWRP den dosyalara baktığımda EFS ve MODEM gibi dosyalar gözükmemekte. İzlediğim videolarda o dosyaların yedekleri alınıyordu.

Sırasıyla hangi adımları izlesem sorunsuz bir kurulum yaparım. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler. İyi forumlar.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Merhaba iki yöntemle de kurulum yapabilirsiniz.
TWRP ile kurulum yapmak için önce TWRP güncelleyin.

TWRP üzerinden yapılacak işlemlerde herhangi bir zarar olmaz her türlü sıfırlama yapılabilir.
Stok recovery sorun yaratıyor sadece.

saliih.aliis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih Alış
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
7
""TWRP ile kurulum yapmak için önce TWRP güncelleyin."" bunu için
Mevcut TWRP yi kaldırmam gerekir mi ?

bu arada Magisk yüklü değil telefonda.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
""TWRP ile kurulum yapmak için önce TWRP güncelleyin."" bunu için
Mevcut TWRP yi kaldırmam gerekir mi ?

bu arada Magisk yüklü değil telefonda.
Hayır direkt TWRP kurulumu yapacaksınız.
O linktekini indirip kurun yeter root şart değil

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Direnç ile IMEI kayıttan sonra bu şekilde kurulan romlarda IMEI gitmez hocam. 11T Pro için bu şekilde Elite rom kurdum direnç sonrası, IMEI'ler sağlam duruyordu.

saliih.aliis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih Alış
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
7
TWRP güncelledim ve TWRP'yi açtım dokunmatikler çalışmadı.

twrp-3.7.0_12-v7.9_A13-socrates-skkk TWRP'yi sürümüne düşürdüm. Dokunmatik düzeldi. Android sürümünden dolayı herhalde uyumsuzluk oldu. en güncel TWRP android 14 için ve dokunmatik problemi yapıyor.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
TWRP güncelledim ve TWRP'yi açtım dokunmatikler çalışmadı.

twrp-3.7.0_12-v7.9_A13-socrates-skkk TWRP'yi sürümüne düşürdüm. Dokunmatik düzeldi. Android sürümünden dolayı herhalde uyumsuzluk oldu. en güncel TWRP android 14 için ve dokunmatik problemi yapıyor.
Android 14 rom ile Android 14 TWRP gerekir.
rom kurulumu sonrası TWRP kurun olmadı.

saliih.aliis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih Alış
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
7
TWRP'yi "twrp-3.7.0_12-v7.9_A13-socrates-skkk" sürümüne düşürdükten sonra SOCRATES_OS1.0.5.0.UMKCNXM kurulumunu yaptım. Kulum esnasında kırmızı bir takım yazılar yazıldı. Hata yazılarının ne olduğunu anlayamadım ve ekran görüntüsü de alamadım. Korkarak sistemi yeniden başlattım MIUI dan HyperOS a sürüm güncellemesi hiçbir verilerim silinmeden gerçekleşti. Daha sonra TWRP son sürümünü yükledim. Son sürümde bu sefer dokunmatik sorunu olmadı. Tekrardan SOCRATES_OS1.0.5.0.UMKCNXM kurdum ve hiçbir hata kırmızı bir yazı olmadan kurulum tamamlandı. Sonra geri gelerek Wipe ile sistemi temizledim ve yeniden başlattım. Sorunsun bir şekilde sıfırdan kurulum oldu. IMEI'leri kontrol ettim sorunsuz duruyorlar.

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
TWRP'yi "twrp-3.7.0_12-v7.9_A13-socrates-skkk" sürümüne düşürdükten sonra SOCRATES_OS1.0.5.0.UMKCNXM kurulumunu yaptım. Kulum esnasında kırmızı bir takım yazılar yazıldı. Hata yazılarının ne olduğunu anlayamadım ve ekran görüntüsü de alamadım. Korkarak sistemi yeniden başlattım MIUI dan HyperOS a sürüm güncellemesi hiçbir verilerim silinmeden gerçekleşti. Daha sonra TWRP son sürümünü yükledim. Son sürümde bu sefer dokunmatik sorunu olmadı. Tekrardan SOCRATES_OS1.0.5.0.UMKCNXM kurdum ve hiçbir hata kırmızı bir yazı olmadan kurulum tamamlandı. Sonra geri gelerek Wipe ile sistemi temizledim ve yeniden başlattım. Sorunsun bir şekilde sıfırdan kurulum oldu. IMEI'leri kontrol ettim sorunsuz duruyorlar.
Her şeyi doğru yapmışsınız. Bu cihaz resmi recovery ile sıfırlanırsa kimlik gidiyor. Yani Çin romu veya fastboot ile resmi rom kurulursa gider. TWRP üzerinden yapılacak sıfırlama, kurulum işlemleri risksiz. Hayırlı olsun.

saliih.aliis

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Salih Alış
Cihazım
Redmi K60 Pro
Konular
7
Rehber ve Mesajlar uygulaması tamamen ingilizce. Bazı ayarlar kısmı ingilizce. Bunlar o kadar büyük bir sıkıntı değil. Sıkıntı olan şey ise Galeri uygulaması çöküyor. yabancı forumlarda bu sorunla karşılaşan çok kişi ve telefon modeli var. bilgisayar ile fastboot üzerinden yazılım kurulumunu yapıldığında sorun düzeliyormuş. Masaüstü bilgisayarım oldugundan işlem yarıda kesilir brick olur diye denemedim. sorunu yaşayan birileri varsa belki bu yazı yardımcı olur.

Üst Alt