Rehber Isınma,donma,pil Sorunu Olanlar Buraya

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Benimki yetiyor hocam. Telefonu yoğun kullanan biri olarak, 12 saat ekran süresi 23 saat şarj süresi alıyorum.
3400mah batarya için yeter de artar bana.
12 saat ekran süresinin formülünü bizimle de paylaşın hocam merak ettim?

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Hocam elinize sağlık, maddeler arası boşluk bırakırsanız okumayı kolaylaştırır herkes için.
Az sonra duzenleyecegim hocam çok uykum vardı:)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Valla hocam telefon bu. Bu kadar kafa yoramam bir telefon için. Şarjı biterse bitsin.

Her elektronik alette böyle onlarca kaideye uymaya çalışsak kafayı yeriz.

Onlar bana hizmet edecek, ben onlara değil.
Hocam zaten bende bunların hepsini uygulamıyorum. Ama gidipte yok şarjım hızlı gidiyor yok ısınıyor demiyorum:) Sonuçta nasıl kullandığım belli :)Siz mesela biterse bitsin diyorsunuz ama bazıları hor kullanıyor sonra batarya gitti hızlı bitti ısındı diye suçlayacak yer arıyor:D

Son düzenleme:

MehmetNY

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
5
12 saat ekran süresinin formülünü bizimle de paylaşın hocam merak ettim?
Hocam, ben her telefonu güncellediğimde temiz kurulum yaparım. Daha sonra ayarlardan arkaplanda çalışmak isteyen gereksiz uygulamaları, kendi kendine çalışan uygulamaları, kullanıcı verilerinin paylaşımı vs gibi ayarları kapatırım.

Xiaomi.eu rom kurulu.
Telefon mi8, Kernel olarak Nogravity Kernel yüklü.
Kendi uygulaması var zaten. Ordan birkaç ayar yaptım.
Ex kernel manager üzerinden entropy, fsync vs. gibi bazı işlemci kullanan ayarları kıstığım gibi ekstra ayarlamalar da yaptım.

Daha birkaç ekleme falan var işte. Bunların hepsini telefonu formatladığım gün yapıyorum ve bırakıyorum daha da uğraşmıyorum.

2011'den beri android işletim sistemli telefonlar kullanıyorum. Artık hangi ayarın gereksiz hangisinin işe yaradığını anlıyorum artık.

Mükemmel ayarlar diye bir şey yoktur bu arada. Her kullanıcı kendine has kullanım profiline sahip olduğu için bir standart belirlemek ve bunun başarılı olmasını beklemek zor. Herkes kendine has ayarlamaları zamanla öğrenmeli.

Ek olarak: Magisk'te olabildiğince az modül kullanın. Pil, işlemci kullanımına ve açılış hızına etkisi var.

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Hocam, ben her telefonu güncellediğimde temiz kurulum yaparım. Daha sonra ayarlardan arkaplanda çalışmak isteyen gereksiz uygulamaları, kendi kendine çalışan uygulamaları, kullanıcı verilerinin paylaşımı vs gibi ayarları kapatırım.

Xiaomi.eu rom kurulu.
Telefon mi8, Kernel olarak Nogravity Kernel yüklü.
Kendi uygulaması var zaten. Ordan birkaç ayar yaptım.
Ex kernel manager üzerinden entropy, fsync vs. gibi bazı işlemci kullanan ayarları kıstığım gibi ekstra ayarlamalar da yaptım.

Daha birkaç ekleme falan var işte. Bunların hepsini telefonu formatladığım gün yapıyorum ve bırakıyorum daha da uğraşmıyorum.

2011'den beri android işletim sistemli telefonlar kullanıyorum. Artık hangi ayarın gereksiz hangisinin işe yaradığını anlıyorum artık.

Mükemmel ayarlar diye bir şey yoktur bu arada. Her kullanıcı kendine has kullanım profiline sahip olduğu için bir standart belirlemek ve bunun başarılı olmasını beklemek zor. Herkes kendine has ayarlamaları zamanla öğrenmeli.

Ek olarak: Magisk'te olabildiğince az modül kullanın. Pil, işlemci kullanımına ve açılış hızına etkisi var.
Teşekkürler hocam, eline sağlık. Bence konu açmalı ve detaylandırmalısın. Bir çok kişinin işine yarayacaktır.

MehmetNY

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi mi 8
Konular
5
Teşekkürler hocam, eline sağlık. Bence konu açmalı ve detaylandırmalısın. Bir çok kişinin işine yarayacaktır.
Zaten Kernel ince ayarları gibi bir konu açmak aklımda vardı. Konu çok uzun ve hazırlık aşaması yorucu olacağı için biraz gözümü korkutuyor o kadar.

Xiaomi rom çeşitleri fazla olduğu için romlara özel ayarları öneremem galiba.

Ama konuyu açtığımda size haber veririm.

asocial

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
asocial
Cihazım
xiaomi
Konular
47
Zaten Kernel ince ayarları gibi bir konu açmak aklımda vardı. Konu çok uzun ve hazırlık aşaması yorucu olacağı için biraz gözümü korkutuyor o kadar.

Xiaomi rom çeşitleri fazla olduğu için romlara özel ayarları öneremem galiba.

Ama konuyu açtığımda size haber veririm.
Teşekkürler

equuleus

Sun Wukong.
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre Can
Cihazım
Mi 10T
Meslek
Yazılım Mühendisi
Konular
75
İyi güzel de hocam cihaza o kadar para verip pili %50 kullanmak pek mantıklı olmuyor.şimdi dediğiniz verilere göre telefonun ömrü 7 saat yerine 3.5 saat olacak.bu sürede 1 kere şarj edeceğimize telefonu 2 kere şarj etmiş olacağız ve yine aynı aşınmaya gelecek.kısaca bu telefon,batarya işlerini çok kafaya takarsanız balataları sıyırırsınız.

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
İyi güzel de hocam cihaza o kadar para verip pili %50 kullanmak pek mantıklı olmuyor.şimdi dediğiniz verilere göre telefonun ömrü 7 saat yerine 3.5 saat olacak.bu sürede 1 kere şarj edeceğimize telefonu 2 kere şarj etmiş olacağız ve yine aynı aşınmaya gelecek.kısaca bu telefon,batarya işlerini çok kafaya takarsanız balataları sıyırırsınız.
Hayır hocam çoklu kısa sarjlarda daha az ömrü azalıyor. 2 kere%50 şarj etmek 1 kere %100 şarj etmekten daha az pili aşındırır. Ama diğer dediğinizde haklısınız. Ben telefonu gece de şarjda bırakıyorum mesela sürekli tak çıkar da yaparım.Ve pilin performansı çok düştü ha umrumda mı değil :D Eninde sonunda ömrü bitecek. Ya bizim kullanisimiz yüzünden ya da planlı eskitme yüzünden. Kullanmadan ömrü biteceğine doyasıya kullanırım telefonu:)Bu konu bunları aşırı kafaya takanlar içindi zaten:)

Devransahinx

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Devransahinx
Cihazım
Redmi note 7
Konular
80
Ellerinize sağlık hocam