Sohbet İşçi, işinin dışında çalıştırılmaya zorlanıyor?

Dobroutro

Premium Üye
Premium Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Dobroutro
Cihazım
Xiaomi
Meslek
Akademisyen
Konular
27
İşçi, işinin dışında çalıştırılması için zorlanıyor. Bu durumda nereye şikayet için başvurmalı, bir başkası işçi için şikayet başvurusu/inceleme başvurusu yapabilir mi?

İşveren tavır yapmakta ayrıca tehdit de etmektedir (ihtarname vs).
İşveren tarafından işçiye mobbing de uygulanmaktadır.
Bulunduğunuz İl'in calışma müdürlüğüne dilekçe ile müracaat edin mutlaka o iş yerine Çalışma İş müfettiş ini yollayıp gereken yapılacaktır Elinizde belge ve bu konu ile ilgili tanık veya tanıklar olursa sorun daha kolay sonuçlanacaktır Geçmiş olsun kolay gelsin

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Konuyu acan arkadaşım bu yazilanlar yapılması gerekenler. İşin bir de halihazirda realitesi var. Bu denilenler hep dogru ama iş gercek hayata gelince cok zorlu bir süreç ve %99 isveren bu süreci kazanir. İsci icin en iyi sey genelde tazminat alip cikarilmasi olur. O da kurumsal bir sirket ise. Özelde vermez hatta seni işte uygunsuz hareketten cikarip issizlik maaşı almani bile engelleyebilir. Mahkemeler vs 5-6 ay uğraştirabilir. Bunlari da aklinda bulundur.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Buna maruz kalan kisi önce tüketici mahkemelerine. Sonra hangi işte calisiyorsa oranin dernegi ya da vakfina.Or:Türkiş sendikasi gibii.Sonra bir de CİMER'e yazarsaniz. Sureci takip edersiniz. Benim yasadiklarim uzerine yapabildiklerim bunlar.
Tüketici hakları :)))
İş kanununu inceleyin.

ynsyns

Mi9 SE (grus)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus
Cihazım
Mi9 SE
Konular
98
İsin ne ne iş yaptırıyorlar?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Konuyu acan arkadaşım bu yazilanlar yapılması gerekenler. İşin bir de halihazirda realitesi var. Bu denilenler hep dogru ama iş gercek hayata gelince cok zorlu bir süreç ve %99 isveren bu süreci kazanir. İsci icin en iyi sey genelde tazminat alip cikarilmasi olur. O da kurumsal bir sirket ise. Özelde vermez hatta seni işte uygunsuz hareketten cikarip issizlik maaşı almani bile engelleyebilir. Mahkemeler vs 5-6 ay uğraştirabilir. Bunlari da aklinda bulundur.
Hayır kurumsal bir şirket değil.
İsin ne ne iş yaptırıyorlar?
Bina görevlisi.

Mertuska

Elit Üye
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
İphone Xs
Meslek
Malzeme Mühendisi
Konular
60
Kurumsal bir şirket değilse teoride olan şeyleri pratikte gerçekleştirmek pek kolay olmaz ve sürecin sizi yorması da muhtemel. Gemileri yakacak pozisyona gelmediğiniz sürece böyle bir şeyi düşünmemeye çalışın bence. Olur da dayanılmaz hale gelir o zaman zaten söylenenleri yavaş yavaş işleme alırsınız.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Kurumsal bir şirket değilse teoride olan şeyleri pratikte gerçekleştirmek pek kolay olmaz ve sürecin sizi yorması da muhtemel. Gemileri yakacak pozisyona gelmediğiniz sürece böyle bir şeyi düşünmemeye çalışın bence. Olur da dayanılmaz hale gelir o zaman zaten söylenenleri yavaş yavaş işleme alırsınız.
Öyle gözüküyor hocam.

Üst Alt