İphone 6 dan Xiaomi mi 6ya ilk android deneyimim yardım lütfen:)

bjkalihan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alihan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
Arkadaşlar telefonum çalındı geçen günlerde , yaklaşık 6-7 yıldır iphone kullanıcısıydım , yükselen dolar kuru iphonedaki fahiş fiyatlar vs nedeniyle biraz araştırıp Xiaomi Mi 6 ya geçiş yaptım.Fakat siz daha tecrubeli arkadaşlardan yardım istediğim bazı konular var.

telefonu ilk aldıktan sonra performans stabilite vs gibisinden neler yapılmalı ?

yüklenecek olmazsa olmaz app ler konusunda tavsiyelerinizi alabilirim

imei silinmesi gibi bazı konular okudum bundan kaçınmak için neler yapmalıyım?

güncelleme yapmalımıyım ilk geldiği olağan hali ile mi kullanmalıyım?

her hangi bir antivirüs vs uygulmaası edinmeli miyim ?

orjinal iphone şarj aletlerim var onlara usb-c ye dönüştürücü vs bulup telefonu sarj etme imkanım var mı?

kılıf, ekran koruyucu, cam jelatin vs heryerden temin edebildiniz mi ? önerilere açığım

Şimdiden teşekkür ediyorum cevaplayan herkese.

Son düzenleme:

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Arkadaşlar telefonum çalındı geçen günlerde , yaklaşık 6-7 yıldır iphone kullanıcısıydım , yükselen dolar kuru iphonedaki fahiş fiyatlar vs nedeniyle biraz araştırıp Xiaomi Mi 6 ya geçiş yaptım.Fakat siz daha tecrubeli arkadaşlardan yardım istediğim bazı konular var.

telefonu ilk aldıktan sonra performans stabilite vs gibisinden neler yapılmalı ?

orjinal iphone şarj aletlerim var onlara usb-c ye dönüştürücü vs bulup telefonu sarj etme imkanım var mı?

kılıf, ekran koruyucu, cam jelatin vs heryerden temin edebildiniz mi ? önerilere açığım

performan için birşey yapman gerekmiyor
yüklenecek app ler sen ne kullanıyorsan onları kur
imei silinmesi konusunda aldıgın cihaz sp işlemcili olduğu için bunu yapman için baya bilgili veya modem dosyalarıyla ugraşman gerekir
güncellemeleri aynı ios sistemdeki gibi ilk çıktıgınde hemen indirip kurma fazla anlamıyorsan 2-3 ay bekle öyle kur tam stabil olur
antivirüs e pek gerek yok diyebilirim ben hiç kullanmadım banka vs programları da kullandım google play dan bilmediğin dosyaları indirip kurma :) indirmesi 10 milyon dan aşağı olan dosyalardan kork hiç bilmiyorsan digerleri için sorun olmaz
iphone sarj aletini kablo takıp kullanabilirsin sorun olmaz
kılıf ekran koruyucu internetten araştır zevk meselesi :) istediğin fiyatlara bulabilirsin

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
performan için birşey yapman gerekmiyor
yüklenecek app ler sen ne kullanıyorsan onları kur
imei silinmesi konusunda aldıgın cihaz sp işlemcili olduğu için bunu yapman için baya bilgili veya modem dosyalarıyla ugraşman gerekir
güncellemeleri aynı ios sistemdeki gibi ilk çıktıgınde hemen indirip kurma fazla anlamıyorsan 2-3 ay bekle öyle kur tam stabil olur
antivirüs e pek gerek yok diyebilirim ben hiç kullanmadım banka vs programları da kullandım google play dan bilmediğin dosyaları indirip kurma :) indirmesi 10 milyon dan aşağı olan dosyalardan kork hiç bilmiyorsan digerleri için sorun olmaz
iphone sarj aletini kablo takıp kullanabilirsin sorun olmaz
kılıf ekran koruyucu internetten araştır zevk meselesi :) istediğin fiyatlara bulabilirsin
Çoğu bilgiye katılıyorum sadece şarj konusunda apple quick charge kullanmıyor o yüzden hızlı şarj destekli kurunun içindeki şarj aletini kullanman daha iyi zorda kalınca apple ınkileri kullanırsın kılıf konusunda da aliexprees ten dilediğine göre alabilirsin tavsiyem xiaomi mi 6 full screen pratector al onlar daha sağlam olurlar acelen versa da 10 tl ye n11 den al grçici olarak eğer yapamıyorsan adres ver ben bir tane yollayayım sana

erols63

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
erol
Cihazım
Mi5s
Konular
0

