Sohbet İnovasyon Düşünmece Beyin Yakmaca

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14
Merhabalar. Sizlere genel bir sorum var. Daha doğrusu günlük hayatta karşılaştığınız sorunlar hakkında fikir edinmek derdindeyim. Bu konuyu size örneklerle anlatmaya çalışayım.

Sorun 1) Su firmalarının dağıtım çalışanlarının özellikle 19lt damacanaları taşıma konusunda yaşadıkları zorluklar ve buna bağlı baş gösteren sağlık problemleri.

Çözüm 1) Öncelikle bazı damacanalarda bulunan tutamaçlar kaldırıldı çünkü bu çalışanın almak için eğilmesini ve kaldırıp koparmasında zorluk çıkarıyordu. Bunun yerine ayrı bir aparat yapıldı. Bu sayede hem çalışan daha az eğilerek damacanayı kaldırıyor hem de aparatın tutuşu sayesinde damacana vücuttan uzaklaştığı için yürümekte kolaylaşıyor çalışan için.

Sorun 2) Bu sorunu nasıl tanımlayacağımı bilemedim ama mevzu bebek ve bebeğin taşınması için gerekli olan puset,bebek arabası ve araçlarda kanunlaşmış olan çocuk koltuğu.

Çözüm 2) Önceler de bu her iş için ayrı ayrı olan ürünler geliştirildi ve önce pusetler bebek arabalarına bağlanıp sökülebilen cafcaflı konuşacak olursak,modüler, hale getirildi ve 2si1 arada oldu. Tabi bu yenilik yetmedi bir de bu puseti araç koltuğu şeklinde kolay monte edilebilir hale getirdiler. Oldu bize 3ü1 arada. Bu sayede hem araçta ki daimi yer kaplama sorunu ortadan kalktı hemde bebek arabaları daha küçük boyutlara getirilmiş oldu.

Sorun 3) Toz halinde fındık,fıstık,ceviz elde edebilmek. Yada küçük şeyler için kocaman rondoyu çalıştırmak, kirlendikten sonra yıkama sıkıntısı.

Çözüm 3) Elden çekmeli rondolar yapıldı. Bunlar içinde makaralı bir sistemle çalışan ve dönme işini sizin ipe çekerek verdiğiniz güçten elde ediyorlar bıraktığınızda makara sayesinde kendini geri topluyor. Bu sırada hızla dönen bıçaklar da işini yaparak bölme parçalama ve toz etme işini gerçekleştiriyor. Bu sayede öncelikle başımızın tacı annelerimiz,gözümüzün nuru kadınlarımız ve göbeklerin olmazsa olmazı pastanecilerimiz acil ihtiyaç durumlarında hem işlerini hemen hallettiler hemde bulaşık derdi çok daha az hale geldi ki yerden tasarrufu saymadım bile.

Olabildiği kadar anlatmaya çalıştım. Sizlerin de günlük hayatınızda,iş hayatınızda karşılaştığınız bu tip sorunlar/eksiklikler mutlaka vardır. Benim ricam aklınıza gelen bir fikir olursa bana iletmeniz. İmalatçı olduğum için daha çok mekanik ve malzeme ilgi/çalışma alanım. Tabi elektronik olmazsa olmazımız ama önceliğim mekanik.

Saygılar efem :)

Orkun

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Orkun
Cihazım
Mi5
Meslek
öğrenci
Konular
14
her yaz damacana taşıyan birisi olarak destekliyorum bunu bence patent falan almalısın ama sen patent alsan da her şirket hadi geçtim her bayi bunu kullanmaz eski düzen devam ederler büyük şehirlerde zaten asansör var ama taşrada işe yarayabilir..

benim de bi kaç projelerim var :D jeoloji okuyorum
botaş doğal gaz depolama projesi yapıyor yer altındaki kaya tuzlarını eritip içerisine gaz basacak
bundan yola çıkarak ben de karstik arazideki obrukların zeminlerini ve duvarlarını iyileştirip(duraylılık ve geçirimsizlik) içerisine gaz basıcam yer altı çözelti madenciliği ortadan kalkacak deldikten sonra eritme gibi masrafın olmayacak :D suy kaynaklarına yakın olup olmaman önemli değil çünkü eritme gibi bi işleme ihtiyaç duymuyorsun :D yani suyu aksaraya hirfanlı barajından boru hatlarıyla getirip kaverna oluşturduktan sonra elindeki tuzlu suyu bi yere basma gibi bi durumun ortadan kalkıyor..

rezervuarı genişletmek depolama kalitesini buna bağlı kayacın dayanıklılığını etkiler o yüzden patlatmalı işe girişmem zaten elimizdeki malzeme kireç taşı.. gözenekliliği geçirgenliği yenip rezervuarı çevreleyen kayaçları deprem ve alttan geçen suya karşı dayanıklı hale getirmek lazım su tablasının mevsimlik değişimleri ile gaz basıncı değişecek yani pompa istasyonlarında anlık olarak debi basınç ölçümleri yapılacak çıkış hattına anlık olarak gaz verilecek.. burada hidrojeolojiyi de konuşturmak gerekiyor eğer su tablası istenilen seviyede değilse hidrolik eğimin tersi yönünde kuyular açıp düşümler gerçekleştirerek su tablasını aşağı indirebiliriz tabi ççektiğimiz suyu ya şehir şebekesine ya da tarımda kullanmak için çiftçilere düşük ücretten verebiliriz

maliyet kesinlikle diğer yöntemlere göre daha ucuz bundan eminim ama rezervuar hacmi ve duraysızlığı yenebilirsek eğer türkiye için statejik ve ucuz maliyetli depolama ortamları oluşturabilirim.. :P

konu güzel takip ama kimse fikrini paylaşmak istemeyeceğinden sadece ikimiz takılacaz heralde burada :D

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
Kafa bi dünya ilerleyen günlerde bununla ilgili yorum yapar fikrimi paylaşırım..

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orkun hocam bu damacana olayını yapan ben değilim örneklemeydi sadece. Ben zaten fikir olarak çözüm istemiyorum. Günlük hayatta karşılaşılan zorluklar hakkında bilgi istiyorum. Mesela bir arkadaş topuklu ayakkabı söyledi çok da hoşuma gitti. Bakalım inşallah onun için güzel bir çözüm bulacağız

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DayirOglu

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Serkan
Cihazım
Redmi 3S
Meslek
Öğretmen
Konular
38
Şu damacanalardan var mı Türkiye'de? Ben hiç görmedimde. Kulplu yani.

Ekli dosyalar

• damacana.png
    damacana.png
    183,4 KB · Görüntüleme: 6

okanka_xd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
14
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şu damacanalardan var mı Türkiye'de? Ben hiç görmedimde. Kulplu yani.
Vardı hocam. Kolaylık olsun diye yaptılar ama daha da zorlaştırdıklarını geç olmadan farkettiler de fazla dağılmadan bitirdiler

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt