Yardım iphone 6 ekran sorunu nasıl çözülür?

• Konbuyu başlatan Byseus
  • Başlangıç tarihi
  • Cevaplar 9
  • Görüntüleme 414

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
İos
Telefon Modeli
İphone 6
Bootloader Kilidi
Kapalı
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız

Arkadaşlar merhaba eşimin telefonu iphone 6 uzun zamandır kendiliğinden işlem yapıyor dönem dönem azalıp artıyor. Ekran şuan kırık ama kırık değilken de bu sorun vardır. Telefonu kullanılmaz hale getiriyor bu sorun. Kilitleyip açınca toparlıyor ama tekrar oluyor. Ekran mı değişmek gerek yoksa farklı bir sorun mudur. Aramızda teknik servisçi varsa yardım edebilir mi?

archesm

Süper Üye
Onursal Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mesut
Cihazım
Mİ 9T Pro
Konular
618
Merhabalar hocam,
Ekran kırık değilken ki dokunma hareketleri, herhangi bir darbe veya düşme sonucu ortaya çıkmış olabilir. Videodan anlaşıldığına göre, Dokunmatik ekranın değişmesi gerekli, Lcd nin değişmesine gerek yok gibi görünüyor.Öncelikle dokunmatiğin değiştirilip, tekrar dokuma yapıyor mu kontrol edilmesi ve ona istinaden uygulanması gerekli diye düşünüyorum.

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Eşimin eski cihazunda(iphone 6plus) güncellemeden sonra benzer sorun çıktı, bazen kendi kendine dokunuyor bazen hiç çalışmıyordu dokunmatik. Apple store da teknisyen baktı inceledi dedi bu cihaz darbe almış düşmüş ekran değişmesi lazım, dedik güncellemenin ertesi günü çıktı sorun. Olabilir dedi önceki bir sorun güncellemede ortaya çıkabilir. Kendi fiyatından çok masraf çıktığı için yaptırmadık henüz. Bazı günler hiç bir sorun yok gibi çalışıyor. Bazı günler sorun çıkartıyor.

Aynı sorundan bir tanıdık gitmiş, garantisi bittiği hakde cihaz değişimi yapmışlar ip 7 vermişler bu arada.

Son düzenleme:
Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eşimin eski cihazunda(iphone 6plus) güncellemeden sonra benzer sorun çıktı, bazen kendi kendine dokunuyor bazen hiç çalışmıyordu dokunmatik. Apple store da teknisyen baktı inceledi dedi bu cihaz darbe almış düşmüş ekran değişmesi lazım, dedik güncellemenin ertesi günü çıktı sorun. Olabilir dedi önceki bir sorun güncellemede ortaya çıkabilir. Kendi fiyatından çok masraf çıktığı için yaptırmadık henüz. Bazı günler hiç bir sorun yok gibi çalışıyor. Bazı günler sorun çıkartıyor.
Aynen dediğin gibi bir durum vallahi. Orjinal ekran telefondan pahalı. Dışarıdan orjinal ekran bulmakta mesele. 80 liraya bile ekran var 400 liraya da 400 olanı alsak orjinal olduğunu yine şüpheli. Ayrıca satınca 800 lira eden telefona 600 lira verip ekran değişmekte bildiğin hezimet gibi
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar hocam,
Ekran kırık değilken ki dokunma hareketleri, herhangi bir darbe veya düşme sonucu ortaya çıkmış olabilir. Videodan anlaşıldığına göre, Dokunmatik ekranın değişmesi gerekli, Lcd nin değişmesine gerek yok gibi görünüyor.Öncelikle dokunmatiğin değiştirilip, tekrar dokuma yapıyor mu kontrol edilmesi ve ona istinaden uygulanması gerekli diye düşünüyorum.
Muhtemelen düşme sonucu oldu dediğiniz gibi. Güvenilir ekran temin edebileceğim bildiğiniz yer var mı?

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Geçmiş olsun hocam. Çakma şarj aletiyle şarj ettiniz mi hiç?
Bu arada animasyonlar ne kadar akıcı iPhone 6'da bile.

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Yani telefon uzun süredir bizde hayır desem yalan olur ama sorun orjinal kullanırken başladı. Zaten çakma aksesuar takınca telefon saçmaladı çıkardım düzeldi kullanmadım sonrasında.

Oyla:

Muradovs

MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut Furkan
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Bar Şefi
Konular
275
Yani telefon uzun süredir bizde hayır desem yalan olur ama sorun orjinal kullanırken başladı. Zaten çakma aksesuar takınca telefon saçmaladı çıkardım düzeldi kullanmadım sonrasında.
Bende yıllar önce çakma şarj aleti takınca aynı sizinki gibi kendi kendine her yere basıyordu.

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43
Aslında hızlıca açılan uygulama logosu uygulama biraz bekletiyor ama yaşına göre bayağı iyi işler yapıyor halen pubg oynayan arkadaşlarım var oyun açılış süresi benim note 8 pro dan öyle aman aman bir geç süre değil. Ama tabi yeni nesil telefon gibi değil.

Oyla:

Harun Mert

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
HMYılm
Cihazım
Mi 9 se
Meslek
Mimarlık
Konular
9
telefona yandan bakınca ekranın yanlarında açılma varmı (yani ekran tam oturuyormu) eğer batarya şiştiyse ekran temas sorunu yapabilir

Oyla:

Byseus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Note 8 Pro
Konular
43