Sohbet İşçi, işinin dışında çalıştırılmaya zorlanıyor?

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
İşçi, işinin dışında çalıştırılması için zorlanıyor. Bu durumda nereye şikayet için başvurmalı, bir başkası işçi için şikayet başvurusu/inceleme başvurusu yapabilir mi?

İşveren tavır yapmakta ayrıca tehdit de etmektedir (ihtarname vs).
İşveren tarafından işçiye mobbing de uygulanmaktadır.

Son düzenleme:

sese61

Security
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selçuk
Cihazım
Mi 9
Meslek
Güvenlik
Konular
18
Buna maruz kalan kisi önce tüketici mahkemelerine. Sonra hangi işte calisiyorsa oranin dernegi ya da vakfina.Or:Türkiş sendikasi gibii.Sonra bir de CİMER'e yazarsaniz. Sureci takip edersiniz. Benim yasadiklarim uzerine yapabildiklerim bunlar.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Buna maruz kalan kisi önce tüketici mahkemelerine. Sonra hangi işte calisiyorsa oranin dernegi ya da vakfina.Or:Türkiş sendikasi gibii.Sonra bir de CİMER'e yazarsaniz. Sureci takip edersiniz. Benim yasadiklarim uzerine yapabildiklerim bunlar.
Teşekkür ederim değerli yorumunuz için hocam.

KyhnVrgli41

****GALATASARAY****
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayhan
Cihazım
REDMİ K40 GMİNG
Meslek
GKK Sorumlusu
Konular
34
Bir görev tanımının var ise siz sadece görev tanımının da yazan görevleri yerine getirebilirsiniz. Orada yazmayan görevler için isteğiniz arzunuz olmadan çalıştıramaz yaptıramaz. Sen o görevi isteyerek yapıyor isen birşey değişmez..

Redmi Note 7 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

alasulumurat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat
Cihazım
Mi Note 10
Konular
13
Tüketici hakları değil telefona mobing uygulanmıyor :)
Mobbing’e maruz kalanlar ÇSGB, TBMM, Anayasa Mahkemesi, BİMER, Alo 170, Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu ve İl, İlçe İnsan Hakları Kurulları’na başvuru yapabilirler. Yapılan şikayet sonucu mobbing yapıldığını kanıtlamak için kamera kayıtları, e- mailler, kullanılan ilaç faturaları, verilen işlerle ilgili belge ve örnekler alınarak delil olarak sunulabilir. Çünkü yargıya intikal eden davalarda delil etkin bir yargılama için önemlidir. Kamu ve özel sektör ayırt etmeksizin tüm çalışanlar şikayet ve bilgi almak için 7 gün 24 saat ALO 170 Hattına başvurabilirler.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Bir görev tanımının var ise siz sadece görev tanımının da yazan görevleri yerine getirebilirsiniz. Orada yazmayan görevler için isteğiniz arzunuz olmadan çalıştıramaz yaptıramaz. Sen o görevi isteyerek yapıyor isen birşey değişmez..

İşçiden red cevabını duyduğunda işveren sözlü olarak tehdit etmektedir.

Tüketici hakları değil telefona mobing uygulanmıyor :)
Mobbing’e maruz kalanlar ÇSGB, TBMM, Anayasa Mahkemesi, BİMER, Alo 170, Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Kamu Denetçiliği Kurumu, Türkiye İnsan Hakları Kurumu ve İl, İlçe İnsan Hakları Kurulları’na başvuru yapabilirler. Yapılan şikayet sonucu mobbing yapıldığını kanıtlamak için kamera kayıtları, e- mailler, kullanılan ilaç faturaları, verilen işlerle ilgili belge ve örnekler alınarak delil olarak sunulabilir. Çünkü yargıya intikal eden davalarda delil etkin bir yargılama için önemlidir. Kamu ve özel sektör ayırt etmeksizin tüm çalışanlar şikayet ve bilgi almak için 7 gün 24 saat ALO 170 Hattına başvurabilirler.
Her ikinize de teşekkür ederim.

KyhnVrgli41

****GALATASARAY****
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kayhan
Cihazım
REDMİ K40 GMİNG
Meslek
GKK Sorumlusu
Konular
34
İşçiden red cevabını duyduğunda işveren sözlü olarak tehdit etmektedir.

