Yardım İmei işlemi görmüş Mi 9T PRO ile işlem sonrasıyla alakalı sorularım var

Zesha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eser
Cihazım
Mi9T Pro
Konular
1
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Miui Global 11.0.6
Telefon Modeli
Mi 9T Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Öncelikle merhaba, dün itibari ile telefonum imei işlemi gördü fakat birkaç sorum var ve forumda da istediğim cevapları bulamadım, belki de gözümden kaçtı detaylı bir başlık açılmışsa yöneticilerin affına sığınarak yönlendirme istiyorum.

Telefonda twrp ve magisk yüklü işlemden sonra sıfırlanma olmadı telefonda işlemden önce ne vardı ise sonra da kaldı, sorularıma gelecek olursak;

1-)Miui 12 sürümüne güncellemek istiyorum fakat işlemin bozulmaması için hangi yöntemle güncelleme yapmama gerek?

2-)Olası bir durumda telefona format atma durumunda kalırsam nasıl atmalıyım?

3-)Custom rom kullanmak istediğimde ne yapmalıyım?

4-)Telefonumda bankacılık uygulamaları var magisk kendi başına bir sorun teşkil eder mi(bilgi sızdırma, keylogger, çalınma gibi durumlar vs.)?

5-)Ve son olarak şu an bir yedek almam gerekiyorsa hangi yedeği almam gerek ki ilerde işlem kaybolursa ben bunu kendi başıma kolayca üstesinden gelebileyim, tekrar işlemin doğru çalıştığı haline döndürebileyim?

Zesha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Eser
Cihazım
Mi9T Pro
Konular
1
1.ci soruya gelirsek öncelikle tüm ihtiyaciniz olan yedeklerinizi aliniz cünki rom degisikliği sorasi telefon sifirlanicak hocam daha sora telefonunuza uygun miui 12 global recovery sürümünü bilgisayariniza indiriniz. ayrica telefonunuza uygun magiskte indiriniz. telefonunuzdan twrp moduna geçiniz wipe / format data / yes yazip onaylayin telefonunuz sifirlanicak daha sora geri geri yaparak ana twrp ekranina geliniz. reboot / recovery yapiniz. telefonunuz kapanip tekrar twrp modunda açilacaktir. bu sirada telefonu pcye bağlayip rom dosyanizi ve magisk dosyanizi telefonunuza atiniz. daha sora twrp ekranindan wipe / advanced wipe giriniz burada 4 wipe yapiniz ( cache, dalvik& art cache, system, data secip alttaki bari sağa surukleyip format atiniz) daha sora geri gelip twrp ana ekranindan install/ attiğiniz romu seçip alttaki swipe to confirm flash barini sürükleyin kurulum tamamlandiktan sonra magiskte flashlayin iki kurulumda bittikten sonra nolur ne olmaz diye wipe / format data / yes yazip onaylayin tekrar telefon sifirlandiktan sonra twrp ana ekranina geri gelip reboot / system seciniz... miui 12 hayirli olsun :) bu anlatimim biraz uzun olabilir ama bu yapilan işlem eliniz alişinca 5 dakikalik iş :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

2. cevap olasi sirifirlama durumu olursa... telefonunuzu twrp modunda baslatiniz. wipe / format data / yes yazip onaylayin daha sora twrp ana ekranina gelip reboot / system yapiniz telefonunuz imei gitmeden sifirlanmiş olur.
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim mutlaka yararı olacaktır. Çok sağolun tekrardan.