Ekstra hiçbirşey yapmana gerek yok, güncelleme gelirse kurarsın. Zaten kendi içinde güvenlik uygulaması filan var telefonun. Kullan gitsin:) yerinde olsam 2-3 hafta canımın çektiği bütün uygulamaları-oyunları kurar, iyice telefona ve uygulamalara alıştıktan sonra telefonu sıfırlardım. O zamana kadar alışmış olursun zaten, kafana göre takılırsın.

dorteks

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer
Cihazım
Mi6
Konular
6
Imei silinmesinin Snapdragon ile alakası olduğunu sanmıyorum. Imei silinme işlemleri aldığını yerin çakma Imei ile kaydetmesinden kaynaklanan bir durum. Yani sahte Imei ile kaydetme. Kutudaki Imei numarası ile kayıt edilmiş ise sorun teşkil etmez. Yasal olanda bu zaten. Aldığınız telefonun Imei numarası ile kutudaki Imei numarası aynı ve netten baktığınızda da o numara ile kayıt yapılmış ise silinme şansı yok.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
27
Eğer IMEI orijinal değil, yani telefon kaçak ise; Mi6'lar fabrika ayarlarına döndüğünde IMEI'leri siliniyor...
bu bilgiyi ilk defa sizden duyuyorum elimde mi 6 yok gerçekten böylemi ? patitionları silip qpst ile qcn dosyasını editleyip geri yüklüyoruz ve fabrika ayarlarına dönünce siliniyor mu ? mtk işlemciler için geçerli olabilir diye düşünüyorum bu söylediğinizi

bjkalihan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alihan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Cevaplayan herkese teşekkürler , telefonu güncelledim kullanıyorum çok da beğendim işletim sistemi de ios a benziyor zorluk yaşamayacağım gibi sağolun bilgileriniz için
[doublepost=1511597753,1511597676][/doublepost]
Çoğu bilgiye katılıyorum sadece şarj konusunda apple quick charge kullanmıyor o yüzden hızlı şarj destekli kurunun içindeki şarj aletini kullanman daha iyi zorda kalınca apple ınkileri kullanırsın kılıf konusunda da aliexprees ten dilediğine göre alabilirsin tavsiyem xiaomi mi 6 full screen pratector al onlar daha sağlam olurlar acelen versa da 10 tl ye n11 den al grçici olarak eğer yapamıyorsan adres ver ben bir tane yollayayım sana
çok teşekkür ederim düşünmeniz yeter , n11 den nanoglass sipariş verdim , dediğiniz gibi kendi kabıyla idare edeceğim aliexpressten güzel bir kap ve cam jelatin alana kadar

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
9
Cevaplayan herkese teşekkürler , telefonu güncelledim kullanıyorum çok da beğendim işletim sistemi de ios a benziyor zorluk yaşamayacağım gibi sağolun bilgileriniz için
[doublepost=1511597753,1511597676][/doublepost]
çok teşekkür ederim düşünmeniz yeter , n11 den nanoglass sipariş verdim , dediğiniz gibi kendi kabıyla idare edeceğim aliexpressten güzel bir kap ve cam jelatin alana kadar
Ne demek rica ederim . İyi forumlar

bjkalihan

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Alihan
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Konular
1
bir de itunes vari bir program vs var mı xiominin kendisinin? bilgisayardan telefona müzik , dosya, foto vs transferi için soruyorum teli bağladığımda hiç bir şey atmaya izin vermiyor cihaz

Üst Alt