Hocam sanırım arkadaş bu işlerde çok yeni. Anlatımlarda kullanılan terimleri bilmeyebilir. Siz ne kadar kolay bir rehber hazırlarsanız hazırlayın çok yeni birisi olayların çözümlemesini hemen yapamaz. O yüzden bu tür şeylerin zaman içerisinde deneyimlenerek öğrenileceğini inanıyorum ben. İşlevleri ve terimleri öğrendiğinde ise anlatımlarınızdan fazlasıyla yararlanacaktır.
hamakamaa hocam sizde şu linke bir bakın isterseniz.
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
Elbetteki haklısınız. Ancak bir yerden de başlamak gerekmiyor mu? Eğer rehbere göz atılsa yada içindeki videoyu açıp ne anlatıyor bu diye bakılsaydı, orada "içinde root var ama unlock yapılmadan maalesef aktif edilemiyor" cümlesi anlaşılmayacak mıydı? Böylece açılmış olan bu konunun cevabı da öğrenilmiş olmayacak mıydı?
Bakılacak, okunacak, anlaşılmayan yerler araştırılarak gerekirse o anlaşılmayan yerler sorulacak ve öğrenilecek. Olması gereken şey bu değil mi?
Madem aynı şey için her seferinde herkes bir konu açıp soracak, bizler de her seferinde aynı şeyleri tekrar tekrar mı yazacağız? Öyleyse bizler niye kaç gece uykusuz kalarak, günlerce emek verip bu rehberleri hazırlıyoruz ki?
Yanlış anlaşılma olmasın, ben bu işleri yapmaktan keyif aldığım için hazırlıyorum bu rehberleri. Eskiden en azından bu rehberlere bakarak sorunlarını çözenler niçin bir teşekkürü bile çok görüyorlar diye bozulmuyor değildim. Ancak 18 yıllık forum tecrübesi ile artık biliyorum ki, bu rehberler kimsenin umurunda bile değil. Herkes bırakın foruma göz atmak, sabit konuları incelemek, bir üstteki mesajı bile okumayıp sorusunu yazıp birkaç dakika içinde de cevap gelmezse fırça atacak kadar bencilleşmiş. Kimileri ise sorunları bir şekilde hallolunca yazdıklarını bile siler oldular. Kendi işleri hallolsun yeter.
Ben artık bir teşekkür bile beklemiyorum. Bunları yaparken aldığım keyif bana yetiyor. Ancak burada bunca emek veren birçok arkadaş için verdikleri emeğe saygı gösterilmesini istemek gibi bir hakkım olmasın mı?
Sent from my MI PAD using Tapatalk