Soru IMEI işlemi sonrası güncelleme

KİLİORKEZ

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Kuyumcu
Konular
67
hocam anakarta direnç eklemesi yapılarak imei değişimi yapılabilir ancak btk ya sinyal yollamama, imei süresi 120 günde sabit kalma gibi yöntemler mümkün değil. forumda da araştırsam, başka yerde de araştırsam mümkünatı yok. yani var olan imei içinde duracak, btk ya sinyal gitmeyecek vs. vs. gerçekten mümkün değil. Sizi yalanlamak için söylemiyorum, kim bu şekilde söyleyerek işlem yaptı ise ondan uzak durun diye söylüyorum.
Hocam size şöyle diyim bende mi 11 vardı hani anakarta direnç yapıldı adam bana öyle söyledi ve ben 1 buçuk yıl kullandım hala amcam da kullanıyor telefonu kapanma filan olmadı mı 11 ultra aldım bunu da o adamda yaptırdım ve kullanıyorum şu anda IMEI sorgulama da anakarta direnç yapıldığında ne yazıyor bilginiz var mı kayıtlı mı yazıyor kayıtsız mı?

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
direncin amacı telefondaki imei kontrolü yapan elemanı devre dışı bırakmak hocam. direnç sonrası imei değiştiriliyor. kayıtlı yazıyor ancak kayıtlı bir imei ile değiştirildiği için kayıtlı yazıyor. yani sizin cihazınızdaki kayıtsız imeiyi kayıt ettirmiyor veya kayıtsız olarak 120 günden düşmemesini sağlamıyor. hatta imei sorgusu yaparsanız muhtemelen e-devlette telefonunuz mi 11 ultra olarak da görünmez.

KİLİORKEZ

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Kuyumcu
Konular
67
direncin amacı telefondaki imei kontrolü yapan elemanı devre dışı bırakmak hocam. direnç sonrası imei değiştiriliyor. kayıtlı yazıyor ancak kayıtlı bir imei ile değiştirildiği için kayıtlı yazıyor. yani sizin cihazınızdaki kayıtsız imeiyi kayıt ettirmiyor veya kayıtsız olarak 120 günden düşmemesini sağlamıyor. hatta imei sorgusu yaparsanız muhtemelen e-devlette telefonunuz mi 11 ultra olarak da görünmez.
Hocam şimdi kontrol ettim sim bir de kayıt dışı yazıyor sim iki için de kayıt bulunamadı yazıyor ama kullanıyorum mesaj da gelmedi bana hiç e devletten.

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
inşallah da gelmez ama muhtemelen nisanda kapanır hocam. kayıt dışı yazanda verilen süre bitmiş, kayıt bulunamadı da ise henüz o süre bitmemiş demek oluyor hocam. bu imei algılama olayı operatörler aracılığı ile oluyor. operatör sizin imei numaranızı görebiliyor ve btk ya da operatörler bildiriyor. misal turkcell hemen bildiriyordur da belki vodafone geç bildiriyordur gibi durumlar olabilir. hiç imei ile işlem yapmamış ancak hala hattı kapanmamış telefonlar da var.

KİLİORKEZ

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Kuyumcu
Konular
67
inşallah da gelmez ama muhtemelen nisanda kapanır hocam. kayıt dışı yazanda verilen süre bitmiş, kayıt bulunamadı da ise henüz o süre bitmemiş demek oluyor hocam. bu imei algılama olayı operatörler aracılığı ile oluyor. operatör sizin imei numaranızı görebiliyor ve btk ya da operatörler bildiriyor. misal turkcell hemen bildiriyordur da belki vodafone geç bildiriyordur gibi durumlar olabilir. hiç imei ile işlem yapmamış ancak hala hattı kapanmamış telefonlar da var.
Hocam şöyle ki bu telefonu alalı 1 ay oldu ve ben sıfır aldım kullanım süresinin bitmesi imkansız. Jelatinini ben söktüm kutusunu ben açtım telefonun.

CanYILMAZ

Geliştirici Üye
Geliştirici Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can YILMAZ
Cihazım
Not 10 Pro
Meslek
Yazılımcı
Konular
1
ben bittiğinde genelde gördüm o mesajı hocam, mesaj geldikten sonra nasıl görünüyor o kısımdan emin değilim ama kayıt bulunamadı dediği imei henüz kapanmamış oluyor ondan eminim. tabi ki kapanmasın telefonunuz ama sim1 kapanmadıysa da kapanacaktır. *#06# yazdığınızda çıkan imeiler cihazla gelen imeiler mi?

45zb497

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Hamza
Cihazım
Mi 13 ultra
Konular
8
Merhaba.mi 11 t pro global direnç işlemi yapıldı.bendeki IMEI ler yapıldı.size sorum şu olacak.guncelleme yaptım imeiler duruyor.rom atsam fastboot ile imeilerim gidermi.giderse kendim tekrar yükleyebilirim imei leri.

KİLİORKEZ

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sefa
Cihazım
Mi 11 ultra
Meslek
Kuyumcu
Konular
67
ben bittiğinde genelde gördüm o mesajı hocam, mesaj geldikten sonra nasıl görünüyor o kısımdan emin değilim ama kayıt bulunamadı dediği imei henüz kapanmamış oluyor ondan eminim. tabi ki kapanmasın telefonunuz ama sim1 kapanmadıysa da kapanacaktır. *#06# yazdığınızda çıkan imeiler cihazla gelen imeiler mi?
Hocam aldığımda kontrol etmedim kutusunu açtım direkman işleme alındı telefon IMEI kaydı için.

Üst Alt