Sohbet IMEI Kayıt İşlemlerine ve Fiyatlandırılmasına Düzenleme Getirilmesini Talep Ediyoruz

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Senden korkmuyorum, yöneticiliğine güvenip böyle kolay kolay yazıp çiziyorsun, seni eleştirsem beni banlayacaksın biliyorum. Fakat senin bu söylediğin devletçilik lafları başka ülkeler de yok. Ben halkın, haklının yanındayım. Harç ücreti hava parasıdır, isteyen gelir telefon satar, isteyen kendisi alır kullanır. Bahsedilen şey cep telefonu. 21. Yüz yılın iletişim aracıdır kendisi.
Yasa dışı işlemlerin önüne geçilmesi adına böyle bir çalışma yaptırmaya çalışıyoruz.
Sizi nasıl korkutmaya çalıştım anlamadım! Farkında olmadan tehdit falan mı ettim? Neyi kolay kolay yazıp çiziyorum? Bakanlığın sitesine girip okuyan herkes kolayca yazabilir ki zaten. Bir zorluğu yok. Siz de okumuş olsanız böyle kolayca yazıp çizersiniz.

Devletçilik, Atatürk'ün ilkelerinden bir tanesidir. Halkçılık ise bir diğeri. Sahi siz halksınız da işini kanuna uygun yapanlar halk değil mi? Ne yani siz halkın bir bireyi olarak gidip taş atıp kolunuzu bile yormadan, etliye sütlüye bulaşmadan üzerine 1 katarak telefon satacaksınız, öte yandan vergilerini, harçlarını, garanti hizmetini, kirasını, elektiriğini, gazını, suyunu, internetini, çalıştırdığı binlerce işçinin maaşını v.s. ödeyip onbinlerce insanın karnını doyurarak yasal çalışanlar halk olmayacak. Sizden alan ve her türlü haklarından mahrum edilen tüketiciler halk, yasal ürünler alıp iyi ya da kötü her türlü hakka sahip tüketiciler halk değil öyle mi? Ne olur yapmayın!

Yasadışı işlemlerin önüne geçmek isterken, yasadışı uygulamalara daha iyi zeminler hazırlanmasını istemek te ne bileyim! İlginç.

Defalarca yazdım, yine yazayım. Ben bu haraçı (bakın haraç diyorum) desteklemiyorum. Vergileri de desteklemiyorum. Ama ortada bir kanun var ve bu kanunun değişmesini isterken de birkaç yüz kişinin faydasına bakamayız. Yasal olarak ithalat yapan firmalar ne olacak? Onlara da bir çözüm getiriyor musunuz? Hayır. Getirin onlara da bir çözüm. Getirin vergi sistemi için bir çözüm. Ondan sonra çıkın halkın karşısına.

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
Sizi nasıl korkutmaya çalıştım anlamadım! Farkında olmadan tehdit falan mı ettim? Neyi kolay kolay yazıp çiziyorum? Bakanlığın sitesine girip okuyan herkes kolayca yazabilir ki zaten. Bir zorluğu yok. Siz de okumuş olsanız böyle kolayca yazıp çizersiniz.

Devletçilik, Atatürk'ün ilkelerinden bir tanesidir. Halkçılık ise bir diğeri. Sahi siz halksınız da işini kanuna uygun yapanlar halk değil mi? Ne yani siz halkın bir bireyi olarak gidip taş atıp kolunuzu bile yormadan, etliye sütlüye bulaşmadan üzerine 1 katarak telefon satacaksınız, öte yandan vergilerini, harçlarını, garanti hizmetini, kirasını, elektiriğini, gazını, suyunu, internetini, çalıştırdığı binlerce işçinin maaşını v.s. ödeyip onbinlerce insanın karnını doyurarak yasal çalışanlar halk olmayacak. Sizden alan ve her türlü haklarından mahrum edilen tüketiciler halk, yasal ürünler alıp iyi ya da kötü her türlü hakka sahip tüketiciler halk değil öyle mi? Ne olur yapmayın!

Yasadışı işlemlerin önüne geçmek isterken, yasadışı uygulamalara daha iyi zeminler hazırlanmasını istemek te ne bileyim! İlginç.

Defalarca yazdım, yine yazayım. Ben bu haraçı (bakın haraç diyorum) desteklemiyorum. Vergileri de desteklemiyorum. Ama ortada bir kanun var ve bu kanunun değişmesini isterken de birkaç yüz kişinin faydasına bakamayız. Yasal olarak ithalat yapan firmalar ne olacak? Onlara da bir çözüm getiriyor musunuz? Hayır. Getirin onlara da bir çözüm. Getirin vergi sistemi için bir çözüm. Ondan sonra çıkın halkın karşısına.
İthalatçı firmaların sorunu benim sorunum değil, onlarda çıksınlar bir zahmet taleplerini dile getirsinler. Ben sıradan bir vatandaşım, cinlik yapıyorsun gibisinden tuhaf ifadeleriniz var. Yasa dışı uygulamaların önüne geçildimi mevcut sistemle? Sosyal medya hesaplarında milyon adet telefon satılıyor ve talep var. Hen diyorum ki ücretler düşürülsun devlet kazansın. İthalatçı firma beni ilgilendirmez, herkesin ağzı var dili var.

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
İthalatçı firmaların sorunu benim sorunum değil, onlarda çıksınlar bir zahmet taleplerini dile getirsinler. Ben sıradan bir vatandaşım, cinlik yapıyorsun gibisinden tuhaf ifadeleriniz var. Yasa dışı uygulamaların önüne geçildimi mevcut sistemle? Sosyal medya hesaplarında milyon adet telefon satılıyor ve talep var. Hen diyorum ki ücretler düşürülsun devlet kazansın. İthalatçı firma beni ilgilendirmez, herkesin ağzı var dili var.
Bakın buradan yürüyün işte... Pahalı derseniz, pasaport zorunlu derseniz, satamıyorum derseniz devlet baba bana ne, ben aldığım paraya bakarım der geçer. Ama bu sistem kaçağa özendiriyor, devlet vergi kaybına uğruyor derseniz o zaman bir durulup düşünürler. İthalatçılardan aldıkları vergilerle önerilen sistemle toplanacak vergiyi kıyaslar, değerlendirirler. Tabii bu üslupla, onların sorunu beni ilgilendirmez derseniz kimse ciddiye almaz üstüne dalga bile geçerler orası ayrı konu...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
İthalatçı firmaların, pek kendilerini bağlamasa da, bu sorunun ucu sonuçta tüketiciye dokunuyor olsa da ürünlerin fiyatlarının vergiler yüzünden aşırı yüksek olmaları dışında bir sıkıntıları olduğunu sanmıyorum. Elbette oturup düşününce bir sürü sorun ortaya konabilir ama ana konumuzla alakası yok. Yasadışı uygulamaların önüne geçildi mi diye sormuşsunuz. Elbetteki geçildi. Peki yeterli mi? Hiçbir kanun yeterli değildir. Öyle olsaydı bugün kimse adam öldüremez, hırsızlık yapamaz, dolandırıcılık yapamaz vel hasılı suç işleyemezdi değil mi?
Sistemde açık var mı? Evet var. Ama yapılması gereken şey, bu açığı kullanmak için şartların daha da iyileştirilmesini sağlamak değil, bu açığı kapatmak olmalıydı. Gerçekten devleti, milleti düşünen birisi, operatörler ya da BTK tarafından imei'si değişen cihazların tesbit edilerek kapatılmasını isterdi. IMEI'yi ve cihazı karşılaştırıp bunun değişip değişmediğini anlamak onlar için aslında çocuk oyuncağı.

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
İthalatçı firmaların, pek kendilerini bağlamasa da, bu sorunun ucu sonuçta tüketiciye dokunuyor olsa da ürünlerin fiyatlarının vergiler yüzünden aşırı yüksek olmaları dışında bir sıkıntıları olduğunu sanmıyorum. Elbette oturup düşününce bir sürü sorun ortaya konabilir ama ana konumuzla alakası yok. Yasadışı uygulamaların önüne geçildi mi diye sormuşsunuz. Elbetteki geçildi. Peki yeterli mi? Hiçbir kanun yeterli değildir. Öyle olsaydı bugün kimse adam öldüremez, hırsızlık yapamaz, dolandırıcılık yapamaz vel hasılı suç işleyemezdi değil mi?
Sistemde açık var mı? Evet var. Ama yapılması gereken şey, bu açığı kullanmak için şartların daha da iyileştirilmesini sağlamak değil, bu açığı kapatmak olmalıydı. Gerçekten devleti, milleti düşünen birisi, operatörler ya da BTK tarafından imei'si değişen cihazların tesbit edilerek kapatılmasını isterdi. IMEI'yi ve cihazı karşılaştırıp bunun değişip değişmediğini anlamak onlar için aslında çocuk oyuncağı.
Sizin söyleminizle yola çıkacak olursak bu ülkede cep telefonunu ancak zenginler satın alabilir, sizde bu forumu üç bey ay sonra kapatmak mecburiyetinde kalırdınız. Ben sistemin iyileştirilmesinden yanayım, kaçak telefonların geçişi engellenemiyor. Ya konu çok farklı bir yere çekildi. Açık açık söylüyorum 2000 TL alınan harç ücreti gereksiz ve haksız bir uygulamadır, ben cep telefonum ile yurt dışından ülkeye girmişsem ve o parayı ödemişsem o telefonu istediğim zaman ikinci el olarak satabilirim. Devlet bana bu hakkı vermiyor son derece saçmalık. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama yok. Millet aliexpressten telefon sipariş ediyor sizin savunduğunuz sisteme bakın. Yani bir cep telefonumu devleti batıracak ?

