İnceleme İos'tan android'e geçen acemi

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
Merhabalar,

Hiç android kullanmamış birisi olarak android'e geçiş yapan bir acemiyim.
Bu süreçte yaşadıklarımı yazıp diğer acemilerin faydalanmasını sağlamak amacıyla yazıyorum.
En iyi telefon en alıştığınız telefondur. Bu yüzden ios'ta en yakın kullanımı yakalamaya çalışıyorum.

Öncelikl migros vb yerlerden alacaksınız global rom'yn yüklü olduğuna emin olun. Acemi olduğumuzdan rommuş, bilmem neymiş uğraşmamak lazım. WhatsApp fotoğrafları otomatik galeriye kaydediyor. İlk başta en büyük sorun bu ama alıyorsunuz.

-Watermark kaldırma işlemi - Yardım - "Shot On MI6 Mi Dual Camera" Yazısını Kaldırma
-GPS Sorunu: Global rom'da sanırım böyle bir sorun yok. En azından bende yok.
-Volte: Global rom'da otomatik açık geliyor sanırım. En azından bende öyle geldi.
-Miu reklamları devre dışı bırakın - Rehber - Miui Reklamları Nasıl Devre Dışı Bırakılır ?
-Yüz tanıma: Bölgeyi çin veya hindistan olarak değiştirmek gerekiyor lakin başkalarının yüzüyle açtığından dolayı güvenli değil. Bence parmak iziyle yetinmek daha önemli.
-Ekranı bölme var, nasıl çalışıyor bilmiyorum
-Çift oturum var. Misal çocuğunuz için ayrı, kendiniz için ayrı oturum açabiliyorsunuz.

Yedekleme sorunu: Google Drive ve Micloud'a da ayrı ayrı yedekledim. Bu kısım biraz karışık geldi. Mesela telefonu normal cihaza kaydedeceğim google'a mı mi cloud'a mı diye soruyor. iCloud gibi verimli değil.

Moderatör tarafında düzenlendi:

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dosyalarım uygulamasına girin. Whatsapp/Media/Whatsapp Images klasörü içinde .nomedia adında boş bir dosya oluşturun. Whatsapp resimleri galeride görünmeyecektir.

İpucu - .nomedia dosyası nedir?
Acaba daha sonra bir üst model telefona geçeceğimde medyalarla beraber yedeği yeni telefona geçirmede sorun yaşayabilir miyim? Şöyle ki en büyük sorunum aslında whatsapp yedeğimi fotoğrafsız android'e geçirebilmek oldu. (galeriye ios whatsapp'taki görselleri attı ama konuşmaların içerisinde yok)

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
Acaba daha sonra bir üst model telefona geçeceğimde medyalarla beraber yedeği yeni telefona geçirmede sorun yaşayabilir miyim? Şöyle ki en büyük sorunum aslında whatsapp yedeğimi fotoğrafsız android'e geçirebilmek oldu. (galeriye ios whatsapp'taki görselleri attı ama konuşmaların içerisinde yok)
Hocam bi problemi çözmeden denemeden olmayan problemden bahsediyorsun :)dosya yöneticine girip whatsapp klasörünü kopyalayıp herhangi bi sd karta flash belleğe yada pc ye kaydedebilirsin hocam.yeni tel aldığında da o klasörü ana dizine kopyalayıp sonra da whatsapp ı kurarsın. Konuşmaların da medyan da orda durmuş olur.yada yedeklersin konuşmalarını medyalarını google hesabına olur biter :)

buzutku

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Utku
Cihazım
Iphone
Konular
22
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam bi problemi çözmeden denemeden olmayan problemden bahsediyorsun :)dosya yöneticine girip whatsapp klasörünü kopyalayıp herhangi bi sd karta flash belleğe yada pc ye kaydedebilirsin hocam.yeni tel aldığında da o klasörü ana dizine kopyalayıp sonra da whatsapp ı kurarsın. Konuşmaların da medyan da orda durmuş olur.yada yedeklersin konuşmalarını medyalarını google hesabına olur biter :)
yok sorunu tam anlatamadım sanırım. ben medyanın whatsapp konuşmasının içerisinde kalmasını istiyorum, herhangi bir lklasörde değil. misal ahmet'in gönderdiği görseli 2000 fotoğraf arasından aramak yerine ahmetle konuşmama girip o görseli bulmak istiyorum

ozgrcvdr

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Özgür
Cihazım
Xiaomi mi 6
Konular
23
yok sorunu tam anlatamadım sanırım. ben medyanın whatsapp konuşmasının içerisinde kalmasını istiyorum, herhangi bir lklasörde değil. misal ahmet'in gönderdiği görseli 2000 fotoğraf arasından aramak yerine ahmetle konuşmama girip o görseli bulmak istiyorum
Hocam bende para basan telefon istiyorum :)şaka bi yana cantara hocam güzel bi yol tarif etmiş.onun dediğini yaparsan istesen de 2000 foto arasında bulamazsın.sohbette tıklar açarsın :)

nomig66

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Aemut
Cihazım
Vince
Konular
0

WhatsApp ayarlarında Google Drive'a yedekleme var. Buraya haftalık ya da günlük otomatik yedekleme olarak ayarlarsınız kendisi yedekler. Geri yüklerken de bütün medya ve sohbetler geri gelir..

Artı olarak Mi Cloud yerine Google yedeklemesine daha çok önem verin, baktınız Android hoşunuza gitti ve Xiaomi dışında başka bir cihaz alırsanız o yedeği kullanabilirsiniz. Hayırlı olsun.

Matrix31

AndroitriX
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hakan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Memur
Konular
21
Hocam yanlış anlamayın ama sizin açtığınız konulara baktım hep bir şikayet hep bir ios kıyaslaması. Android dünyasının en iyi özelliklerini en uyguna alıyorsunuz ama pahalı Apple kullanımı bekliyorsunuz.İllaki takıldığınız noktalar olabilir ama hemen her şeyi kafaya takmanızı çözemedim.son günlerde gözüme çarpan zaten aşırı hassas karakterlerin mi 8 konusunda ilginç abartılan şikayetleriyle dolu bu da beni çok soğutuyor forumdan lütfen çok takmayın kafanıza miui 10 ile birçok sorun hal olacaktır olmasa bile buradaki değerli üstatların yardımıyla çözersiniz.Apple da da saçma sapan bencilce kısıtlamalara maruz kalınıyor ama kimse bu kadar eleştirmiyor hemde o kadar paralar verildiği halde?

Furkantr12

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Xiaomi
Cihazım
İphone
Konular
0
İphone 6s var elimde memnunum ana xiaomi 6x de hoşuma gidiyor sizce xiaomi 6x geçilirmi

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Whatsapp ayarlarından drive yedeklerini açarsanız yedeklerinizin cihazda değil google drive üzerinde tutulmasını sağlamış olursunuz. Cihaz değişiminde de dosya kopyalamak yerine drive üzerinden sohbet ve medyalarınızı alırsınız.

Üst Alt