Sohbet İmei kayıt ücretleri 500TL olmuş

blg0044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
8
Hangisi hangi parçasını kendi üretiyor o da tartışılır.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Okadarını bilemiyorum ama zannedersem GM nin yeni fabrikası full üretim yapıyordu. En son GM 9 un röportajında görmüştüm.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Herkes haklı fakat yavaş yavaş yorum dozları artıyor gibi hocam. Frenlenmesi lazım. wasntme~~
düğme sizde :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Okadarını bilemiyorum ama zannedersem GM nin yeni fabrikası full üretim yapıyordu. En son GM 9 un röportajında görmüştüm.

Hocam tamam haklısınız amma velakin hükümetin yada bakanlık kanalının şunu yapması lazım. tamam doğru ithalatı çok olan ülkemizde illaki ithalatı kısmak lazım.

Ancak şunu yapmalarını beklerdim.

yerli oldukları tartışmaya açık olan markalarımız mesela Vestel yada GM, bunlardan biri yakın zamanda GM9 Pro diye telefon çıkardı ve fiyatı 2900 dedi. peki onuda anladık.
sonra enflasyonla top yekün mücadele dediler 2200 e çektik dediler (ki bence hala okadar etmez) tamam onada eyvallah.

ama kardeşim sen her şeyi piyasalardan beklemiceksin hükümet olarak.
mesela diyeceksinki yıl sonuna kadar telefonlardan beyaz eşyadan otomotiv den toptan hepsini ÖTV KDV kaldırıyorum diyeceksin ve bunun da denetimini yapacaksın.

neden denetimini yapacaksın kısmını açıklayayım.
Bugün cumaya giderken Bim marketin önünden geçtim burda bim markası sadece örnek, birkaç markette daha bunun örneğini görebilirsiniz.
asmış cama topyekün mücadele pankartını, altınada yazmış fiyatı, hemen örnek vereyim mesela bu piyasa kötüleşmeden önce kapalı 500gr paketli kıyma 14.50 idi yine kapalı paket 500gr kuşbaşı 15.50

şimdi bi baktım afişe gene aynı fiyat ama yukardaki ibare topyekün mücadele.
eee nerde kaldı hani indirim. bunu denetleme yapacaksın bu bir

mesela beyaz eşyada ÖTV alinmicak dediler, vallahide billahide özellikle bosh arçelik beko gibi mağazaların fiyatlarını takip ettim. size yemin ederim ki şunu yaptılar.

etiketteki fiyatı 2950 olan çamaşır makinesinin etiketinin üstüne 3250 yazıp üstünü çizdiler indirim dediler bu sadece bir örnek.
açıkça şark kurnazlığı işte.

ayrıca yine örnek vermek gerekirse otomobil alırken neredeyse %100 ÖTV var çıkıp deniliyorki yıl sonuna kadar %15 ÖTV indircez
yahu zaten %100 alıyorsun hesaplayınca %100 ün %15 i devede kulak oluyor ki yansıması modele göre 2000-5000 lira arası; böyle indirim olurmu?

Bakın ben kendimi övmek adına falan konuşmuyorum işletme mezunuyum 4 sene finans ile ilgili dersler gördüm yapılan hamleler kesinlikle çözüm değil malesef.

kaldır yerli dediğin markalardan ÖTV dediğin melaneti desen kaldıramaz çünkü ülkemizi yöneten tüm hükümetlerin yegane gelir kaynağı vergi.
bakın üzerine basarak söylüyorum hükümetlerin diyorum. bu melanet 1999 depreminde deprem vergisi olarak çıktı. insanlar iyi niyetle bunu kabullendi ama zamanlar büyüye büyüye bu noktaya geldi

başka bir örnek vermek gerekir ise elektrik faturalarındaki adaletsizliği de verebiliriz. böyle uzar gider.

ben 41 yaşındayım, yaşım gereği özalı da gördüm ozamandan bu yana özel sektörün devlete güvenerek yatırım yaptığını görmedim. ayrıca hükümetlerinde dişe dokunacak yatırım yaptıklarını görmedim.

cevabı sizin mesajınız üzerinden yazmam da da bir anlam aramayın sakın. iktidar partisinin yanında olan ittifak partisinin üyesiyim ama doğru konuşmak fıtratım gereğidir.

herkesin affına sığınır saygılar sunarım.

Son düzenleme:

bigbobcat

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ercan
Cihazım
Mi Mix 3
Meslek
bilgi işlem
Konular
22
Ben artık bu ve benzeri konulara takılmıyorum, dert etmiyorum... Yazılan mesajları tek tek okudum, bir kişi de yapılan işlem hakkında (doğal olarak) olumlu yazmamış, fakat önümüze sandık konulduğunda toplumun yarısından fazlası bu yönetimi benimsediğini deklare etti... Yarın seçim olsa yine farklı tablo ortaya çıkmayacak... Onlar da bu durumu çok iyi biliyor ki, yıllardır aynı şey devam ediyor... Bu yüzden, durmak yok yola devam diyorum...

8=)8=)
Aslında söylenecek çok şey var ama konuşsak ta bir şey değişir mi ? Yazık sadece yazık. Ben verdiğim vergileri helal etmiyorum. Daha da başka bir şey demiyorum. Saygılar

ibrahimsa94

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ibrahim
Cihazım
xiaomi
Konular
69
Cantara hocanın mesajından sonra 360 derece dönüş olmuş yorumlarda giggle~~giggle~~giggle~~

Bu arada kaçak imei atınca ne oluyor ?

blg0044

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Abdurrahman
Cihazım
Redmi Note 6Pro
Meslek
Muhasebe
Konular
8
düğme sizde :)

Hocam tamam haklısınız amma velakin hükümetin yada bakanlık kanalının şunu yapması lazım. tamam doğru ithalatı çok olan ülkemizde illaki ithalatı kısmak lazım.

Ancak şunu yapmalarını beklerdim.

yerli oldukları tartışmaya açık olan markalarımız mesela Vestel yada GM, bunlardan biri yakın zamanda GM9 Pro diye telefon çıkardı ve fiyatı 2900 dedi. peki onuda anladık.
sonra enflasyonla top yekün mücadele dediler 2200 e çektik dediler (ki bence hala okadar etmez) tamam onada eyvallah.

ama kardeşim sen her şeyi piyasalardan beklemiceksin hükümet olarak.
mesela diyeceksinki yıl sonuna kadar telefonlardan beyaz eşyadan otomotiv den toptan hepsini ÖTV KDV kaldırıyorum diyeceksin ve bunun da denetimini yapacaksın.

neden denetimini yapacaksın kısmını açıklayayım.
Bugün cumaya giderken Bim marketin önünden geçtim burda bim markası sadece örnek, birkaç markette daha bunun örneğini görebilirsiniz.
asmış cama topyekün mücadele pankartını, altınada yazmış fiyatı, hemen örnek vereyim mesela bu piyasa kötüleşmeden önce kapalı 500gr paketli kıyma 14.50 idi yine kapalı paket 500gr kuşbaşı 15.50

şimdi bi baktım afişe gene aynı fiyat ama yukardaki ibare topyekün mücadele.
eee nerde kaldı hani indirim. bunu denetleme yapacaksın bu bir

mesela beyaz eşyada ÖTV alinmicak dediler, vallahide billahide özellikle bosh arçelik beko gibi mağazaların fiyatlarını takip ettim. size yemin ederim ki şunu yaptılar.

etiketteki fiyatı 2950 olan çamaşır makinesinin etiketinin üstüne 3250 yazıp üstünü çizdiler indirim dediler bu sadece bir örnek.
açıkça şark kurnazlığı işte.

ayrıca yine örnek vermek gerekirse otomobil alırken neredeyse %100 ÖTV var çıkıp deniliyorki yıl sonuna kadar %15 ÖTV indircez
yahu zaten %100 alıyorsun hesaplayınca %100 ün %15 i devede kulak oluyor ki yansıması modele göre 2000-5000 lira arası; böyle indirim olurmu?

Bakın ben kendimi övmek adına falan konuşmuyorum işletme mezunuyum 4 sene finans ile ilgili dersler gördüm yapılan hamleler kesinlikle çözüm değil malesef.

kaldır yerli dediğin markalardan ÖTV dediğin melaneti desen kaldıramaz çünkü ülkemizi yöneten tüm hükümetlerin yegane gelir kaynağı vergi.
bakın üzerine basarak söylüyorum hükümetlerin diyorum. bu melanet 1999 depreminde deprem vergisi olarak çıktı. insanlar iyi niyetle bunu kabullendi ama zamanlar büyüye büyüye bu noktaya geldi

başka bir örnek vermek gerekir ise elektrik faturalarındaki adaletsizliği de verebiliriz. böyle uzar gider.

ben 41 yaşındayım, yaşım gereği özalı da gördüm ozamandan bu yana özel sektörün devlete güvenerek yatırım yaptığını görmedim. ayrıca hükümetlerinde dişe dokunacak yatırım yaptıklarını görmedim.

cevabı sizin mesajınız üzerinden yazmam da da bir anlam aramayın sakın. iktidar partisinin yanında olan ittifak partisinin üyesiyim ama doğru konuşmak fıtratım gereğidir.

herkesin affına sığınır saygılar sunarım.
Vallla üsdat ne diyeyim yerden göğe kadar haklısın. O derslerin hepsini bende gördüm fakat şöylede bir gerçek var ki vergi kaçınılmaz bir gerçek Türkiyede. Yıllardır böyle gelmiş böyle gidiyor.

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular
211
Cantara hocanın mesajından sonra 360 derece dönüş olmuş yorumlarda giggle~~giggle~~giggle~~

Bu arada kaçak imei atınca ne oluyor ?
aynı imei başka yerde de kullanılırsa telefon gene kapanıyor :D
bide imei atınca telefonu fabrika ayarına çekmemek lazım çünkü ozaman atılan imei ler uçuyor :)
bende SEFA hocam dan tel almak istiyorum ama şu imei atma işi canımı sıkıyor :)

Kadirli

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Samet
Cihazım
Redmi NOTE 5
Meslek
Bankacı
Konular
16
aynı imei başka yerde de kullanılırsa telefon gene kapanıyor :D
bide imei atınca telefonu fabrika ayarına çekmemek lazım çünkü ozaman atılan imei ler uçuyor :)
bende SEFA hocam dan tel almak istiyorum ama şu imei atma işi canımı sıkıyor :)
Sefa hoca dan aldığın telefon sıfırlama yapsan da imei gitmez, teyit ettim :)

halilgurbuz

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı
Konular