Bu olayla ilgili youtube de bir video ya rast gelmiştim. Orada ki abi de son 3 ün kala simleri değiştirin ve bunu sürekli bu şekilde yaparak ömürlük kullanın diyordu.
Geçen hafta Mi 11 lite 5g ne aldım yurt dışı, şuan dirençle kayıt olduğu söyleniyor. Direnç işini istemiyorum çünkü direnç için telefonun arkası ve çoğu şey sökülüyor, youtube de videosunu izledikten sonra hiç istemedim. İlerde yazılımla imei işi çıkarsa imei attırırım. Çıkmaz ise bende bu yöntemi deneyeceğim.
Hatta ne olur olmaz diye telefona 21 ağustosa hatırlatma yaptım
1 mayısta 120 günlük kayıt süresi mesajı geldi, anladığım kadarıyla bu 120 günlük süre dolmadan simi çıkartmak gerekiyor ki imei devre dışı kalmasın. (sanırım sistem bu imei numaralı telefonun ülkesine geri gittiğini düşünüyor)
Sonrasında çift hat olduğu için telefon aynı hattı diğer sime takarak kullanmaya devam edip bu simde 120 gün dolmadan ilk kullandığımız yuvaya takarak ( ülkesine geri dönen imei ait telefon belli bir süre çalışmayan imei leri sistem siliyor demek ki) bir 120 gün daha uzatmış olunuyor. Çok mantıklı bu döngü ile telefonu uzun yıllar kullanmak mümkün gibi
Bu arada çift hat olmayan biriside çift telefonla yapabilir bu işi