Her ikinize de teşekkür ederim.
Tehdit suç unsurudur. Ama işveren seni tazminat ile işten çıkarabilir. Başka bir iş sen istemediğin sürece yaptırılamaz. Senin bir görev tanımın var sen ondan sorumlusun.

Umarım tez zamanda rahata kavuşursun.

Ironsides

Süper Üye
Yönetici
Moderatör
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Not Found
Cihazım
Poco X6Pro
Meslek
Mod
Konular
320
İşçi, işinin dışında çalıştırılması için zorlanıyor. Bu durumda nereye şikayet için başvurmalı, bir başkası işçi için şikayet başvurusu/inceleme başvurusu yapabilir mi?

İşveren tavır yapmakta ayrıca tehdit de etmektedir (ihtarname vs).
İşveren tarafından işçiye mobbing de uygulanmaktadır.

Alo 170 arayın hocam. İsmim gizli kalmak şartıyla diye belirgin, sikayetinizi yapın. Mutlaka incelemeye geliyorlar. Ek olarak Boyle bir durumda işinizi hakli sebepten fesih edebilir tazminatinizi talep edebilirsiniz. Eğer aklınızdan gecen iş yerinden bu nedenlerle ayrılmak ama tazminatimi alamam diye korkuyorsaniz, bir notere gidip bu anlattıklarınizi noter üzerinden is yerine ihtar ederek hakli sebepten sözleşmemi fesih ediyorum diceksiniz. Sonra bir örneğini iş kura teslim edin. Devlet kamu adına sizin hakkınızı koruyacaktır. Önce şirkete iskur üzerinden ihtar çekerler, bu solediklerinizi çürütmek için, cevap veremezler ise yuksek cezalar var. Daha sonra olay iş mahkemesine gider. Önce arabulucu bakar cozemezse davaya dönüşür. Boyle durumda isci hakkini hep alır.

Tortue

Software Developer.
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ayhan
Cihazım
Xiaomi 11 5G
Meslek
Full Stack Dev.
Konular
134
Alo 170 arayın hocam. İsmim gizli kalmak şartıyla diye belirgin, sikayetinizi yapın. Mutlaka incelemeye geliyorlar. Ek olarak Boyle bir durumda işinizi hakli sebepten fesih edebilir tazminatinizi talep edebilirsiniz. Eğer aklınızdan gecen iş yerinden bu nedenlerle ayrılmak ama tazminatimi alamam diye korkuyorsaniz, bir notere gidip bu anlattıklarınizi noter üzerinden is yerine ihtar ederek hakli sebepten sözleşmemi fesih ediyorum diceksiniz. Sonra bir örneğini iş kura teslim edin. Devlet kamu adına sizin hakkınızı koruyacaktır. Önce şirkete iskur üzerinden ihtar çekerler, bu solediklerinizi çürütmek için, cevap veremezler ise yuksek cezalar var. Daha sonra olay iş mahkemesine gider. Önce arabulucu bakar cozemezse davaya dönüşür. Boyle durumda isci hakkini hep alır.
Teşekkür ederim hocam.
Tehdit suç unsurudur. Ama işveren seni tazminat ile işten çıkarabilir. Başka bir iş sen istemediğin sürece yaptırılamaz. Senin bir görev tanımın var sen ondan sorumlusun.

Umarım tez zamanda rahata kavuşursun.

Tehdit derken: "İhtarname gönderirim, başka iş bakarsın vs." kelimeler kullanıyor. 3 Ay önce de bu şekilde yaklaşım sergiliyordu, düzeldi derken tekrardan başladı. İşverenin yaşı 70 (Yetmiş) adam bunadığı için bir gün iyiyse diğer gün kabirden çıkmış şeytan'a dönüşüyor gerçekten şiddet uygulamakmak için kendimi zor tutuyorum.

Nurullah6547

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
NURULLAH
Cihazım
Redmi k20 pro
Konular
6
Malesef bu yargı ile yola çıkarsan hem işinden olursun hemde birkaç yıl davayı beklersin ve malesef parası olan da davayı kazanma ihtimali daha çok

Üst Alt