Harç ücreti düşürülmeli
Tüketici harç bedelini ödedikten sonra telefonu istediği kişiye satabilir, bu engellenemez.
Pasaporta kayıt konusu tartışmaya açıktır, ben illa bu olsun demiyorum. Herkesin görüş ve fikrine açığım bunda.

Verginin vergisini ödüyoruz, her ay zaten cep telefonu kullanırken operatörlere ötv adında vergimizi veriyoruz. Bu işleri bu kadar zorlaştırmanın anlamı yok.

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
Bazı düzenlemeler yapıldı ve konu güncellendi.

blackrow67

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
DoğuHan
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
16
KKTC'de ücretler:

iv. Ücret Dekontu: MCKS kayıt ücretinin ödendiğini gösteren belgedir. Aşağıda bilgileri verilen bankalardan ödemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Açıklama bilgisi olarak cihazınıza ait IMEI numarasının belirtilmesi yeterlidir. Bir adet cihaz kayıt ücreti KDV dahil 7,52 TL’dir.

Öğrencilere özel: KKTC’de yüksek öğrenim eğitimi alan T.C. ve diğer ülke öğrencileri için gümrük indirimi yapılmıştır. Kriterlere uygun olan öğrenciler 2 yılda bir defaya mahsus olmak üzere cihazın gümrük ücretini 100 TL olarak ödeyerek bu gümrük indiriminden faydalanabilecektir.

Diğer aboneler için: Cihazlara KKTC Gümrük Mevzuatı uyarınca gümrük tarifesi uygulanır.

Kayıtsız-Kaçak Cihazlara ait Kayıt Süreci

• Başvuru için gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir:
  1. Dilekçe (Başvuru sırasında doldurulacaktır)
  2. MCKS kaydı yapılacak IMEI’li cihaz
  3. Kimlik Kartı aslı (KKTC ve TC Vatandaşları için), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
  4. Öğrenci belgesi aslı ( KKTC Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı tarafından onaylanmış ve faal olan Üniversitelerin, Ön lisans, Lisans ve Yüksek Lisans programları altında eğitim görenler tarafından sunulacaktır.)
  5. Teknik uygunluğu geçerli olan cihaza ait cihaz kayıt ücreti ödenecektir. Kayıt biriminde nakit kabul edilmemektedir. Banka kartı veya kredi kartı ile kayıt biriminde ödeme yapılabilir veya Bankada Kurum hesabına yatırılabilir. (Banka Hesap Bilgileri kayıt sırasında verilecektir.)
  6. IMEI’li cihaz kayıt ücreti 26.16 TL’dir.
MCKS kayıt birimindeki işlemin tamamlanması ile cihazınızın kayıt altına alındığına dair evrak, fatura ve makbuzunuz tarafınıza verilir. Bu aşamada cihazınıza ait kayıt süreci tamamlanmış olmaz.

MCKS kayıt biriminden alınan evrak ile birlikte MCKS Kayıt Birimi içerisinde bulunan Gümrük personeline cihazın gümrük vergisi ödenmelidir. Ödenecek vergi sırasında aşağıdakilerin ibraz edilmesi gerekmektedir:

1. Kayıt edilen IMEI’li cihaz
  2. Kimlik Kartı (KKTC ve TC Vatandaşları İçin), Pasaport (Yabancı Uyruklular İçin)
  3. MCKS kayıt biriminden alınan evraklar

Üst Alt