Soru iPhone kayıt süreci

Proloader

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Promechanic
Cihazım
mi 10t
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
iPhone
Telefon Modeli
iPhone 11 pro max
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese hayırlı sabahlar diliyorum yurtdışından getirdiğim iphone 11 pro max cihazım için zamdan önce ödeme yaptım birini adam 15 ila 20 gün sürer diyor sistem öyle mi işliyor yani kayıt yapıldıktan hemen sonra açılmıyor mu ne yapacağım adam dolandırdı mi beni acaba

0erdoan0

ErdoqanKır
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erdoğan kır
Cihazım
GM Discovery
Meslek
Mekatronik Mühendisliği
Konular
49
Arkadaşlar diyelim ki ben dolandırıldım bu konuda ne yapmam lazım
Evet kayıt edenler sadece kendi hatlarını kullanabilir 3 takvim yılı boyunca. Eğer başkasının üzerine kayıt edilirse hattınızı da o adamın üzerine taşımanız gerekir. Bundan başka hiçbir yol ile kayıt mümkün değildir ( geçici kayıt, kayıt uzatma vs. ) bunlar eskiden işe yarıyordu ancak şu an devletin uyguladığı prosedürden başka hiçbir kayıt mümkün olmamaktadır. Büyük ihtimal dolandırıcı birisiyle görüşmüşsünüz. Bu durumda ne yapılabilir tam emin değilim savcılığa gidin diyeceğim ancak bir fiziksel mal almadığınız için bu tür dolandırılma davaları çok uzun sürüyor veya sonuçlanmıyor. Farklı facebook gruplarında ve forumlarda durumunuzu anlatabilir, bir fikir edinebilirsiniz.

Oyla:

Proloader

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Promechanic
Cihazım
mi 10t
Konular
4
Yani şunu mu anladım bu zam gelmeden önce 6091 TL’ya yapılan kayıt aslında sadece kendi hatlarını kullana bilmeleri için yani tüm hatları çalıştırmıyor anladım bu durumda şöyle bir şey yapabilirim sanırım adamın adresini bulup gidip insanları bir daha kandırmaması için çok güzel bir tarif uygulayacağım bir daha insanları kandırmasın

Oyla:

drjacob

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
dr jacob
Cihazım
...
Konular
25
Anakart değişikliği olan cihaz için e-Devlet'ten kayıt etmem gerekiyor, şimdi sormak istediğim şey şu pasaport numarası istiyor bu aşamada ben pasaport numaramı girersem normal kayıt hakkım biter mi yoksa anakart değişikliği bu kapsama girmiyor mu?

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Herkese hayırlı sabahlar diliyorum yurtdışından getirdiğim iphone 11 pro max cihazım için zamdan önce ödeme yaptım birini adam 15 ila 20 gün sürer diyor sistem öyle mi işliyor yani kayıt yapıldıktan hemen sonra açılmıyor mu ne yapacağım adam dolandırdı mi beni acaba
Yurt dışına giriş çıkış yapmış mıydınız? Yani sizin üzerinize mi kaydetcekti?

Oyla:

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124

Hocam sorunuza kısa ve net cevap vereyim, kayıt işlemi yapıldıysa sistem yoğunluğuna göre 1 saat içerisinde kaydınız gözükmesi gerekiyordu ama siz son gün yapmış olduğunuzu düşünerek söylüyorum 1 yada en geç 2 gün içerisinde sistemde kaydınızın gözükmesi gerekir.(Son gün kayıt yapan arkadaşımın 1 gün sonra sistemde gözüktü.)
Kaydı yapan kişi sizin telefon numaranızı belirterek kaydı yapmış olması gerekiyor ki o telefonu sizin hattınızda kullanılsın. (Kayıt işi yapan kişi tecrübesiz değildir bu işlemi de yapmıştır.)
Hocam umarım sizin dile getirdiğiniz şey dolandırılma olayı olmamıştır.

Oyla:

Proloader

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Promechanic
Cihazım
mi 10t
Konular
4
Hocam sorunuza kısa ve net cevap vereyim, kayıt işlemi yapıldıysa sistem yoğunluğuna göre 1 saat içerisinde kaydınız gözükmesi gerekiyordu ama siz son gün yapmış olduğunuzu düşünerek söylüyorum 1 yada en geç 2 gün içerisinde sistemde kaydınızın gözükmesi gerekir.(Son gün kayıt yapan arkadaşımın 1 gün sonra sistemde gözüktü.)
Kaydı yapan kişi sizin telefon numaranızı belirterek kaydı yapmış olması gerekiyor ki o telefonu sizin hattınızda kullanılsın. (Kayıt işi yapan kişi tecrübesiz değildir bu işlemi de yapmıştır.)
Hocam umarım sizin dile getirdiğiniz şey dolandırılma olayı olmamıştır.

Cevabınız için çok teşekkür ederim bunu burada anlatmak doğru mu bilmiyorum ama ben bu arkadaşın her şeyini eriştim kişisel bilgilerini vs falan ev adresinden tut sicil kaydına dahil dedim ki kardeşim yalan söylemeye gerek yok yani parayı yediysendeki yedim hiç boşuna yormayalım birbirimizi eline geçtiği zaman gönder bana dedi yok vallahi yapmışız kaydediyor dedi bu sadece tek bir numara üzerine değil cihazın direk tüm numaraları kabul edecek dedi on gün sonra eğer cihazdan kayıtlı olarak görünmezse gel dükkanıma dedim tamam

Oyla:

slm.ycl02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 6 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
48
Cevabınız için çok teşekkür ederim bunu burada anlatmak doğru mu bilmiyorum ama ben bu arkadaşın her şeyini eriştim kişisel bilgilerini vs falan ev adresinden tut sicil kaydına dahil dedim ki kardeşim yalan söylemeye gerek yok yani parayı yediysendeki yedim hiç boşuna yormayalım birbirimizi eline geçtiği zaman gönder bana dedi yok vallahi yapmışız kaydediyor dedi bu sadece tek bir numara üzerine değil cihazın direk tüm numaraları kabul edecek dedi on gün sonra eğer cihazdan kayıtlı olarak görünmezse gel dükkanıma dedim tamam
Bizim tanıdık telefoncu da o tarz bir olaydan söz etmişti 7000tlye her hatta çalışır falan

Oyla:

Farox

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Farox
Cihazım
Ka-Fa 1500
Konular
4
BTK haricinde nasıl yapılıyor bu işlemler legal mi yoksa imei değişimi olacak şekilde mi yapılıyor piyasada bu işi yapanların olduğu söyleniyor bir iPhone kaydını nasıl yapacaklar ben anlamadım bilen varsa yazarsa aydınlatıcı olur

Oyla:
Üst Alt