Soru IMEI gitmeden güncelleme yapmak

DarkLegion

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
33
Telefon galiba direnç kayıtlı yani IMEI atılmış güncelleme de alıyor ama telefoncu güncelleme yaparsan imei gider demiş telefon bootloader kilidi kapalı nasıl güncelleme yapılır?( Poco x7 pro)

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Ben olsam gider neden güncelleme yapmamam gerektiğini teknik olarak anlatmasını isterdim. Teknik olarak vereceği cevap gerçeği yansıtmayacağı ve Tatmin edici cevap veremediği için güncellememi yapar, imeiler orjinale dönerse de eksik işlem yaptığı için düzeltmesini isterdim.

DarkLegion

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben olsam gider neden güncelleme yapmamam gerektiğini teknik olarak anlatmasını isterdim. Teknik olarak vereceği cevap gerçeği yansıtmayacağı ve Tatmin edici cevap veremediği için güncellememi yapar, imeiler orjinale dönerse de eksik işlem yaptığı için düzeltmesini isterdim.
Hocam daha önce RN9S kullanıyordum aldığım telefoncu da güncellemeleri telefon üzerinden yapma TWRP üzerinden yap ama biliyorsan yap bilmiyorsan dokunma demişti. Yani sonuçta Xiaomi Grubu telefonlar bunlar hepsi hemen hemen aynı değil midir?
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
O bilgide yanlış. Baştan sona yanlış. Her eline uygulama alan bu işi yapması gerektiğini düşündüğü için zaten yıllardır bunlar yaşanıyor. MTK işlemcili cihaza twrp kurmayı tavsiye etmek nedir ya? Ayrıca twrp ile yapılan güncelleme ile otadan yapılan güncellemenin farkı nedir? hiç bir fark yok. TWRP geçmişte ne için gerekliydi? qualcomm işlemcili cihazları imei gitmeden sıfırlamak için gerekliydi. Çünkü modifiye edilmiş recovery anlamına gelen twrp bütün bölümleri formatlamadığı için imeiler silinmiyordu. Bunun harici custom rom ve root için gerekliydi. Başka da bir gereksinimi yoktu.

Başım ağrımasın modunda cevaplar veriyorlar maalesef. Herkese işlem yaptırmamak lazım. Direnç değişimi ile gerekli adımlar uygulanarak imei atılmış bir poco x7 pro sorunsuz ota güncelleme yapar. Orjinale dönüyorsa bu işlemi yapan kişinin eksikliğidir.

DarkLegion

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mert
Cihazım
Redmi Note 9S
Meslek
Öğrenci
Konular
33
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O bilgide yanlış. Baştan sona yanlış. Her eline uygulama alan bu işi yapması gerektiğini düşündüğü için zaten yıllardır bunlar yaşanıyor. MTK işlemcili cihaza twrp kurmayı tavsiye etmek nedir ya? Ayrıca twrp ile yapılan güncelleme ile otadan yapılan güncellemenin farkı nedir? hiç bir fark yok. TWRP geçmişte ne için gerekliydi? qualcomm işlemcili cihazları imei gitmeden sıfırlamak için gerekliydi. Çünkü modifiye edilmiş recovery anlamına gelen twrp bütün bölümleri formatlamadığı için imeiler silinmiyordu. Bunun harici custom rom ve root için gerekliydi. Başka da bir gereksinimi yoktu.

Başım ağrımasın modunda cevaplar veriyorlar maalesef. Herkese işlem yaptırmamak lazım. Direnç değişimi ile gerekli adımlar uygulanarak imei atılmış bir poco x7 pro sorunsuz ota güncelleme yapar. Orjinale dönüyorsa bu işlemi yapan kişinin eksikliğidir.
Vay be hocam keşke size yaptırsaydık bu işlemi şuan çok pişman oldum

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Vay be hocam keşke size yaptırsaydık bu işlemi şuan çok pişman oldum
eyvallah biz ya da bir başkası her işte böyledir. İşten anlamayanla iş yaparsan sonra böyle sen uğraşırsın o aldığı parayı sayar :) Mantıklı düşünürseniz direnç değişimi yaparak RSA korumasını kaldırmışsınız. Neden güncelleme yapmasın ki? iyi forumlar.

Üst Alt