Yardım ilginç bir imei sorunu (cyanogenmod)

ozergul

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özer
Cihazım
redmi note 3
Konular
28
merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce redmi note 3 üme cyanogenmod kurdum

ondan önce imei yi değiştirmiştim.

cyanogenmod kurduktan yaklaşık 10 gün sonra telefon bir anda sim kart gitti. şuan ne arama yapılabiliyor ne de hücresel ağa bağlanabiliyor.

fakat işin ilginç yanı, benim hattım turkcell. telefon benim hattımı takınca arama vs. yapmıyor fakat başka herhangi bir hat takınca hiç bir sıkıntı yok. hücresel e de bağlanıyor, mesaj da geliyor, arama da yapılıyor.

sizce sıkıntı nedir kaç gündür bunla uğraşıyorum çözemedim...

denediklerim: önce telefonu fabrika ayalarına döndürdüm olmadı.
sonrasında cyanogenmod u tekrar kurdum olmadı
en son telefondaki herşeyi sildim baştan twrp attım cyanogenmod attım, bu sefer sadece mobil ağ çekti, yine arama yapılamadı.. daha sonra mobil ağ da gitti.

bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.

suatsari

Süper Üye
Onursal Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Suat
Cihazım
Mi Note 3
Konular
16
Sen kendi sim kartını başka telefona taktın mı?

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Romdan kaynaklı bir sorun olabilir stabil miui sürümüne geri dönmeyi deneyin.

Oyla:

ozergul

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özer
Cihazım
redmi note 3
Konular
28
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Oyla:

pyross

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özgür
Cihazım
Mİ5
Konular
17
merhaba arkadaşlar kısa bir süre önce redmi note 3 üme cyanogenmod kurdum

ondan önce imei yi değiştirmiştim.

cyanogenmod kurduktan yaklaşık 10 gün sonra telefon bir anda sim kart gitti. şuan ne arama yapılabiliyor ne de hücresel ağa bağlanabiliyor.

fakat işin ilginç yanı, benim hattım turkcell. telefon benim hattımı takınca arama vs. yapmıyor fakat başka herhangi bir hat takınca hiç bir sıkıntı yok. hücresel e de bağlanıyor, mesaj da geliyor, arama da yapılıyor.

sizce sıkıntı nedir kaç gündür bunla uğraşıyorum çözemedim...

denediklerim: önce telefonu fabrika ayalarına döndürdüm olmadı.
sonrasında cyanogenmod u tekrar kurdum olmadı
en son telefondaki herşeyi sildim baştan twrp attım cyanogenmod attım, bu sefer sadece mobil ağ çekti, yine arama yapılamadı.. daha sonra mobil ağ da gitti.

bu konu hakkında bilgisi olanlar yardımcı olursa çok sevinirim.
Kardes turkcell de hep sıkıntı hattini baska telefona atarsin calisir ama sende calismaz... Mesela calismiyor dedigin telefona avea hatti tak calisir vodafone belki ama turkcell sikintili sebebi ise turkcell telefon ve imei kontrol edip karsilastiriyor uyusmuyorsa hatti kullanima acmiyor sen o telefona istedigin yazilimi at yine de turkcell hatti calistirmiycaktir... Mesela yeniden imei attir onu bi sure kullanirsin ama sonra yine ayni sorunu yasarsin...

Oyla:

sinilker

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ilker
Cihazım
huawei p20
Meslek
Bankacı
Konular
17
Kardes turkcell de hep sıkıntı hattini baska telefona atarsin calisir ama sende calismaz... Mesela calismiyor dedigin telefona avea hatti tak calisir vodafone belki ama turkcell sikintili sebebi ise turkcell telefon ve imei kontrol edip karsilastiriyor uyusmuyorsa hatti kullanima acmiyor sen o telefona istedigin yazilimi at yine de turkcell hatti calistirmiycaktir... Mesela yeniden imei attir onu bi sure kullanirsin ama sonra yine ayni sorunu yasarsin...
diyelim mi5 aldık imei sorununu çözdük ama turkcell hattım var. sim kendini bloke mi edecek.

Oyla:

Zenex

Zirveye Doğru
Onursal Yönetici
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Baki
Cihazım
OnePlus 7T Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
62
Neden yanlış bilgilenirme yapıyorsunuz? Benim cihaz da imei tamirli ve turkcell hat kullanıyorum hiçbir sorun yok. O bahsettiğiniz gibi bir sistem söz konusu değil! Bunca imei değişen var çıkmış bunu ilk söyleyen sizsiniz.

Oyla:

sw33tking

Offical Developer
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ömer Faruk K
Cihazım
Redmi 6 Pro
Meslek
Technician
Konular
90
Neden yanlış bilgilenirme yapıyorsunuz? Benim cihaz da imei tamirli ve turkcell hat kullanıyorum hiçbir sorun yok. O bahsettiğiniz gibi bir sistem söz konusu değil! Bunca imei değişen var çıkmış bunu ilk söyleyen sizsiniz.

Zenex hocama katılıyorum, Avea ve Vodafone da İMEİ Kontrolü yapıyor fakat çalışmama gibi bir sorun yapmıyor. Rom içerisinde Şebeke Sorunu Yapan Dosya "NON-HLOS.bin" dir. Bunda Bir Sorun Olabilir.

MTK İşlemcili ise NV_Backup, İmei Baseband Dosyalarından da Kaynaklanıyor Olabilir.

Oyla:

ozergul

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
özer
Cihazım
redmi note 3
Konular
28
telefon mtk işlemcili arkadaşlar.

denemediğim şey kalmadı en sonunda geri miui ye döndüm. cds ayarlarından imei yi hallettim...

Oyla:
Üst Alt