Yardım İşlemci sıcaklıgi

xApo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Poco X3 pro
Konular
1
Arkadaşlar merhaba benim bir sorum olacaktı şimdi olduğum yer 27 derece sıcaklığı telefonun işlemcisi fln 27 olarak mı başlıo mesela power monitör 10 dk lik oyun sonrası 45-46 fln oluo yani 27 derece olan işlemci üzerine 19 derece mi artıyor yanlış anlatmış olabilirim şimdiden özür dilerim

kafeinsiz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
E
Cihazım
Poco X7 Pro
Konular
12
Oynadığınız oyuna göre değişiyor bu durum.
CODM, PUBGM gibi oyunlar özellikle işlemciyi çok ciddi ısıtıyor.

Genellikle Xiaomi telefonlar 46 derece sonrası kendini korumaya başlar.

Yeni nesil işlemcilerde bu durum bir tık daha az örneğin kullandığım K60 pro'da 1 saat bile oyun oynasam 45 dereceyi geçemiyorum. Adana gibi sıcak bir şehirde üstelik.

Eski cihazım Mi 10T ile 10 dakikada cihaz 46 bandına fırlıyordu termal modül kullanmak zorunda kalıyordum.

FPS temelli oyunlar işlemciye ciddi bir şekilde yükleniyor maalesef.
Yeni nesil işlemcilerde bu durum biraz daha iyi şu an. Bütçeniz elverişliyse 8 gen 2 işlemcili bir cihaza yönelmenizi tavsiye ederim şu ara oyun için. En ucuz 15-17 bin civarına geliyor o da yurtdışı olarak. Yurtiçi ise 40-50 bin TL civarında.

veya oynadığınız oyunda kare hızından tasarruf edebilirsiniz. 60 fpse düşmek ısınmayı azaltır.

xApo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Poco X3 pro
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oynadığınız oyuna göre değişiyor bu durum.
CODM, PUBGM gibi oyunlar özellikle işlemciyi çok ciddi ısıtıyor.

Genellikle Xiaomi telefonlar 46 derece sonrası kendini korumaya başlar.

Yeni nesil işlemcilerde bu durum bir tık daha az örneğin kullandığım K60 pro'da 1 saat bile oyun oynasam 45 dereceyi geçemiyorum. Adana gibi sıcak bir şehirde üstelik.

Eski cihazım Mi 10T ile 10 dakikada cihaz 46 bandına fırlıyordu termal modül kullanmak zorunda kalıyordum.

FPS temelli oyunlar işlemciye ciddi bir şekilde yükleniyor maalesef.
Yeni nesil işlemcilerde bu durum biraz daha iyi şu an. Bütçeniz elverişliyse 8 gen 2 işlemcili bir cihaza yönelmenizi tavsiye ederim şu ara oyun için. En ucuz 15-17 bin civarına geliyor o da yurtdışı olarak. Yurtiçi ise 40-50 bin TL civarında.

veya oynadığınız oyunda kare hızından tasarruf edebilirsiniz. 60 fpse düşmek ısınmayı azaltır.
Benim cihazım poco X3 pro ve yaklaşık Mayıs ayı ama mayısın kaçı bilmiyorum o zaman anakart yaktı ve o ara hiç ısı yoktu nerdeyse ısınmıyordu bile yetkili servise verdim anakart değiştirdiler ondan sonra yaklaşık 1 ay sonra 22 Haziran fln işlemci aşırı ısınma oldu msl cpu Z uygulamasinda işlemci 70 olarak gösterdi ve bu durum çok değişik temmuz 17 Sinde fln ısınma sorunu olarak yetkili servise gönderdim bir sorun yok diyerek geri göndermişler bide yazılım atmışlar ondan sonra gene ısınmaya devam ediyordu benim düşüncem işlemci üzeri anakart macunu silmiş olabilirlermi tekrar göndericem yetkili servise

Ü

Üye silindi 349827

Guest
Telefonunda belki virüs olabilir ile tarat olmadı yetkili servis

xApo

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Alperen
Cihazım
Poco X3 pro