Soru iPhone'lar Bataryada Neden Yetersiz?

_ahmet_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 9s
Konular
10
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MİUİ 12.0.4
Telefon Modeli
Redmi Note 9S
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar bugün başka bir soru için size danışmak istedim, belki burası sadece xiaomi cihazlar ile ilgili konuşmak için oluşturulan bir yer ama buradaki çoğu kişinin sadece xiaomi değil diğer markaların telefonları ile ilgili de bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum o yüzden apple ile ilgili bir konuya değinmek istedim. Apple telefonlarında neden günümüz şartlarında çok yetersiz bataryalar kullanıyor, acaba pil optimizasyonu konusunda kendine çok mu güveniyor yoksa başka konularda kendini geliştirip batarya konusuna vakit ayırmıyor mu?

mfk925

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
22
Merhabalar bugün başka bir soru için size danışmak istedim, belki burası sadece xiaomi cihazlar ile ilgili konuşmak için oluşturulan bir yer ama buradaki çoğu kişinin sadece xiaomi değil diğer markaların telefonları ile ilgili de bilgi sahibi olduğunu düşünüyorum o yüzden apple ile ilgili bir konuya değinmek istedim. Apple telefonlarında neden günümüz şartlarında çok yetersiz bataryalar kullanıyor, acaba pil optimizasyonu konusunda kendine çok mu güveniyor yoksa başka konularda kendini geliştirip batarya konusuna vakit ayırmıyor mu?
ben tamamen pazarlama taktiği olarak görüyorum iPhone telefonlar zaten batarya problemi dışında çok uzun ömürlü telefonlar öyle ki şuan bile günümüzde 6s cihaz kullanıp memnun olan çok insan var
bataryasıda son derece iyi olsa yeni cihazlar tercih edilmezdi bana göre ..

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

_ahmet_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 9s
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ben tamamen pazarlama taktiği olarak görüyorum iPhone telefonlar zaten batarya problemi dışında çok uzun ömürlü telefonlar öyle ki şuan bile günümüzde 6s cihaz kullanıp memnun olan çok insan var
bataryasıda son derece iyi olsa yeni cihazlar tercih edilmezdi bana göre ..

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet, haklısınız

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
149
Hocam Her Bir Soru İçin Ayrı Bir Konu Açmanıza Gerek Yok Size Tavsiyem Bir Soru Cevap Sohbeti Oluşturmanız. İyi Günler Dilerim.

Oyla:

_ahmet_

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
redmi note 9s
Konular
10
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam Her Bir Soru İçin Ayrı Bir Konu Açmanıza Gerek Yok Size Tavsiyem Bir Soru Cevap Sohbeti Oluşturmanız. İyi Günler Dilerim.
Teşekkür ederim ama foruma yeni katıldım , sadece konu açmayı biliyorum :D Bahsettiğiniz konu hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim

Oyla:

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
iPhonelar artık pilde kötü değiller. X serisi ve sonrasında pil düzeldi. X ve XS modelleri tam iyi olmasa da 11 ve 12'lerin oled ekranlı modelleri pil optimizasyonu ve pil ömründe birçok amiral gemisi Android cihazdan daha iyi. Pil testlerinde 1. veya 2. oluyor genelde.

Eski modeller de o kadar kötü değil. Kendi yıllarında çıkan amiral gemisi Android cihazlardan çok da kötü değiller.

Oyla:

Eyüp Batuhan

M.K. Atatürk
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüp Batuhan
Cihazım
Mi 10T
Konular
81
Kullandıkları işletim sistemine göre gayet entegre çalışıyorlar ve ekran süreleri de güzel. Direk amiral gemisi olarak çıktıkları için de kasma donma gibi sorunlar neredeyse olmuyor. Kameraya da diyecek laf yok zaten.

Oyla:

Lonesomecowboy

Aktif Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Cs
Cihazım
iphone 12
Konular
2
Bu durum
iostan kaynaklı. Her yeni çıkan iphone, iosun son sürümü için özel optimize edilir. Bu nedenledir ki, ilk bir sene batarya konusunda sorun yaşamazsınız, ancak sonra gelen ios sürümleri cihazı yavaşlatmaya ve performans anlamında düşüşler meydana getirir. Tabi iphoneların pil mah değerleri de muadillerine göre düşük olduğu için pilleri çabuk yıpranır, çünkü çok daha fazla şarj edersiniz. Bu yüzdendir ki apple özellikle iphone 12 serisinde pil tasarrufu konusuna özel olarak çalışmış. Buna örnek olarak, cihazın % 20 ile %80 arası hızlı şarj olduğunu ama %80 ila %100 arasında hayli yavaş şarj olduğunu gösterebiliriz.
bir başka örnek ise yazılımla yapılan pil tasarruf modu. Cihaz %15 e geldiğinde kendini güç tasarruf moduna alır mesela.
apple, pil kapasitelerini mah cinsinden asla vermez, saat cinsinden verir. lansmanlarda farketmişsinizdir, eskiye nazaran 3 saat fazla video izleme, 5 saat fazla müzik dinleme diye lanse eder. Serinin son modelini aldığınızda, siz de bu farkı anlarsınız ta ki yeni ios sürümü gelene kadar. Buna planlı eskitme diyorlar her ne kadar apple ben eskitme yapmıyorum, eski cihazların donanımı yeni ioslara yetecek şekilde optimize ediliyor dese de bu konuda hakkında açılmış çoğu davayı kaybetti.
sonuç olarak iphonelar uzun vadede güncelleme alıyor olsa da gerek işletim sisteminşn güncel cihazlara uyarlanması gerekse modellerinde yüksek mah değeri kullanmıyor oluşu, pilin hızlı erimesine neden oluyor. Android den en büyük farkı, uygulamaların arka planda kendini yenileme durumunun olmaması. Yani android gibi uygulamalar kendini rame kitlemezler appleda.

Siz uygulamayı açtığınızda, ön bellekteki verileri okur ve anında açar. Özellikle kullandığı harddisk piyasanın en hızlısı olur. İşlemci de zaten rakipsiz olduğu için siz uygulama çağırmada yavaşlık yaşamazsınız.

yani sonuç olarak appleda pil kapasitesi ilk 1-2 sene için yeterlidir, yani günü çıkarır. Sonra her gün iki kez şarj etmeye başlarsınız.

Oyla:
Üst Alt