1.ci soruya gelirsek öncelikle tüm ihtiyaciniz olan yedeklerinizi aliniz cünki rom degisikliği sorasi telefon sifirlanicak hocam daha sora telefonunuza uygun miui 12 global recovery sürümünü bilgisayariniza indiriniz. ayrica telefonunuza uygun magiskte indiriniz. telefonunuzdan twrp moduna geçiniz wipe / format data / yes yazip onaylayin telefonunuz sifirlanicak daha sora geri geri yaparak ana twrp ekranina geliniz. reboot / recovery yapiniz. telefonunuz kapanip tekrar twrp modunda açilacaktir. bu sirada telefonu pcye bağlayip rom dosyanizi ve magisk dosyanizi telefonunuza atiniz. daha sora twrp ekranindan wipe / advanced wipe giriniz burada 4 wipe yapiniz ( cache, dalvik& art cache, system, data secip alttaki bari sağa surukleyip format atiniz) daha sora geri gelip twrp ana ekranindan install/ attiğiniz romu seçip alttaki swipe to confirm flash barini sürükleyin kurulum tamamlandiktan sonra magiskte flashlayin iki kurulumda bittikten sonra nolur ne olmaz diye wipe / format data / yes yazip onaylayin tekrar telefon sifirlandiktan sonra twrp ana ekranina geri gelip reboot / system seciniz... miui 12 hayirli olsun :) bu anlatimim biraz uzun olabilir ama bu yapilan işlem eliniz alişinca 5 dakikalik iş :)

2. cevap olasi sirifirlama durumu olursa... telefonunuzu twrp modunda baslatiniz. wipe / format data / yes yazip onaylayin daha sora twrp ana ekranina gelip reboot / system yapiniz telefonunuz imei gitmeden sifirlanmiş olur.
Ekstra olarak ben miui 12'ye güncelledim fakat şu an twrpye girmek istediğimde Mi-Recovery 3.0 diye bir yere giriyor. TWRP Yok yani ne oldu anlamadım ama ime işlemi duruyor gitmedi.

Oyla:

Erhankaan

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
erhan
Cihazım
Mi 8
Konular
23
hocam miui 12 guncellemesi yaparken magiskte yuklemeniz lazimdi buda twrpnin sabit kalmasina yardimci oluyordu ama problem degil tekrar twrp kurabilirsiniz Recovery - Mi 9T Pro - K20 Pro Recovery Kurulumları (Twrp- Orange Fox vb.)

twrp kurduktan sora installdan magisk kurup telefonu formatlaniz yoksa yoksa telefon mi ekraninda kalir hocam

tabi twrp kurmadan önce ayarlar / cihazim / tüm özellikler / miui sürüm buraya 7kez basin geri sayim sonunda ekranda artik siz gelistiricisiniz yazisi gorunecektir. daha sora ayarlar / ek ayarlar / geliştici seçenekler / usb hata ayiklama seceneğini aktif edin daha sora telefonu kapatip ses kisma + güç tuşuna basarak fastboot ekranina gelin, linkteki twrp yi indirip tek tuşlar yükleme uygulamasini açin pc ekranindaki talimatlari uygulayarak twrp kurulumu yapiniz. twrp ekrani geldiğinda install / magisk seçip kurunuz daha sora wipe / format data / yes yazip onaylayin daha sora ana ekrana gelip reboot / system yapiniz tekrardan twrpniz hayirli olsun :) yalniz bu işlemlerden once yeklerinizi aliniz.

Son düzenleme:
Oyla:

alo333

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Suleyman
Cihazım
Sev
Konular
0
Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim mutlaka yararı olacaktır. Çok sağolun tekrardan.

Ekstra olarak ben miui 12'ye güncelledim fakat şu an twrpye girmek istediğimde Mi-Recovery 3.0 diye bir yere giriyor. TWRP Yok yani ne oldu anlamadım ama ime işlemi duruyor gitmedi.
kardeşim ayarlar bölümünden telefonu sıfırlamadıgın sürece imeiler gitmez bu 1 .custom rom atsanda hiç birrşey olmaz imei ne güvenle yukleyebilirsin.artık bootloader kılıdı açmadanda imei atılıyor oyuzden silinmiyor bilgiler. hiç korkma sadece ayarlardan fabrıka ayarlarına dönme yeterli istredigini yap

Oyla:
Üst Alt