Haber İşte Türkiye’de En Çok Satan Telefon Markaları!

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Dijital ürünler üzerine çalışma yapan araştırma şirketi StatsCounter, Türkiye için Nisan ayı akıllı telefon pazar paylarını duyurdu. Listenin ilk sıralarında yer alan markalar çoğu akıllı telefon kullanıcısını şaşırtmazken, bazı sürpriz sonuçlar ise dikkat çekiyor! Bakalım Samsung, Huawei, Xiaomi ve Apple gibi markaların hangisi ülkemizde en çok kullanıcıya ulaşmayı başarmış?

Türkiye’deki akıllı telefon markaları arasında Samsung, pazar payı bakımından Nisan ayını lider kapattı. %47.32 oranında ciddi bir oranı elinde bulunduran Güney Kore merkezli marka, Türkiye’deki her iki telefondan birisini satma başarısını göstermiş. Listenin ikinci sırasında %16.58’lik pazar payı ile Apple bulunuyor. Özellikle Android telefonların yüksek fiyatları karşısında satışlarını yükselten markanın, iPhone SE 2020 modeliyle bu başarısını pekiştirmesi bekleniyor.

Listenin üçüncü sırasında ise Amerika tarafından kara listeye alınan Huawei yer alıyor. Huawei Mate 30 Pro ve P40 serisi gibi yeni modellerinde Google uygulamaları bulunmayan marka, %13.9’luk pazar payını korumayı başarmış. Bu da ambargo konusunun Türk tüketicilere etki etmediğini gösteriyor. Ülkemizdeki nispeten yeni markalardan Xiaomi ise %6.39’luk pazar payı ile Türkiye’de en çok kullanılan 4. akıllı telefon markası olmuş. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre payını yaklaşık %450 artıran Xiaomi, fiyat/performans modelleriyle önemli bir yükseliş kaydetmeyi başarıyor.

Yerli markalarımızdan General Mobile’ın ise geçtiğimiz yıla göre düşüş yaşadığı görülüyor. Nisan 2019’da %4.88 pazar payına sahip olan marka, geride bıraktığımız ay kullanıcıların %3.73’ünün cebinde yer almış. Bu da kendi tüketici grubu içerisinde %25 düşüş yaşadığını gösteriyor. LG, Vestel ve Casper ise pazar payı %1’in üstünde bulunan akıllı telefon markaları arasında yer alıyor.

Kaynak -

Lonesomecowboy

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cs
Cihazım
iphone 12
Konular
2
Apple marka değeri , uzun süre güncellenmesi, arayüzünün ve marketinin kaliteli olması, aksesuarlarının çok bol ve kolayca bulunabilmesi gibi etmenlerle çok satmış. Tabi 2. Elde değerini uzun süre koruması da bunda önemli bir rol oynamıştır.
Samsung ise yine marka bilinirliği ve her bütçeye uygun cihaz sunmasıyla şaşırtmıyor. Özellikle a71, m30, note 10 lite gibi f/p oranı yüksek cihazları ile öne çıktı.
Huawei tarafında ise p40 lite 2700 liralardan satışa çıktı. Bu fiyata sunduğu özellikler gayet güzel. Google hizmetleri olmasa bile huawei market üzerinden apk pure gibi programlarla hemen her türlü uygulamanın apksına ulaşmak mümkün. Üstelik apk olarak yüklenen uygulamalar otomatik olarak da güncelleme alabiliyor. Marketi de her geçen gün gelişiyor. Teknik servis ve müşteri hizmetleri noktasında da iyi iş çıkartıyor huawei. Arayüzü gayet kullanışlı ve hafif. Başka arayüz yüklemek gerekmiyor. Uzun sayılabilecek bir güncelleme takvimine de sahip bir marka.
Xiaomi ise özellikle redmi note serisi ile sükse yaptı gibi görünüyor. Ancak biraz daha zamana ihtiyacı var ülkemizde. Telefonları yeni yeni bilinmeye ve tercih edilmeye başlandı. Hatta ileriye dönük olarak, huawei nin başına gelen bizim de başımıza gelir ön görüsü ile işletim sistemi yatırımlarına başladığına dair sızıntılar ortaya çıkmaya başladı bile. Bu ay tanıttığı cihazlar ile çok konuşuluyor. Hele poconun yeni serisi ile amiral gemisi katili nasıl olurmuş, herkese gösterdi.
Xiaomi ülkemizde özellikle teknik servis konusuna eğilmeli. Distribütör garantisi ile ithalatçı garantili arasında bulunan fiyat farkını eritmeli. Karını az tutmalı. Bunu yapmaya başladı bile. Zira, distribütörler çoğalmaya başladı. Eskiden sadece evofone vardı, artık cepport da geldi. Umarım başkaları da olur ki rekabet artar. Rejabetin aetması demek, tüketicilerin ucuza kaliteli ürğnlere erişebilmesi demektir.
Ben xiaomi nin uzum vadede samsungla yarışabileceğine inanıyorum. Dediğim gibi ğretim kalitesi ve fiyatı gayet uygun. Biraz daha uygun olursa pazar payını çok daha hızlı arttırır.

Burakalpsen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
11
Samsungun hala sadece bir zamanlar Nokiada olduğu gibi alışkanlık seviyesinde olduğuna inanıyorum. Bir başka sebep ise yılda 20-25 cihaz çıkarmaları. Toplamdan ziyade tek telefon bazındaki satış sayılarında durumun farklı olduğunu sanıyorum. Apple desen artık fiyatını hak etmemeye başlasa da, hala parası olmamasına rağmen kredi çekip Apple alan çok insan var. Gönderdiğiniz kaynaktaki gibi tüm satış kanallarını toplayarak kıyaslamam mümkün değil. Fakat dediğim gibi tek cihaz konusunda bakarsak, yıllık azımsanmayacak bir satış rakamı olan Hepsiburada'dan aldığım bu tablo da gerçekçi olabilir.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Defineadresi

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Defineci
Cihazım
Redmi not 5
Meslek
DEFİNECİ_ARKEOLOG
Konular
9
APPLE nasıl ikinci sıradaymış ya,adamlar resmn ağlıyordu satışları durdu baı yerleri kapattılar virüs yüzünden....sanmıyorum bende ikinciliği xiaomi dedir..cunku çok buyuk bsatış rekorları kırdı bu virüs te

Üst Alt