Yardım K20 Pro Telefonum Öldü Mü?

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
K20 Pro 10.3.16
Telefon Modeli
K20 Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Uzatmadan anlatayım.

Telefona Miflash üzerinden ya da twrp üzerinden rom atıyorum açıldığında donuyor, kamera sorunlu, menü geçişlerinde kilitleniyor, telefonu kullanma şansınız asla yok (persist flaşla diyebilirsiniz ama işe yaramıyor) üzerine eu rom kuruyorum temiz ya da kirli şekilde olmuyor no os installed uyarısı veriyor rom kursamda. Dünden beri 20 30 kez flaş yaptım olmuyor olmuyor hep donuyor. Twrp böyle hatalar veriyor arada ama onun çözümü mount kısmında data ya da persisti işaretlemek. Neredeyse 10 yıldır android kullanırım telefonlarıma her türlü işlem yaptım ama bu sorunu anlayamadım. Dünden beri başım ağrıdı uğraşmaktan. Twrp üzerinden wipe vs gibi örneklerde verebilirsiniz ama yok hiçbiri işe yaramıyor. Pitchblack ya da orange fox yükledim onlarda da aynı.

Ekli dosyalar

• IMG_20190828_005052.jpg
    IMG_20190828_005052.jpg
    3,6 MB · Görüntüleme: 46
  • IMG_20190827_183729.jpg
    IMG_20190827_183729.jpg
    3,5 MB · Görüntüleme: 48

metinkarakus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Metin
Cihazım
Mi 9 SE
Meslek
PC Programmer
Konular
5
custom kurmadım çünkü onlarda error 7 hatası verdi, çözümü biliyorum ama değmezdi uğraşmaya, çünkü onlarda kurulmayacaktı ne de olsa.
Hocam şuan pek aklıma bişey gelmiyor, gelirse direk yazarım. TWRP değiştirdinizmi hocam?

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
Hocam cihaz hafızasını komple yeniden biçimlendirip twrp kurmadan önce yedek aldıysanız onu geri yüklemeyi deneyebilir misiniz? Yanlız hocam cihaz hafızasını biçimlendirirken dikkatli olun, yeniden bölüm oluşturamaya bilirsiniz. Özellikle efs yedeğine dikkat edin hocam, ne kadar tecrübeli olsakta bir anlık dalgınlık çok şey götürebilir.

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Hocam cihaz hafızasını komple yeniden biçimlendirip twrp kurmadan önce yedek aldıysanız onu geri yüklemeyi deneyebilir misiniz? Yanlız hocam cihaz hafızasını biçimlendirirken dikkatli olun, yeniden bölüm oluşturamaya bilirsiniz. Özellikle efs yedeğine dikkat edin hocam, ne kadar tecrübeli olsakta bir anlık dalgınlık çok şey götürebilir.

çok haklısınız, ama ne yüklerseniz yükleyin asla stabillik yok, yedek almadım kuramıyorum, hafıza konusunda da bazen sıfır gözükse de twrp üzerinden birkaç hamle ile depolama alanı gözüküyor, yarın Xiaomi Teknik servisini aramayı düşünüyorum. Benim yapabileceğim bir şey olmaktan çıkmış bu belli ki :D şüphe ettim anakartta sorun var, üstteki arkadaşın dediği mantıklı geldi. Anakart sorunu olma ihtimali yüksek, asla yazılımsal soruna benzemiyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam şuan pek aklıma bişey gelmiyor, gelirse direk yazarım. TWRP değiştirdinizmi hocam?

evet kardeşim 3 farklı twrp yükledim ama orada da sonuç yok maalesef :D servisin yolu gözüktü param da yok tüh :D

Oyla:

Save_Mi

Snowflake
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Platina/Courbet
Konular
207
çok haklısınız, ama ne yüklerseniz yükleyin asla stabillik yok, yedek almadım kuramıyorum, hafıza konusunda da bazen sıfır gözükse de twrp üzerinden birkaç hamle ile depolama alanı gözüküyor, yarın Xiaomi Teknik servisini aramayı düşünüyorum. Benim yapabileceğim bir şey olmaktan çıkmış bu belli ki :D şüphe ettim anakartta sorun var, üstteki arkadaşın dediği mantıklı geldi. Anakart sorunu olma ihtimali yüksek, asla yazılımsal soruna benzemiyor.

evet kardeşim 3 farklı twrp yükledim ama orada da sonuç yok maalesef :D servisin yolu gözüktü param da yok tüh :D
Hocam bana da anakart arızası gibi geldi ama moral bozmamak adına belki kurtarabiliriz diye dillendirmek istemedim. Geçmiş olsun hocam, inşallah çok masraf çıkarmaz.

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
Zenex size belki yardımcı olabilir, bildirimi gördüğünde yazacaktır.

Zenex hocamla konuştum kardeşim cihazı yollayın demişti ama yazılımsal olma ihtimalini değerlendirerek bugün içinde neredeyse 12 saat bu işle uğraştım, sonuç alamadım. Ama şimdi de anakartında sorun ihtimali güçlendi. Sadece servis mi bakar o işe yoksa buradaki arkadaşlarda bakıyor mu bilmiyorum.

Hocam bana da anakart arızası gibi geldi ama moral bozmamak adına belki kurtarabiliriz diye dillendirmek istemedim. Geçmiş olsun hocam, inşallah çok masraf çıkarmaz.

Sağlık olsun kardeşim cana geleceğine mala gelsin, yeni cihaz alacak durumum yok şu an 5-6 ay sonrasında ise kralını alırım inş :D

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
Twrp'nin hiç bir xiaomi cihaza doğru düzgün yazılım yaptığını görmedim , sadece çok eski cihazlarda stabil. Umuyorum ki sorununuz anakart kaynaklı değil , twrp kaynaklıdır ve geliştikçe çözülür

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
cihaza bugün persist yükledim, kısa bir süre sorunsuzdu ama takılma ve donmalar yine mevcut yazılımla (persist flaşlama ile) sorun azalıyor ama bitmiyor. anlamadığım bu sorun kalıcı hale mi geldi, miflash sonrası eu rom yükledim, persiste ihtiyaç duymadan kamera falan iyiydi ama onda da donmalar ve takılmalar oldu. anakart hücrelerinde sorun olabilir diyeceğim ama inanılmaz bir belirsizlik var. sorun yazılımsal mı donanımsal mı fikir yürütemiyorum.

Oyla:

Sekko

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
Poco X3 NFC
Konular
129
cihaza bugün persist yükledim, kısa bir süre sorunsuzdu ama takılma ve donmalar yine mevcut yazılımla (persist flaşlama ile) sorun azalıyor ama bitmiyor. anlamadığım bu sorun kalıcı hale mi geldi, miflash sonrası eu rom yükledim, persiste ihtiyaç duymadan kamera falan iyiydi ama onda da donmalar ve takılmalar oldu. anakart hücrelerinde sorun olabilir diyeceğim ama inanılmaz bir belirsizlik var. sorun yazılımsal mı donanımsal mı fikir yürütemiyorum.
Paylaştığıniz ikinci ekran görüntüsü bir yerde daha gördüm , yazılımsal bir sorun olduğunu ve sorumlusunun da redmi ekibi olduğundan bahsetmislerdi . Umarım öyledir hocam

Oyla:

arruna

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cem
Cihazım
F6 Pro
Meslek
Kamu
Konular
11
o zaman cihazı xiaomi teknik servisine yollayayım, google'da yorumları iyi servis var. hayırlısı artık hocam. sorun düzelmezse de sallanan buzdolabımın altına koyarım artık :D

Oyla:
Üst Alt