Rehber İMEİ Repair yapılmış Cihazda Yazılım Güncellemesi Yapma (Redmi Note 8 Pro Yazılım Güncellemesi sonrasında IMEI Silinir mi?)

Emre Gms

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 pr
Konular
6
Selamlar,
Bu gün herkesin aklında soru işareti olan bir konuya açıklık getireceğiz.
Yazılım güncellemesi sonrasında IMEI Silinir mi?
Forumlarda çok kez araştırmama rağmen kesin bir sonuç bulamadım ve deneyerek bizzat öğrendim. Mediatek ve Snapdragon fark etmeksizin Ota (Ayarlar kısmından Cihaza gelen güncellemelerde) herhangi bir IMEI silinme durumu yoktur fakat Miui 11 den 12 ye geçişlerde yaşanılabilir. Note 8 Pro modelini önce 12.0.7.0 sürümünden 12.5.3.0 sürümüne güncelledim, şimdi ise 12.5.3.0 sürümünden Ota bir şekilde 12.5.4.0 Enchanted sürümüne güncelledim herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Twrp ile yapılan yerel yazılım güncellemelerinde herhangi bir sıkıntı olmayacaktır, Custom rom veya sürüm düşürme gibi durumlarda Efs yedeğini kesinlikle alınız aksi takdirde IMEI silinme durumu çok yüksektir. Sıfırlama ve Wipe data gibi durumlarda geçerlidir, Efs yedeğini almadan kesinlikle cihazınızı sıfırlamayın. Twrp üzerinden yapılacak olan sıfırlama işlemlerinde Efs kısmının işaretini kaldırır iseniz herhangi bir sorun olmadan sıfırlama gerçekleştirebilirsiniz...
Umarım işinize yaramıştır...

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
MTK işlemciye sahip cihazlarda stock veya custom recovery dahi format atılsa IMEI düşmez.
Ayrıca downgrade işlemi sırasında mi flash tool hata verse bile sp flash tool ile cihaz garantili bile olsa garantiyi bozmadan varyantta değiştirebilir downgrade işlemi de olur

Emre Gms

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Redmi Note 8 pr
Konular
6
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MTK işlemciye sahip cihazlarda stock veya custom recovery dahi format atılsa IMEI düşmez.
Ayrıca downgrade işlemi sırasında mi flash tool hata verse bile sp flash tool ile cihaz garantili bile olsa garantiyi bozmadan varyantta değiştirebilir downgrade işlemi de or

Ayrıca downgrade işlemi sırasında mi flash tool hata verse bile sp flash tool ile cihaz garantili bile olsa garantiyi bozmadan varyantta değiştirebilir downgrade işlemi de olur

Üst Alt