Yaklaşık 2,5 yıldır Türknet kullanıyorum. Şu ana kadar büyük bir problemim olmadı. Küçük çapta, anlık problemler her internet servis sağlayıcıda olabiliyor. Aldığım hizmetten oldukça memnunum fakat benim memnun olmam herkese Türknet'i önereceğim demek değil.
Öncelikle şunu kararlaştıralım:
Türknet, Netspeed, Millenicom gibi sağlayıcılar Türk Telekom'un altyapısı kullanarak hizmet veriyorlar. Dolayısıyla tüm bu sağlayıcılar Türk Telekom'un saha ekiplerine muhtaç durumdalar. Altyapıda meydana gelecek herhangi bir arızada Türknet de, Millenicom da, Netspeed de Telekom'a arıza kaydı, iş emri iletir ve Telekom'un elemanlarının hattı kontrol etmesini, geri dönüşlerini bekler. Bazı bölgelerdeki Telekom ekipleri işi ciddiye alırken, bazı bölgelerdeki Telekom ekipleri diğer servis sağlayıcıların arızalarını dikkate almaz veya sorunun üzerinde çok fazla durmazlar. "Daha fazla ilgilenmemizi istiyorsanız Telekom'a geçin" diyenleri gördü bu gözler
Onun whatsapp destek hattı var, bunun telefon destek hizmeti var gibi şeyler gereksiz olarak görülüyor artık. Neden gereksiz? Kendi altyapısı olmadığı sürece ne anlamı var? Hızlı çalışan, sorunları hızlı ileten, sorunları anlayan bir yazılı destek hattı olması yeterli fakat insanımız biraz eski kafalı olduğu için telefondan iletmek istiyor. Müşteri temsilcisi de notlar alıp gerekli yerlere iletiyor oysa ki...
Turkcell Superonline'a gelelim. Kendi fiber altyapısı var, dolayısıyla kendi müşteri hizmetleri var. Bu normal. Ayrıca yukarıda saydığım İSSlerin içerisine Superonline'ı tamamen dahil edemeyiz. Neden mi? Türk Telekom'a borusu öten, bazı konularda kafa tutabilen tek İSS olduğu için. VAE, ortak altyapıda bile Telekom'a iş emri gitmesi durumunda daha fazla dikkate alınır. Neden? Çünkü Turkcell kardeşim
Anladınız mevzuyu.
Size 35 mbps ve TV paketini taahhüt karşılığında 89 TL olarak teklif etmişler. Şu an Türknet'in 35 mbps, sabit telefon dahil paket fiyatı 76 TL. Eğer daha önce Superonline'dan aldığınız hizmette memnun kaldıysanız, ikide bir kopmalar yaşamadıysanız, altyapınız sağlamsa Superonline'dan devam etmenizi öneriyorum. Superonline, Telekom'dan sonraki en büyük internet servis sağlayıcısı olduğu için onun sözü diğer isslerden daha etkili olacaktır. Teklif ettikleri fiyat diğer isslere yakın ayrıca.
Gelelim hattınızın kalitesine,
Altyapınız 35 mbpsin çok çok üzerindeki hızları destekliyorsa (75 mbps gibi) Superonline'da durmanın bir anlamı yok. Hazır taahhüt bitmişken başka maceralara atılmanın tam vakti. Örneğin Turknet 85 TL karşılığında "taahhütsüz" bir şekilde ve bir ay ücretsiz kullanma fırsatıyla birlikte 100 mbpse kadar VAE altyapısında hizmet veriyor. Hattınız yüksek hızları kaldırıyorsa hakkını lütfen verin, özellikle taahhütsüz issleri deneyerek altyapınıza bir şans verin. Aynı paraya 75 mbps alabilecekken neden 35 mbps almak istersiniz ki? Bu arada Türknet'li olduğum ve fiyatlarına hakim olduğum için onu örnek verdim. Benim gözümde Netspeed, Millenicom ve Türknet neredeyse eşit. Üçü de Telekom'a muhtaç. (Türknet YAPA ve Millenicom'un Superonline fiber üzerinden verdiği hizmet hariç)
Altyapınız sağlamsa Türknet, Millenicom, Netspeed... fark etmez, herhangi bir taahhütsüz hizmet veren bir firmaya şans verin, özellikle de yüksek hızlar almak istiyorsanız. Beğenmediniz mi? Taahhütsüz olduğu için ertesi ay iptal edin ve alternatif issye geçin. Basit. Hiçbirini beğenmediniz mi? Superonline'a, yuvaya geri dönün. Emin olun tekrar benzer bir teklif vereceklerdir.
Eğer başka issye geçecekseniz "hat taşıma" yoluyla geçiş yapmaya dikkat edin. Superonline'ı iptal ettirmeden geçiş yapmanız durumunda hattınız daha kısa sürede aktif olacaktır.
Bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz.
Unutmayın ki tüm isslerde memnun olmayanlar var. Her bölgedeki altyapı aynı değil.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.