Sohbet İp68

Can123im

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet Fatih
Cihazım
Redmi note 9pro
Meslek
Öğrenci
Konular
8
Yanlis anlasilacak bir durum yok. Digeri o parayi bizden cikariyor. S10 800 dolar. Mi 9t pro 400 dolar. Bir yerden bu paranin cikmasi lazim
Yazdığım şeyi anlamışsınız ki hocam bunu denetleyen kuruluş yok mu bu haksız rekabete girmiyor mu diyorm diğerleri neden parasını ödüyor mesela sadece xiaomi için değil arkadasın biri demiş one plus diye

cemee

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
Mi 9T Pro, Onep
Konular
2
Yazdığım şeyi anlamışsınız ki hocam bunu denetleyen kuruluş yok mu bu haksız rekabete girmiyor mu diyorm diğerleri neden parasını ödüyor mesela sadece xiaomi için değil arkadasın biri demiş one plus diye
Yanlis anlamadim. Siz yanlis anladiniz. Denetlenecek bir durum yok ortada. Samsung benim cihazim ip68 diyor ve oyle satiyor. Bunun icin gereken parayi öduyor ve sertifikayi aliyor. O sertifika samsung icin prestij meselesi. daha bir cok kalem masrafi var. O nedenle fiyati 800 dolar.
Xiaomi benim oyle bir iddiam yok diyor, oneplus ise iddiam var ama sertifika almadim diyor. Cinli ureticiler dusuk fiyatta urun satabilmek icin bazi maliyetleri kismak zorundalar. İp sertifikasi da bunlardan biri. Kullaniciya da soyluyorlar bunu.
Samsungun alicisi ip sertifikasi olmazsa cihazi almaz. Xiaomi kullanicisi alir. Cunku zaten fiyati dusuk oldugu icin satiliyor. Oneplusda ise gelenek oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada ip sertifikasi olsa da cihaz da su temasi saptandigi zaman garanti disi kaliyor. Bir iphonun yarim metre suya dusup bozuldugunu ve garanti disi kaldigini gordum. Cunku telefonun 100m derinlige dusmedigini nereden bilsinler di mi :S

Son düzenleme:
Üst Alt