Evet anladım hocam biliyorum onu ama ne bilim belki çözüm olmuştur filan falan herkes bunun üzerinde calismis olabilir diye düşündüm ama tek anlamagim konu şu rsa nedir neden rsa koruması var katıyorlar rom yazilimdami oluyor yoksa anakarta mi bağlı bilmiyorum
RSA kilidi yazılım ile çözülecek bir kilit değil chip değişimi yani ana karta müdahale isteyen Bir işlem ve bu işlemlerden sonra şebeke olsa bile arayan ulaşamıyor şebeke sürekli gidip geliyor internete girmiyor vs hatalar ve oluyor ve çözümlemesi imkansız Bir hal alıyor.
RSA kilidini ülkemizdeki gibi herşeye vergi olan ülkeler zorunlu kılıyor bir nevi üretici her şekilde cihazı satıyor yurt dışı veya garantili olsun.
Yurt dışı cihazlarda garantide vermiyorlar bu daha çok karlı ama ülkedeki kanunlar gereği IMEI repair işleminin önüne geçmek zorunda aksi takdirde ürünleri o ülkede satış izni verilmeyebilir.
Kısacası böyle hocam
Önceden sim 1 RSA koyup sim 2 ye koymamak belli bir süre ise yaradı ama sonunda onunda önüne geçtiler dayatma ile mi kendileri mi böyle tercih etti bilmiyorum ama olan budur.
Ayrıca repair işlemlerinde yapılan tüm yazılımlar yöntemler hindistan kaynaklı çıkıyor yani repair işlemi ilk bulan onlar oluyor sonra yayılıyor şu sıralar Hindistan'da dâhi çare tükendi gibi xioami yeni çıkan cihazların RSA kilidini içeren kaynakları (şemaları) paylaşmıyor bu yüzden RSA kilidini aşmak şimdilik hayal diyebiliriz.
İleride ne olur bilinmez ama şunu eklemek istiyorum şemalar paylaşılmış olsa bir şekilde aşmanın yolunu bulurlar ileride göreceğiz artık nasıl bir süreç olacak