Yardım IMEI 1 ve 2

Mkeytrr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tahsin
Cihazım
Mi9
Konular
7
Merhaba iyi günler mi 9t pro yurt dışı kullanıcısıyım IMEI sim 2 atilabiliyor fakat iki çift hat kullanmam gerek bunun için 1.sime IMEI atılmıyor mu çözümü yok mu?

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Merhaba iyi günler mi 9t pro yurt dışı kullanıcısıyım IMEI sim 2 atilabiliyor fakat iki çift hat kullanmam gerek bunun için 1.sime IMEI atılmıyor mu çözümü yok mu?
Sadece sim 2 ye atılabiliyor, yeni bir yöntem çıkmadıysa (ki bildiğim kadarıyla çıkmadı) halen öyledir.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
Kısaca detay vereyim sim 1de RSA kilidi var sim 2de yok i yüzden sim 2e repair işlemi yapılıyor sorunsuz Yeni çıkan modellerde sim 1 ve sim 2de yani iki slotta RSA kilidi olduğu için yeni modellere repair işlemi yapılamıyor.
Umarım tam anlamışsınızdır

Mkeytrr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Tahsin
Cihazım
Mi9
Konular
7
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kısaca detay vereyim sim 1de RSA kilidi var sim 2de yok i yüzden sim 2e repair işlemi yapılıyor sorunsuz Yeni çıkan modellerde sim 1 ve sim 2de yani iki slotta RSA kilidi olduğu için yeni modellere repair işlemi yapılamıyor.
Umarım tam anlamışsınızdır
Evet anladım hocam biliyorum onu ama ne bilim belki çözüm olmuştur filan falan herkes bunun üzerinde calismis olabilir diye düşündüm ama tek anlamagim konu şu rsa nedir neden rsa koruması var katıyorlar rom yazilimdami oluyor yoksa anakarta mi bağlı bilmiyorum

M.OZKN

Destek Ekibi
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Xiaomi 13 Ultra
Meslek
Yazılım
Konular
563
Evet anladım hocam biliyorum onu ama ne bilim belki çözüm olmuştur filan falan herkes bunun üzerinde calismis olabilir diye düşündüm ama tek anlamagim konu şu rsa nedir neden rsa koruması var katıyorlar rom yazilimdami oluyor yoksa anakarta mi bağlı bilmiyorum
Bu konuyla ilgili forumda fazlasıyla sohbet edilmişti, bunlardan bir da aşağıda.

SerseristyLe

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökhan
Cihazım
Mi 10 T
Konular
47
RSA kilidi yazılım ile çözülecek bir kilit değil chip değişimi yani ana karta müdahale isteyen Bir işlem ve bu işlemlerden sonra şebeke olsa bile arayan ulaşamıyor şebeke sürekli gidip geliyor internete girmiyor vs hatalar ve oluyor ve çözümlemesi imkansız Bir hal alıyor.
RSA kilidini ülkemizdeki gibi herşeye vergi olan ülkeler zorunlu kılıyor bir nevi üretici her şekilde cihazı satıyor yurt dışı veya garantili olsun.
Yurt dışı cihazlarda garantide vermiyorlar bu daha çok karlı ama ülkedeki kanunlar gereği IMEI repair işleminin önüne geçmek zorunda aksi takdirde ürünleri o ülkede satış izni verilmeyebilir.
Kısacası böyle hocam
Önceden sim 1 RSA koyup sim 2 ye koymamak belli bir süre ise yaradı ama sonunda onunda önüne geçtiler dayatma ile mi kendileri mi böyle tercih etti bilmiyorum ama olan budur.
Ayrıca repair işlemlerinde yapılan tüm yazılımlar yöntemler hindistan kaynaklı çıkıyor yani repair işlemi ilk bulan onlar oluyor sonra yayılıyor şu sıralar Hindistan'da dâhi çare tükendi gibi xioami yeni çıkan cihazların RSA kilidini içeren kaynakları (şemaları) paylaşmıyor bu yüzden RSA kilidini aşmak şimdilik hayal diyebiliriz.
İleride ne olur bilinmez ama şunu eklemek istiyorum şemalar paylaşılmış olsa bir şekilde aşmanın yolunu bulurlar ileride göreceğiz artık nasıl bir süreç olacak

sscetintas

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Semih
Cihazım
Redmi Note 10S
Konular
6
Merhaba,

Buna ilave olarak sormak istediğim bir şey var,

Sim 2 ye repair işlemi yaptıktan sonra sim1'e başka sim kart taktım şebeke gelmiyor. Sebebi ne olabilir? İmei repair işlemi yaptıktan sonra slot1 artık kullanılamıyor mu?

musdi27

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 13T
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Merhaba,

Buna ilave olarak sormak istediğim bir şey var,

Sim 2 ye repair işlemi yaptıktan sonra sim1'e başka sim kart taktım şebeke gelmiyor. Sebebi ne olabilir? İmei repair işlemi yaptıktan sonra slot1 artık kullanılamıyor mu?
IMEI tamiri sonrasında SIM 1 verileri siliniyor. Bu nedenle çalışmaz slotu.

cellx

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
selami
Cihazım
k20 pro
Konular
0
Merhaba, konu eskimiş fakat bir şey sormak istiyorum. Bende de imei atılmış k20pro var. Fabrika çıkış imei lere dönmek mümkün mü? Sim 1 i fabrika çıkış imei sim 2 yi başka telefonun imei ile kullanmak mümkün mü? Amaç sim 1 i yurt dışında kullanmak. Bu olabilir mi?

Üst Alt