Yardım İMEİ Kayıtlı olduğu halde şebekenin kapanması

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 10.0
Telefon Modeli
Redmi 5 Plus
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhabalar ilk mesajım bu umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Sorun kısaca şöyle;

Telefon ithalatçı garantili

Telefonu alalı ortalama 6 ay oldu aldığımdan sonra 2. ay telefonuma bir mesaj geldi yasal uyarı adı altında. xxxxxxxxxxxx imei numarası kayıt altında olmadığından xx gün sonra kapatılacaktır gerek kendim araştırdım gerek BTKyı aradım telefonumun imei 1 ve 2 numarası kayıtlı gösteriyor ama sıkıntı şurada başlıyor bana gelen mesajdaki numara benim numaralarım ile uyuşmuyor, BTK ise mesajda gelen numara ile seninkiler uyuşmuyor dikkate alma mesajı demişti bana aradığımda, dedikten sonra tekrar gelmeye devam etti mesaj ve 1 hafta önce şebekenin gittiğini gördüm sabah kalkınca tekrar aradım BTKyı bana bir email verdiler oraya mesaj yazmamı söylediler. Başka bir numara geldi oraya da anlattım derdimi sisteme kayıtlı bir sıkıntı yok dediler tam bu mesajın dediği gün kapandı benim şebeke bu tesadüf olamaz dedim ama sıkıntı olmadığını söylediler tekrar.

Telefonu hepsiburadadan almıştım orayı da aradım oradaki arkadaş imei numarası klonlanmıştır diye talep oluşturmuş oradan cevap gelmesini bekliyorum şuan başka birşey yapmama gerek varmıdır acaba yada sıkıntı gerçekten bir klonlanmadan kaynaklı mıdır? Eğer öyle ise telefonu iade mi etmem gerekli?
Cevaplarınız ve zamanınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Roadronners

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A1
Konular
2
Merhabalar ilk mesajım bu umarım doğru yere açmışımdır konuyu. Sorun kısaca şöyle;

Telefon ithalatçı garantili

Telefonu alalı ortalama 6 ay oldu aldığımdan sonra 2. ay telefonuma bir mesaj geldi yasal uyarı adı altında. xxxxxxxxxxxx imei numarası kayıt altında olmadığından xx gün sonra kapatılacaktır gerek kendim araştırdım gerek BTKyı aradım telefonumun imei 1 ve 2 numarası kayıtlı gösteriyor ama sıkıntı şurada başlıyor bana gelen mesajdaki numara benim numaralarım ile uyuşmuyor, BTK ise mesajda gelen numara ile seninkiler uyuşmuyor dikkate alma mesajı demişti bana aradığımda, dedikten sonra tekrar gelmeye devam etti mesaj ve 1 hafta önce şebekenin gittiğini gördüm sabah kalkınca tekrar aradım BTKyı bana bir email verdiler oraya mesaj yazmamı söylediler. Başka bir numara geldi oraya da anlattım derdimi sisteme kayıtlı bir sıkıntı yok dediler tam bu mesajın dediği gün kapandı benim şebeke bu tesadüf olamaz dedim ama sıkıntı olmadığını söylediler tekrar.

Telefonu hepsiburadadan almıştım orayı da aradım oradaki arkadaş imei numarası klonlanmıştır diye talep oluşturmuş oradan cevap gelmesini bekliyorum şuan başka birşey yapmama gerek varmıdır acaba yada sıkıntı gerçekten bir klonlanmadan kaynaklı mıdır? Eğer öyle ise telefonu iade mi etmem gerekli?
Cevaplarınız ve zamanınız için şimdiden teşekkür ediyorum.
E devlet üzerinden kontrol ettinizmi imei kontrolü orada klonlu yazıyorsa aldığım ver ile görüşün eğer sorunu çözmüyorlarsa tüketici hakem heyetine başvurun yada BTK klonlu cihaz bildirimi yapıp telefonunuzu sadece tanımlı numara ile kullana bilirsiniz

Oyla:

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Hayır bir sıkıntı gözükmüyor. Burada mı klonlu yazması gerekiyor klonlanmışsa?
Sanırım işin sonunda sadece kendi numaram ile kullanabileceğim telefonu değil mi?

Ekli dosyalar

• MMMM.png
    MMMM.png
    16,1 KB · Görüntüleme: 53
Oyla:

Roadronners

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A1
Konular
2
Hayır bir sıkıntı gözükmüyor. Burada mı klonlu yazması gerekiyor klonlanmışsa?
Sanırım işin sonunda sadece kendi numaram ile kullanabileceğim telefonu değil mi?
Evet orada klonlu ise belirtiyor. Telefon cift hatlı acaba diğer sim slotunda denedinizmi

Oyla:

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Şuan diğer slotta denedim gene sim için pin kodunu sordu 2.de çalışıyor ilginç bir şekilde ama donanımsal bir arıza mı var anlamadım çünkü ilk 1. sim slotuna takınca orada da görüyor pin soruyor bakınca ayarlardan numara ve operatörüm çıkıyor ama çekmiyor ama hala tesadüf olduğunu sanmıyorum ben yasal uyarı mesajındaki tarihe gelmeden önce neredeyse 6 ay kullandım birşey olmadı tam mesaj tarihi geldiğinde kapandığında 1. slottan çekmiyor telefon anlamadım gitti.
Ne yapmam gerek şuan, sd kartta kullanıyorum çünkü.

Oyla:

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Güncelleme atayım konuya. 2.ye takınca da yasal uyarı mesajı geliyor şimdi kullanıyordum geldi birtane daha 120 gün sonra kapanacaktır diye geri göndereceğim galiba olmayacak böyle.

Oyla:

Roadronners

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Xiaomi A1
Konular
2
Güncelleme atayım konuya. 2.ye takınca da yasal uyarı mesajı geliyor şimdi kullanıyordum geldi birtane daha 120 gün sonra kapanacaktır diye geri göndereceğim galiba olmayacak böyle.
Mantıklı garantisidir var uğraşmaya değmez

Oyla:

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
Garantiden geldi 2 gün önce telefon ve sadece bakmışlar yani sim kart taktıklarından bile emin değilim denemek için 1 ay boyunca sadece durmuş orada sanki aynı sorunu yaşayıp benim gibi 2 aydır saçlarını yolan varsa yardımcı olsun onlara da. başlayayım;
Bir sitede aynı sorunu yaşayan birini daha buldum *06 yapınca çıkan imei ve kutudaki imei kayıtlı ama şu adımları yapınca ''telefon hakkında > dahili depolama alanı > telefon bilgileri'" orada çıkan imei bilgileri bana gelen mesajlar ile uyuşuyor ve kayıtlı değil şimdi geri göndereceğim kusurlu ürün diye sanırım bu konuda olan haklarım nedir diye soracaktım bana direk yenisini mi sağlayacaklar? yoksa para iadesi mi sunacaklar yada bu numaraları kayıt edebilirler mi?

Oyla:

chnyldz03

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
cihan
Cihazım
mi 9t
Konular
7
anladığım kadarıyla sizin telefona başka telin imeisi atılmış doğru mu

Oyla:

Soleuous

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
1
O işler nasıl oluyor hiçbir fikrim yok ama dediğim gibi işte *#06# tuşlayınca çıkan imei numaraları kayıtlı gösteriyor ama bana mesajda gelen imei numaraları var telefon bilgileri içinde sanırım başka telin imeisi atılmış oluyor.

Oyla:
Üst Alt