Yardım İlk defa Xiaomi kullanan birisi olarak

hamakamaa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
7
öncelikle iyi günler arkadaşlar uzun zamandır istediğim xiaomi mi5 dün elime global rom yüklü olarak geçti ve bu cihazı rootlamak istiyorum ama forumlarda unlock olayından ve çin romundan bahsediliyo, unlock yapmadan root olmuyo mu bana bu olayları anlayabileceği şekilde açıklayabilir misiniz

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
öncelikle iyi günler arkadaşlar uzun zamandır istediğim xiaomi mi5 dün elime global rom yüklü olarak geçti ve bu cihazı rootlamak istiyorum ama forumlarda unlock olayından ve çin romundan bahsediliyo, unlock yapmadan root olmuyo mu bana bu olayları anlayabileceği şekilde açıklayabilir misiniz
Bulunduğunuz bölümde videolu ve yazılı rehberler var. Bunları sizler için hazırlıyoruz. O rehberlerde sorduğunuz sorular, anlatımlarla, resimlerle yada videoda özellikle belirtilerek anlatılmıştır. Çin developer romlarında root bulunduğu ama aktif etmek isteyince unlock yapılması gerektiğini de hem yazılı anlatımda hemde videoda 2:18 dakikadan itibaren özellikle vurgulamıştım.
Lütfen özellikle sabit konulardaki rehber başlıklı konulara en azından bir göz atınız.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Bulunduğunuz bölümde videolu ve yazılı rehberler var. Bunları sizler için hazırlıyoruz. O rehberlerde sorduğunuz sorular, anlatımlarla, resimlerle yada videoda özellikle belirtilerek anlatılmıştır. Çin developer romlarında root bulunduğu ama aktif etmek isteyince unlock yapılması gerektiğini de hem yazılı anlatımda hemde videoda 2:18 dakikadan itibaren özellikle vurgulamıştım.
Lütfen özellikle sabit konulardaki rehber başlıklı konulara en azından bir göz atınız.

Hocam sanırım arkadaş bu işlerde çok yeni. Anlatımlarda kullanılan terimleri bilmeyebilir. Siz ne kadar kolay bir rehber hazırlarsanız hazırlayın çok yeni birisi olayların çözümlemesini hemen yapamaz. O yüzden bu tür şeylerin zaman içerisinde deneyimlenerek öğrenileceğini inanıyorum ben. İşlevleri ve terimleri öğrendiğinde ise anlatımlarınızdan fazlasıyla yararlanacaktır.

hamakamaa hocam sizde şu linke bir bakın isterseniz.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam sanırım arkadaş bu işlerde çok yeni. Anlatımlarda kullanılan terimleri bilmeyebilir. Siz ne kadar kolay bir rehber hazırlarsanız hazırlayın çok yeni birisi olayların çözümlemesini hemen yapamaz. O yüzden bu tür şeylerin zaman içerisinde deneyimlenerek öğrenileceğini inanıyorum ben. İşlevleri ve terimleri öğrendiğinde ise anlatımlarınızdan fazlasıyla yararlanacaktır.

hamakamaa hocam sizde şu linke bir bakın isterseniz.

Elbetteki haklısınız. Ancak bir yerden de başlamak gerekmiyor mu? Eğer rehbere göz atılsa yada içindeki videoyu açıp ne anlatıyor bu diye bakılsaydı, orada "içinde root var ama unlock yapılmadan maalesef aktif edilemiyor" cümlesi anlaşılmayacak mıydı? Böylece açılmış olan bu konunun cevabı da öğrenilmiş olmayacak mıydı?
Bakılacak, okunacak, anlaşılmayan yerler araştırılarak gerekirse o anlaşılmayan yerler sorulacak ve öğrenilecek. Olması gereken şey bu değil mi?
Madem aynı şey için her seferinde herkes bir konu açıp soracak, bizler de her seferinde aynı şeyleri tekrar tekrar mı yazacağız? Öyleyse bizler niye kaç gece uykusuz kalarak, günlerce emek verip bu rehberleri hazırlıyoruz ki?

Yanlış anlaşılma olmasın, ben bu işleri yapmaktan keyif aldığım için hazırlıyorum bu rehberleri. Eskiden en azından bu rehberlere bakarak sorunlarını çözenler niçin bir teşekkürü bile çok görüyorlar diye bozulmuyor değildim. Ancak 18 yıllık forum tecrübesi ile artık biliyorum ki, bu rehberler kimsenin umurunda bile değil. Herkes bırakın foruma göz atmak, sabit konuları incelemek, bir üstteki mesajı bile okumayıp sorusunu yazıp birkaç dakika içinde de cevap gelmezse fırça atacak kadar bencilleşmiş. Kimileri ise sorunları bir şekilde hallolunca yazdıklarını bile siler oldular. Kendi işleri hallolsun yeter.
Ben artık bir teşekkür bile beklemiyorum. Bunları yaparken aldığım keyif bana yetiyor. Ancak burada bunca emek veren birçok arkadaş için verdikleri emeğe saygı gösterilmesini istemek gibi bir hakkım olmasın mı?

Oyla:

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
İnsanlar eskiden bir konuyu araştırmadan önce elli tane arama yapardı. Şimdi ise hiçbir araştırma yapmadan soru soruyorlar. Zaman maalesef böyle. İnsanlar gittikçe sabırsız olmaya başladılar, yaşamın hızlılığı, teknolojinin ileri seviyelere gelmesi ve küreselleşme bunlara etken. İnsanlar artık cevapları bir an önce alma peşinde. İşleri bitince de çekip gitme.. Özellikle bu tür konularda da insanların psikolojisini çok iyi anlıyorum. Bir an önce işlerinin hallolmasını istiyorlar ama ne yazıkki her konuya ayrı ayrı cevap vermek mümkün olmuyor. chatin_62

Oyla:

hamakamaa

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ALİ
Cihazım
POCO X3 PRO
Konular
7
xxSpecter hocamın dediği gibi telefonu daha yeni aldım ve eskiden de root, twrp gibi şeyler hakkında bi bilgim yok öncelikle onu söyleyeyim
chatin_62 hocam sonuna kadar haklısınız hazırladığınız rehberi iyice incelemem gerekirdi bu başlığı açmadan önce ama elimde mi5 i görünce açıvermiş bulundum
Şimdi rehberinizin altını üstüne getirmeye gidiyorum kendimce :)
Cevaplarınız için teşekkür ederim
İyi Forumlar

Son düzenleme:
Oyla:
Üst Alt